Marcel De Clercq, oud speler van KSV Oudenaarde, is deze nacht op 95-jarige leeftijd overleden. Marcel werd geboren op 14 december 1923. Als 12-jarige tekende hij zijn aansluitingskaart bij Oudenaarde en hij zou gans zijn loopbaan trouw blijven aan de clubkleuren. Als jonge gast combineerde hij de kleermakersschool met het voetbal en maakte als 16-jarige reeds zijn opwachting in het 1ste elftal van KSVO. Marcel was liefst 17 seizoenen een meer dan betrouwbare centrale verdediger. Na het afsluiten van zijn spelerscarrière in 1956, maakte hij deel uit van het hoofdbestuur. Later hield hij zich intensief bezig met het jeugdvoetbal en werd jeugdvoorzitter. Toen hij op pensioen was, hield hij samen met zijn vrouw Diane de kantine open en werd later verantwoordelijke voor de uitbating.

Marcel en de familie De Clercq, mogen gerekend worden bij de iconen van KSV Oudenaarde. Het geelzwarte bloed werd hen meegegeven bij de geboorte. Beide zonen, Patrick en Philippe, speelden voor KSV Oudenaarde. Patrick schopte het tot aanvoerder in 2de klasse en kende nooit een andere club dan KSVO.
Dochter Marianne kennen we als de uitbaatster van DC Sport (later Hot Sport) in het ouderlijke huis aan de Prins Leopoldstraat recht tegenover het Burgemeester Thienpontstadion. Zij is de vrouw van ex-speler en huidig bestuurslid Gilbert Verleye.
Marcel was dus bijna even oud als onze voetbalclub en verdient meer dan zijn plaats in de galerij van de allergrootsten in de 100-jarige geschiedenis van KSV Oudenaarde.

Namens de ganse KSVO-familie wensen wij ons medeleven te betuigen aan de familie De Clercq.