Annicq De Zitter

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week op Dessel, moest KSVO alweer de weide in tegen een ploeg die achter hen stond in de rangschikking. KFC Knokke, vorig jaar nog de kampioen in de hoogste amateurklasse, blijft dit seizoen fors onder de verwachtingen maar werkte zich onder trainer Lorenzo Staelens van een bijna uitzichtloze positie naar het peloton ploegen, dat knokt voor het behoud. Momenteel staan daar liefst 6 ploegen op een zakdoek groot. Oudenaarde had voor deze match 6 punten voor op de barrageplaats, die Knokke met Aalst deelt en wou die positie absoluut behouden.
De Oudenaardse vrijwilligers, die het veld sneeuwvrij hadden gemaakt, verdienen alvast een dikke pluim. Zij zorgden ervoor dat het veld perfect bespeelbaar was.

Opnieuw sleutelen aan het elftal

Stefan Leleu heeft er een nieuwe hobby bij: elke week sleutelen aan zijn elftal. Vorige week was kersvers papa Dieter De Wilde afwezig, nu moest Stefan linksback Lars Wantens vervangen. Jochen Van Waeyenberghe, pas terug uit kwetsuur, nam zijn plaats in. Lander De Keersmaeker is nog enkele weken out. Hij wordt centraal in de verdediging vervangen door Robbe Van Ruyskensvelde. Centraal op het middenveld kreeg Sarr verder vertrouwen. Naast hem geen Deppé, maar wel verloren zoon Jaan Vanwildemeersch en die zou een hoofdrol spelen. In het aanvallende gedeelte zagen we Heirwegh op rechts, Vervaecke in de spits, met in steun Verstraete. De jonge D’hoore, de voorbije 2 matchen telkens aan het kanon, kreeg opnieuw het vertrouwen van de trainer. Jesse Martens was opnieuw fit, maar kon deze week nauwelijks trainen wegens ziekte en startte op de bank.
Trainer Staelens had geen selectieproblemen en kwam op zijn sterkst naar Oudenaarde.

Staelens met zijn 15de van het seizoen

De bezoekers monopoliseerden de bal in de aanvangsfase, maar pas op het kwartier kregen ze een reuzenkans. Staelens werd, randje buitenspel doorheen het centrum van de Oudenaardse verdediging gestuurd, maar stiftte de bal niet alleen over Dutoit, maar ook over het lege doel. KSVO had ondertussen via een hard werkende Vanwildemeersch het evenwicht hersteld. Vervaecke kreeg na een mooie aanval de bal, maar trapte in de draai over doel. Even later haalde onze spits op inzet en karakter de achterlijn en vond Heirwegh aan de 2de paal. Lorenzo kon zijn schot echter niet binnen het kader trappen. Net voor het half uur stak KSVO een tandje bij. Sarr ging aan de haal en bediende Heirwegh op rechts. Deze trok scherp voor naar de 1ste paal, waar de door Sarr in het nauw gedreven Vanraefelghem de bal voorbij zijn eigen doelman kegelde (1-0). Oudenaarde had nu het betere van het spel en de bezoekers leken wat aangeslagen. Heirwegh kreeg opnieuw een schietkans, maar ook deze keer ging de bal over. Even later viel de gelijkmaker plots uit het niets. Na een mooie aanval op links, vond Mestdagh de aanstormende Staelens, die de bal in 1 tijd binnen trapte (1-1). Meteen doelpunt nummer 15 voor de zoon van de trainer. De bezoekers drukten nu door en KSVO was nu even van slag. De Cuyper ging aan de haal en zijn voorzet werd aan de 2de paal in 1 tijd nipt overgetrapt door alweer Staelens.

Daar is Jaan Vanwildemeersch!

Knokke wisselde aan de rust Van De Velde voor Buysse en trok meteen ten aanval. Vanraefelghem probeerde zijn fout van de 1ste helft goed te maken, maar hij duwde een voorzet van De Cuyper nipt over. De wedstrijd golfde goed op en neer, maar echt doelgevaar kwam er aanvankelijk niet. Vervaecke, vrijgespeeld door Verstraete, trapte te zwak op de doelman. Op het uur klom KSVO plots opnieuw op voorsprong. Een aanval werd door Knokke afgeweerd, maar toen volgde een zware communicatiefout tussen enkele verdedigers. De hardwerkende Vanwildemeersch pikte de bal op en trapte die vanop ruim 20 meter staalhard in de kruising (2-1). De “verloren zoon” was dus meteen van goudwaarde. Kapitein Martens maakte zijn wederoptreden voor de licht geblesseerde Vervaecke. Van Waeyenberghe had er na een aarzelende 1ste helft zin in en dweilde zijn flank af. Hij stak nog een tandje bij en kwam in een kansrijke positie. Zijn schot werd echter knap afgeweerd door doelman Verlinden. De ijverige Martens trapte een vrijschop op diezelfde doelman, die de bal moest lossen. Verstraete kreeg de rebound niet binnen het kader. De bezoekers probeerden het na de inbreng van de boomlange Van Eyk met powerplay, maar KSVO leek de zaak goed onder controle te hebben. Tot Jesse Martens op evenveel minuten tijd 2 keer geel kreeg en de thuisploeg de laatste 10 minuten met een mannetje minder verder moest. Het was nagelbijten voor Oudenaarde. Dutoit ging nog eens goed plat op een schot van Staelens en pakte in de ultieme minuut uit met een prachtige redding op een wanhoopspoging van de ingevallen Vanfleteren.

Serieuze stap dichter bij behoud

KSVO pakte in de strijd om het behoud een gouden driepunter tegen een toch tegenvallend FC Knokke, dat samen met ASV Geel en Eendracht Aalst op de voorlaatste plaats blijft. De kloof met KSVO is vergroot tot 9 punten.
Volgende week trekken onze mannen naar Charleroi om op het veld van Châtelet een nieuwe stap te zetten, richting verlengd verblijf in de hoogste amateurklasse. Oudenaarde zal het moeten doen zonder Martens die dus zijn 2de gele kaart pakte. Maar zoals bij aanvang van dit verslag gezegd: trainer Stefan Leleu ontpopt zich tot een meester-sleutelaar.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van Gyseghem, Van Waeyenberghe, Sarr, Vanwildemeersch, D’hoore (85’ Desmet), Heirwegh (91’ Van Herreweghe), Verstraete en Vervaecke (58’ Martens)

KFC Knokke: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Pierre (80’ Van Eyk), Van De Water, Savaete, De Cuyper, Van De Velde (46’ Buysse), Staelens, Mestdagh (75’ Vanfleteren), Rodrigo De Oliveira

Doelpunten:

28’ 1-0 Vanraefelghem (OG)
37’ 1-1 Staelens
57’ 2-1 Vanwildemeersch

gele kaarten: De Cuyper (RFCK) en Martens (KSVO)

Rode kaart: Martens (2 x geel)

Wedstrijdleiding: REF:SILVRANTS SAM(16), AR1:DE COUVREUR HANNES(3), AR2:VANDE VELDE TIMMY(8)