Na het gelijke spel van vorige week op de openingsspeeldag, maakt KSVO de korte verplaatsing naar Dikkelvenne. Onze tegenstander putte vertrouwen uit zijn zege op Menen, KSVO moest knokken voor een gelijkspel tegen Sparta Petegem. Het betaalde daar wel een tol voor, door het uitvallen van enkele sterkhouders.

“Geloof in sterkte van kern”

Het uitvallen van Daan Van Gyseghem is onmiskenbaar een serieuze domper voor KSV Oudenaarde. “Als trainer wil je natuurlijk zo weinig mogelijk geblesseerden zien in uw kern,” beseft trainer Stijn Meert maar al te goed. “Het is natuurlijk brute pech dat Daan en Sören zijn uitgevallen, vooraleer de competitie eigenlijk begon. Op beiden moeten we dit seizoen niet meer rekenen. Het wordt puzzelen, maar dit is geen reden om het vertrouwen in de huidige kern te verliezen. Integendeel. Andere spelers komen in de picture en kunnen nu opstaan en zich tonen.” Voor sommigen kan de nood misschien een deugd worden. Er is ook nog de afwezigheid van Yves Boguhe en Dempsey Vervaecke, 2 spitsen. “Ik hoop Yves en Dempsey zo snel mogelijk terug te krijgen bij de groep. Maar forceren is het slechtste wat we kunnen doen.”

”Dikkelvenne is een sterk blok”

Of er effectief nog wat bijkomt om de gekwetsten te vervangen, is niet geweten. “Indien er zich een opportuniteit voordoet om de kern te verbeteren, zal de club dit bekijken, maar er heerst 100% geloof in de breedte van de huidige kern”, aldus de Oudenaardse trainer, die weet dat KSVO een moeilijke uitwedstrijd wacht. “Met SC Dikkelvenne ontmoeten we een degelijke tegenstander in een nieuwe derby. Het is een hecht blok dat ervaring en duelkracht aan elkaar koppelt. Hun winst op Menen is een duidelijk signaal dat iedere ploeg liefst rekening houdt met dit Dikkelvenne.

Weerzien met enkele oude bekenden

SC Dikkelvenne kende vorig seizoen een moeilijk seizoen maar met de komst van Tom De Cock viel alles uiteindelijk in de juiste plooi. De gewezen Eendracht Aalst coach staat ook dit seizoen aan het roer en stuwde zijn ploeg naar een 1-2 zege op de openingsmatch op SC Menen. Met Maarten Van Wymeersch, Frederick de Graeve, Jochen Van Wambeke en Gilles Van Eecke zien we enkele Oudenaardse jeugdproducten terug. Voor Jelle Belmans wordt het ook speciaal. Hij verliet KSVO 2 seizoenen terug voor Sc Dikkelvenne, maar staat op nieuw bij KSVO op het veld.

Spelersinfo:

Bij KSVO zijn Dempsey Vervaecke, Yves Boguhe en Daan Van Gyseghem out. Ook Sören Dutoit is al lange tijd out. Misschien wordt Olivier Verstraete gerecupereerd.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2019-2020 2de Amateurs VFV A: speeldag 2
Wedstrijd: K.S.C. DIKKELVENNE (007074) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag, 7 september 2019 om 20h00
Plaats: Cmp: Marc Gevaert Sportcomplex / Terrein 1
Adres: Hofkouterstraat in 9890 Dikkelvenne
Wedstrijdleiding: Brinckman Jurgen - De Clercq Gil - Huyghebaert Joachim


Wedstrijd

zaterdag 26/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSCT Menen


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart