Na de uiteindelijk nog hard bevochten thuiszege tegen Vigor Wuitens Hamme, mag KSVO zich opmaken voor een bezoek aan Mandel United. Op het kunstgrasveld in Izegem, wacht met Mandel een heuse titelfavoriet. Voor KSVO wordt dit dus wel echt een waardemeter.

3de keer, goede keer voor Mandel United?

KFC Mandel United is het resultaat van een fusie van KFC Izegem, jarenlang tegenstander van KSVO in 3de klasse en OMS Ingelmunster, dat na de fusie van het oude KSV Ingelmunster en Racing Harelbeke tot Sporting West Ingelmunster-Harelbeke (onze huidige tegenstander Racing Harelbeke) in 2003-2004 begon in 4de provinciale en in no-time promoveerde naar 4de klasse. Na het seizoen 2016-2017, dat de ploeg afwerkte in 3de amateurklasse, ging het de fusie aan met KFC Izegem. De nieuwe fusieploeg speelt in het nieuwe stadion van Izegem, dat zich bevindt naast het oude, door ons gekende stadion met atletiekpiste. Mandel United dat met het oude stamnummer 935 van KSV Izegem speelt, is genoemd naar de grotendeels overkapte rivier, die Izegem met Ingelmunster verbindt. De ploeg verloor 2 keer na elkaar de eindronde voor promotie, nadat het in de reguliere competitie telkens op de 2de plaats eindigde. Vorig jaar verloor het van KSK Ronse, het jaar daarvoor van FC Luik. Dit jaar wil de ploeg niets minder dan de oppergaai.
De ploeg begon met een uitzege op het veld van nieuwkomer Zwevezele (0-2). De eerste thuismatch eindigde op een 2-2 gelijkspel tegen KFC Merelbeke. Bij KSCT Menen werd vlot met 1-5 gewonnen, maar thuis moest het opnieuw vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen SC Dikkelvenne. Op KSV Temse werd alweer vlot gewonnen met 1-4. Tussendoor strandde het in de 32ste finale van de Croky Cup in eigen huis tegen KV Oostende (0-2). Het staat momenteel op de 3de plaats met 11 punten uit 5 wedstrijden, behaald uit 3 zeges en 2 gelijke spelen. Merkwaardig is dat het zijn overwinningen behaalde in zijn uitwedstrijden en thuis nog niet kon winnen! Het scoorde 14 keer en incasseerde 5 tegendoelpunten.
Bij onze tegenstander vinden we met Tom Raes en Kristof Verspeeten 2 gewezen KSVO-spelers terug. Andere bekenden zijn doelman Brecht Laleman (ex KM Torhout, SK Deinze en FC Knokke) en Aaron Dhondt (SK Deinze, FC Knokke).
Daan De Bouver is topschutter met 4 doelpunten, gevolgd door Lilian Lorthiois met 3 goals. Kristof Verspeeten, Ruben Pyck en Jules Van Haecke scoorden elk 2 keer en Michiel Clyncke trof & keer raak. De verdediging kan 2 clean sheets voorleggen.

Stijn Meert: “Mandel is uitgesproken titelfavoriet”

KSVO heeft dus een leuke match in het vooruitzicht tegen één van de ploegen die toch wordt aanzien als titelkandidaat of eindronde. “We spelen tegen de uitgesproken titelfavoriet,” zegt Oudenaards trainer Stijn Meert onomwonden. “Voor ons leuk dat we in deze fase van de competitie al zo een topper kunnen spelen. We zullen ons vel dan ook duur verkopen.”
Bij Mandel ontmoeten we enkele ex-spelers. “Op dit niveau kom je regelmatig ex spelers tegen. Maar spelers evolueren ieder jaar, dus afgaan op hun verleden is soms niet de beste oplossing. Alhoewel onze tegenstander in eigen huis nog niet kon winnen, blijven zij de te kloppen ploeg. Het is een stug ervaren geheel en ongetwijfeld één van de best voetballende ploegen van de reeks.”

Spelersinfo:

Lander De Keersmaeker, Sören Dutoit en Daan Van Gyseghem zijn nog lange tijd out. Olivier Verstraete is opnieuw inzetbaar tegen wat eigenlijk zijn vorige ploeg is. Dempsey Vervaecke hernam de trainingen maar is nog niet inzetbaar. Yves Boguhe traint voluit, maar achter zijn naam staat nog een vraagteken. Uitsluitsel na de vrijdagtraining.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2019-2020 2de Amateurs VFV A: speeldag 6
Wedstrijd: KFC MANDEL UNITED 00935) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag, 5 oktober 2019 om 20h00
Plaats: Skyline Arena / Terrein 1 - Kunstgras
Adres: Sint-Jorisstraat in 8870 Izegem
Wedstrijdleiding: Ref. : De Keyzer Tim - Mataj Ermaild - Verheye Tom


Wedstrijd

zaterdag 26/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSCT Menen


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart