KSVO zal moeten strijden tot het bittere einde. Het heeft dringend punten nodig in zijn laatste 3 matchen, maar moet dat doen tegen de 2 leiders en het nummer 5! Het zal sterk voor de dag moeten komen, wil het komend seizoen nog in deze reeks spelen, te beginnen met een match bij seizoenrevelatie Thes Sport.

Thes Sport, het verhaal van een fusie die er nooit kwam

Onze komende tegenstander, KVV Thes Sport, is een ploeg uit de Limburgse gemeente Tessenderlo. Het ontstond in 1942 als Heidebloem Voetbalvereeniging Hulst, een deelgemeente van Tessenderlo met het stamnummer 3671. HVV Hulst haalde in zijn 50-jarige bestaan nooit de nationale reeksen. In 1999 ontstonden voor het eerst fusiegesprekken met VK Penarol Engsbergen en Schoot Sport, 2 ploegen uit deelgemeenten van Tessenderlo. Hoewel er nog geen overeenkomst was voor een mogelijke fusie, veranderde HVV Hulst toch al zijn naam naar THES Sport, wat een afkorting is van de 4 gemeenten Tessenderlo, Hulst, Engsbergen en Schoot. Maar de fusie ging uiteindelijk toch niet door. Schoot Sport werkte niet mee en legde in 2002 de boeken neer. Penarol Engsbergen was bereid samen te werken in het jeugdvoetbal, maar bleef als afzonderlijke club actief.
De club liet zijn oog vallen op de accommodatie van Looi Sport, de eerste ploeg uit Tessenderlo, die jarenlang in de nationale reeksen speelde, maar uiteindelijk wegzakte tot in provinciale en in 1997 ook al de boeken neerlegde. Aanvankelijk werd nog gespeeld in Hulst en Tessenderlo, maar in 2002 verhuisde de club definitief naar het Sportpark in het centrum van Tessenderlo. In 2002 moest de eerste ploeg nog via een eindronde de degradatie afwenden. Het jaar nadien speelde de ploeg echter kampioen en promoveerde zo naar Eerste Provinciale. In 2005 promoveerde de club voor het eerst in zijn bestaan naar bevordering. De ploeg kon zich daar 3 seizoenen handhaven, maar degradeerde daarna opnieuw naar provinciale. Maar vanaf het seizoen 2014-2015 ging het plots vlug voor Thes Sport. Het speelde kampioen in 1ste provinciale en het jaar daarna mocht het via een 3de plaats naar de nieuw opgerichte 2de amateurklasse. Het 1ste seizoen eindigde Thes 2de, maar vorig jaar pakte het de titel en mocht zo naar de hoogste reeks amateurs.

Motor hapert toch in de voorbije weken

Thes Sport startte meteen met 2 streekduels. In de openingsmatch werd gewonnen van ASV Geel met 2-1. De week erna maakte het brandhout van SK Heist. Het werd 0-4. Op speeldag 3 trok Thes ook al aan het langste eind tegen FCV Dender. Het werd 3-1. Daarna won het op het veld van FC Knokke met 2-3. KSVO was een maatje te klein. Het werd een droge 0-4. Na 2 thuiszeges met 1-0 tegen FC Liège en Châtelet stond het na 7 speeldagen 1ste met het maximum van de punten. Op Dessel werd voor het eerst verloren. Het werd 2-1. Hierna volgden opnieuw 3 zeges, tegen Rupel boom (2-0), op Lierse (0-2) en thuis tegen RWDM (3-1). Op Deinze werd vervolgens 1-1 gelijkgespeeld, maar de week erna verloor het voor het eerst in eigen huis. Virton haalde het met 1-2. De ploeg herpakte zich weer met een 1-2 zege op Aalst, 4-0 tegen Seraing en 0-2 op Rupel Boom.
2019 begon matig met een nederlaag bij Rode Lantaarn Geel, waar met 3-2 werd verloren. Tegen Heist kwam het ook al niet verder dan 0-0, maar dan kwam de ploeg opnieuw op dreef met 4 opeenvolgende zeges. Op FC Liège werd het een spectaculaire 2-5 en tegen Dessel Sport 2-0. Toen de club ook nog met 0-1 won op Virton en brandhout maakte van Eendracht Aalst (5-2), leek niemand Thes te kunnen afstoppen. De laatste 5 wedstrijden werd echter een povere 2 op 15 neergezet. Het speelde 2-2 gelijk bij Châtelet en 0-0 tegen de laatste FC Knokke. Vervolgens werd 4-3 verloren op RWDM, ging het met 0-1 ten onder tegen Lierse en verloor het vorige week op Seraing met 2-1.
Thes Sport is na 27 speeldagen samen met SK Deinze leider met 55 punten. Het won wel 1 match meer dan Deinze. Het won 17 keer, verloor 6 keer en speelde 4 keer gelijk. Thes scoorde 57 goals en incasseerde 27 tegenstreffers.
Topschutter is Kevin Oris met 19 doelpunten, gevolgd door Marco Battista, die 11 keer raak trof. Centrale middenvelder Tim Jeunen scoorde al 10 keer en Martijn Stefani trof 7 keer raak. Giel Deferm heeft 3 treffers en het duo Sam Vanaken – Jo Christiaens scoorde er 2. De overige doelpunten kwamen van Aziz Moutawakil, Davy Brouwers en Kenneth Kerkhofs. De verdediging kan 12 clean sheet voorleggen.

”stevige ploeg met veel ervaring

Thes kocht heel sterk in, in het tussenseizoen. Vooral bij de buren van ASV Geel werd heel wat talent weggeplukt. Sam Vanaken, Nick en Dries Hulsmans en Ken Kerkhofs maken nu de korte verplaatsing naar Tessenderlo. Verder zijn er ook nog Jo Christiaens en Sam Van Aerschot, overgekomen van KFC Oosterzonen. En bij Lommel SK werd Giel Deferm weggehaald. Vooraan hebben ze dan ook nog de meer dan ervaren Kevin Oris, (ex-Antwerp) die half Azië heeft afgereisd als voetballer. “Thes is heel sterk in de organisatie en heel efficiënt. Het is ook een team met veel ervaring,” zegt T2 Kurt van Synghel. “Oris speelde vorige week niet, maar we verwachten hem toch in de ploeg. Momenteel zit de ploeg inderdaad in een mindere periode maar het blijft toch een stevig geheel dat gemakkelijk scoort en bij balverlies terug plooit in een goeie organisatie die moeilijk te ontwrichten is.”

Spelersinfo:

Bij KSVO is Yannick Deppé dit seizoen niet meer inzetbaar. Jochen Van Waeyenberghe keert wel terug uit schorsing, maar blesseerde zich op training en is zeker een tweetal weken uit. Lars Wantens werkt verder aan zijn revalidatie en we hopen hem zo vlug mogelijk te recupereren. Jaan Vanwildemeersch is geschorst. Lorenzo Heirwegh en Olivier Verstraete kampen met kleine blessures maar zijn in principe inzetbaar. Mathieu D’hoore trainde deze week niet wegens uitstap met school maar is beschikbaar voor Thes. Yves Boguhe is niet beschikbaar ook al wegens uitstap met school.
Bij Thes Sport is Aziz Moutawakil geschorst.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 28
Wedstrijd: VV.THES SPORT TESSENDERLO A(03671) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 6 april 2019 om 19h30
Plaats: Campus A - Sportpark - Terrein 1
Adres: Sportlaan 4 in 3980 Tessenderlo
Wedstrijdleiding: Ref: Claes Marnic, AR1: Sbaghi Mo, AR2: Tiesters Martijn


Wedstrijd

woensdag 22/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK. Ronse


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

22/07

19u30

K.S.V.O.

KSK. Ronse

25/07

18u00

Olsa Brakel

K.S.V.O

29/07

19u30

K.S.V.O.

Jong Zulte

01/08

19u00

K.S.V.O.

FC.V.Dender E.H.

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart