KSVO kreeg op de openingsspeeldag in zijn jubileumseizoen FCV Dender op bezoek. Matchen tegen de blauwzwarten zijn altijd spannend en worden vaak beslist door details. Beide ploegen zijn immers al jaren aan elkaar gewaagd. KSVO kon van zijn laatste 7 openingsmatchen geen enkele keer winnen. Kon de ban eindelijk doorbroken worden?

Nieuwkomers bij Dender al meteen op het wedstrijdblad

Bij Dender veel nieuwe gezichten in de kern. In de slotfase van deze zomertransferperiode haalde het nog eens fors uit met Houdret en Arénate. De 1ste stond meteen in de basis, de 2de begon op de bank. Bij KSVO was er enkel de afwezigheid van de geschorste en gekwetste Yannick Deppé. Voor de rest kon Stefan Leleu rekenen op zijn volledige kern, met de jonge Yves Boguhe al op de bank.

Furieuze start van KSVO krijgt geen vervolg

KSVO startte furieus en zette meteen druk op de tegenstander. Bij de 1ste hoekschop was het bijna raak. Van Ruyskensvelde kopbal op de binnenkant van de paal stranden en doelman Gies hield de rebound van Heirwegh laag uitvallend uit zijn doel. Even later zette Heirwegh scherp voor. De bal ging aan iedereen voorbij, ook aan Vervaecke, die een teennagel te kort kwam om binnen te duwen. Aan de overkant kwam M’barki even zijn neus aan het raam steken. De snelle winger van FCV Dender zag zijn afgeweken schot echter stranden op Dutoit. De bedrijvige Verstraete vond Vervaecke, die de bal tussen de verdediging en de keeper stak, richting 2de paal. De voorzet was echter iets te scherp en Turcan kon niet afronden. Na die denderende openingsfase viel de match stil. Halverwege de 1ste helft was er nog een kopbal van Turcan, in de armen van Gies. Aan de overkant was het weer M’barki door voor dreiging zorgde. Hij draaide zich vrij en schoot. Dutoit ging opnieuw goed plat. Voor de rest beperkte de spektakelwaarde van de 1ste helft zich tot middenveldspel en toch nog wat afval in het spel van beide ploegen.

“Copy/paste” van 1ste helft

De 2de helft leek een kopij te worden van de 1ste helft. KSVO startte opnieuw furieus. Vervaecke zonderde de voor de gekwetste Turcan ingevallen Van Waeyenberghe af op links. Zijn voorzet kwam bij de vrijstaande Heirwegh, die controleerde, maar net naast trapte. Aan de overkant was het opnieuw M’Barki die voor gevaar zorgde. Zijn schot zeilde echter over de kooi van Dutoit. Op een verre voorzet van De Keersmaeker kwam doelman Gies onoordeelkundig uit. Van Waeyenberghe was een fractie eerder op de bal, maar hij zag zijn lob net naast doel gaan. KSVO mocht even later zuchten van opluchting, toen een verdwaalde voorzet van Caignau achter Dutoit tegen de paal viel. Op het uur kreeg KSVO zijn beste kansen. Heirwegh werd weggestuurd op rechts en kwam schuin voor doel. Doelman Gies redde het schot van Lorenzo en Verstraete trapte de rebound hard over. Even later een bijna identieke fase, met dit keer Vervaecke die schuin voor doel werd afgezonderd. Opnieuw redde Gies en opnieuw ging de rebound niet binnen. Deze keer was het Van Waeyenberghe die de bal voor de voet kreeg. Hij trapte van buiten de zestienmeter meteen op doel, iedereen juichte, maar de bal werd nog door een verdwaald Denderbeen in hoekschop verwerkt. Bij Dender kwam nieuwe aanwinst Arénate in de ploeg voor de leeg gespeelde M’barki en hij was meteen gevaarlijk met een vliegende kopbal naast het doel van Dutoit. Het beste was er nu ook in de 2de helft af. Njo-Léa kreeg na een klutsbal plots wel nog heel veel ruimte, maar zijn voorzet was bijzonder zwak. Hier zat meer in voor de bezoekers. In de slotminuut toch nog een mooie kans toen de goed ingevallen Van Waeyenberghe een lage voorzet gaf, richting 1ste paal. Vervaecke kwam goed voor zijn mannetje en probeerde met een gekruist schot naar de verste paal. Doelman Gies ging echter heel goed plat en redde de laatste doelkans van deze match.

Bezoekers tevreden met gelijkspel

Achteraf toonde bezoekende trainer Cieters zich best tevreden met dit gelijke spel en gaf ruiterlijk toe, dat KSVO de beste kansen heeft gehad. Bij Stefan Leleu was de ontgoocheling toch wat groter, maar ook hij kan zich uiteindelijk verzoenen met een punt in een openingsmatch die soms boeiend, maar even vaak slordig was.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, De Keersmaeker, Van Gyseghem, Wantens, Van Ruyskensvelde, Heirwegh, Verstraete (84’ Sarr), Martens, Vervaecke, Turcan (47’ Van Waeyenberghe)
FCV Dender EH: Gies, Hias, Vervoort, Buysens, Caignau, Rowell, Houdret, Van Tricht, Njo-Léa (89’ Kunde Medie), M'Barki (60’ Arénate), Van Vaerenbergh (78’ Cocchiere)

Gele kaarten: Van Ruyskensvelde (KSVO) en Houdret (FCVD)

Wedstrijdleiding: REF:DE CUYPER MICHIEL(7), AR1:RYS EDWIN(13), AR2:CANNAERTS KRISTIAAN(17)