KSVO trekt naar Knokke om er het lokale Royal FC Knokke partij te geven. De ploeg werd vorig seizoen verrassend maar verdiend kampioen in de hoogste amateurklasse, maar dit seizoen loopt het niet vlot. De ploeg staat immers laatste. “A Walk In The park”, zou je denken, maar niets is minder waar. De ploeg is op papier zelfs sterker dan vorig jaar, maar voorlopig valt het tegen. Alle wedstrijden die Knokke verloor, waren met 1 doelpunt verschil…

Op 5 seizoenen tijd van 2de provinciale naar kampioen hoogste amateurklasse

RFC Knokke zakte in 2012 nog naar Tweede Provinciale, maar toen ging het plots vlug de goede richting uit. Het kon al na 1 seizoen via de eindronde terugkeren naar 1ste provinciale. Het werd meteen kampioen en mocht zo in 2014 na 67 jaar provinciaal voetbal opnieuw aantreden in de nationale reeksen. Na een jaartje ervaring opgedaan te hebben, mocht het in 2016 alweer een titel vieren. De promotie van bevordering naar de nieuw opgerichte 2de klasse amateur was de 3de promotie in 4 seizoenen. En nog was de honger niet gestild: Knokke werd 2 seizoenen terug prompt opnieuw kampioen en mocht zo voor het eerst in zijn bestaan in de 1ste klasse amateurs aantreden. FC Knokke was vorig jaar de absolute revelatie en speelde in de Play off zelfs kampioen. Het moet wel gezegd worden dat SK Lommel na 30 speeldagen op de 1ste plaats eindigde en dank zij zijn licentie de stap naar 1B maakte. FC Knokke vroeg geen licentie aan, maar werd dus wel kampioen.
Het prachtige stadion van Knokke wordt vaak gebruikt door de Rode Duivels, FC Brugge en RSC Anderlecht, die elk jaar graag komen afgezakt naar de kust. De Kustploeg zet zijn ambities kracht bij en investeerde in een nieuw kunstgrasveld. Ook de accommodatie werd fors aangepakt. Tribune en kleedkamers worden immers ook vernieuwd.

Verrassend Rode Lantaarn

FC Knokke wou bevestigen en haalde doelman Michael Clepkens weg bij Lommel SK. Hij was het seizoen daarvoor doelman van Beerschot-Wilrijk en speelde nog met Waasland-Beveren in 1ste klasse. Sander Van Eyck, ex-FCV Dender, Aalst en Londerzeel en Aaron Dhont (Waasland-Beveren) moeten de aanval nog sterker maken. Tibo Van De Velde , vroeger bij onder andere SK Deinze en Cercle Brugge, kwam via een ommetje van FC Eindhoven naar Knokke. Voor de rest bleef de kern nagenoeg intact.
FC Knokke begon met een knap gelijkspel op bezoek bij Lierse-Kempenzonen. Het werd 1-1. De week erna kon het ondanks een numerieke meerderheid van 11 tegen 9, niet winnen van Dessel Sport, integendeel. Het werd 1-2 voor de ploeg uit de Kempen. Ook op het veld van Deinze werd nipt verloren met 2-1. In eigen huis werd vervolgens verloren van Thes Sport met 2-3 en 0-1 tegen Virton. FC Knokke miste hierdoor compleet zijn start, maar het dient wel gezegd te worden dat het programma in de beginfase niet van de poes was tegen allemaal toppers uit de reeks. En eigenlijk werd de ploeg nooit weggespeeld. Op ASV Geel (2-1) en Seraing (1-0) werd ook al met het kleinste verschil verloren. Tegen Eendracht Aalst ontplofte de ploeg eindelijk. Het werd 4-1. De week erna werd echter opnieuw verloren met 3-2 bij Rupel Boom.
7 nederlagen, telkens met 1 doelpunt verschil, 1 zege en 1 gelijkspel, zorgen voor amper 4 punten uit 9 matchen en een teleurstellende laatste plaats voor de ploeg van trainer Yves Van Borm. FC Liège heeft 3 punten meer en het duo Aalst-Heist staat 4 punten voor. Oudenaarde, dat op de 9de plaats staat, heeft 7 punten meer. Markant feit is wel dat FC Knokke een beter doelsaldo heeft dan KSVO. De ploeg scoorde reeds 12 keer tegen 9 goals voor KSVO. Met 16 tegentreffers doet de ploeg het ook beter dan onze jongens die reeds 19 doelpunten incasseerden.
Topschutter is Allesio Staelens met 5 treffers. Tibo Van De Velde scoorde 2 keer. De overige treffers werden gescoord door Aaron Van Fleteren, Niels Mestdagh, Ruben Van Raefelghem, Aaron Dhondt en een owngoal van Sam Vanaken (Thes Sport). De verdediging kan geen enkele clean sheet voorleggen.

”Ploeg staat duidelijk onder zijn waarde”

“FC Knokke staat zeker onder zijn waarde geklasseerd”, zegt trainer Stefan Leleu “Zij speelden wel al tegen alle toppers en verloren al hun matchen met 1 doelpunt verschil”. Het ligt dus echt in de balans voor de kustploeg, die enkel tegen Aalst kon winnen. Staelens kreeg enkele weken terug rood, maar is erbij tegen Oudenaarde. “Hij zou pas vanaf volgende week geschorst zijn,” zegt de Oudenaardse trainer. Knokke heeft zich in vergelijking met vorig seizoen nog versterkt. Het is een raadsel waarom die ploeg op de laatste plaats staat. Met Decuyper, Vandewalle of Tibo Van De Velde hebben ze snelle flankspelers. In de spits kunnen ze kiezen tussen de vlugge spits Dhondt of Van Eyck, die als kopbalsterke targetspits functioneert. Ze hebben de keuze hoe ze willen spelen. En ja, met Staelens en Savaete die vaak opduiken in de zestien, heb je heel gevaarlijkste spelers.
Wij moeten verder borduren op ons prestatie van vorige matchen en onze punten blijven sprokkelen,” aldus Stefan Leleu.

Beloften sterk op dreef

Nadat de beloften afgelopen maandag met ruime 1-4 cijfers wonnen op Châtelet, lieten ze vrijdagavond geen spaander heel van FC Knokke. Het werd liefst 8-0. Onze beloften scoorden reeds 41 doelpunten in 10 matchen en zijn leider met 23 punten.

Spelersinfo:

Yannick Deppé heeft de groepstrainingen hervat en speelde vrijdag mee met de beloften tegen FC Knokke. Lars Wantens sukkelt met zijn adductoren en zocht dinsdag de kiné op voor verzorging. Jochen Van Wambeke (trap op de voet) en Mathieu D'Hoore zijn tevens binnengebleven voor verzorging na hun wedstrijd van maandagavond bij de beloften tegen Châtelet.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 10
Wedstrijd: R.KNOKKE FC.(00101) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zondag 4 november 2018 om 15h00
Plaats: CMP: KFC HEIST(GR 2) - TERR.1
Adres: PANNENSTRAAT 282 STADION DE TAEYE in 8301 HEIST-AAN-ZEE
Wedstrijdleiding: REF:DHONT KENNETH(22), AR1:PATROUILLE TOM(4), AR2:LAKIERE GLENN(11)