KSV Oudenaarde en Vigor Wuitens Hamme hebben er opnieuw een spannend kijkstuk van gemaakt. Leek de eerste helft “A Walk In The Park” voor de thuisploeg, dan moest het in de 2de helft alle zeilen bijzetten om alsnog de 3 punten aan huis te houden. Dominant KSVO in eerste helft KSVO begon met dezelfde ploeg als vorige week op het veld van Temse. Boguhe en Verstraete waren nog niet fit voor de dienst. En het was de thuisploeg die meteen het heft in handen nam. Belmans vond met een mooie kruispass Habbas op links. Die kwam naar binnen en trapte niet zo veel over doel. Doelman Van Den Wildenberg kon zich kort daarna onderscheiden met een knappe redding op een vrije trap van Jesse Martens, richting benedenhoek. De hierop volgende hoekschop werd door van Ruyskensvelde over gekopt. Kimbaloula probeerde het vervolgens met een verrassend gekruist schot, niet zo ver naast. De bezoekers konden hier amper iets tegenover zetten. Op het kwartier was KSVO er wel heel dicht bij. Heirwegh deed het met een korte hoekschop tot bij Belmans. Deze zwiepte de bal voor doel waar Kimbaloula in 1 tijd van dichtbij over knalde. Het wil maar niet lukken voor onze spits. Halverwege de eerste helft staken de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. De Man kwam schuin voor doel, De Vroe ging echter goed plat. Aan de overkant kreeg KSVO opnieuw een hoekshop. Heirwegh schilderde die op het hoofd van de inlopende Van Ruyskensvelde die hard de 1-0 op het scorebord knikte. Heirwegh trapte vervolgens een vrije trap pal op de Hamse doelman. De bezoekers moesten reageren, maar dat verliep te stroef. Ponnet pakte wel uit met een verrassende schuiver, waarmee De Vroe wel enige moeite had. Iets voorbij het halfuur leek de thuisploeg zijn schaapjes al op het droge te hebben, toen Habbas in zijn gekende stijl vanop links naar binnen kwam en het met rechts heel knap afmaakte. KSVO nam nu wat gas terug en de bezoekers kwamen eindelijk in beeld. Zeulevoet probeerde het doelpunt van Habbas te kopiëren, maar zijn schot ging naast. Op slag van rust behoedde De Vroe KSVO toch, toen Cabumi centraal alleen op doel mocht afgaan. Onze “Bolat” kwam echter als winnaar uit dit duel. Bezoekers knokten zich terug in de match Het moet er aan de rust fors hebben gestoven in de bezoekende kleedkamer, want Hamme begon de tweede helft met 2 nieuwe spelers… en een doelpunt. De Witte buffelde een hoekschop van De Man binnen en kijk, we hadden plots weer een wedstrijd. KSVO nam echter de controle opnieuw over en Heirwegh trapte op de counter op de doelman. Op het uur kregen we opnieuw een korte hoekschop. Martens zwiepte de bal voor doel en Van Ruyskensvelde kroonde zich nu al tot man van de match met zijn tweede van de avond (3-1). KSVO controleerde de match, tot Audin uitpakte met een even knap als verrassend schot, dat perfect in de kruising binnen draaide (3-2). De bezoekers kregen nu vleugels en probeerden met powerplay alsnog een punt uit de brand te slepen. Heirwegh trapte op de counter nog eens naast en Hamme moest eventjes met een mannetje minder verder, na een blessure bij Seron. Doelman De Vroe heerste in zijn zestienmetergebied vooral op hoge ballen en bracht hiermee toch de nodige rust in de Oudenaardse verdediging. Het laatste wapenfeit was een counter, opgezet door Vandenheede, de jongste speler op het veld, besloten met een schot van de ingevallen Van De Walle, net naast. Zo haalde KSVO zijn tweede thuiszege van het seizoen in een wedstrijd, die het grotendeels in handen had tegen een vooral in de tweede helft wilskrachtig knokkend Vigor Wuitens Hamme, dat met één schamel puntje uit 5 wedstrijden de laatste plaats deelt met KSCT Menen. KSVO staat rustig in de top 5 en trekt volgende week naar Izegem waar het op bezoek bij Mandel United serieus getest zal worden. Bij de leider vinden we met Tom Raes en Kristof Verspeeten twee ex spelers terug. Wedstrijdinfo: KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet (90’ Van De Walle), Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar, Martens, Habbas, Heirwegh en Kimbaloula (80’ D’hoore) KFC VW Hamme: Van Den Wildenberg, Seron, Sikumoya (46’ Audin), Zeulevoet (46’ Claeys), De Witte (62’ Triest), De Prycker, Cabumi, De Man, Achnak, Mingiedi M’Pembele en Ponnet Doelpunten: 21’ 1-0 Van Ruyskensvelde (Heirwegh) 32’ 2-0 Habbas 46’ 2-1 De Witte 61’ 3-1 Van Ruyskensvelde (Martens) 67’ 3-2 Audin Gele kaarten: Claeys (KFC VWH) en Martens (KSVO) Wedstrijdleiding: Ref.: Ghijselincks Rune - Goldberg David - Vande Velde Timmy