Gisterenavond hield KSV Oudenaarde zijn officiële ploegvoorstelling op een niet alledaagse locatie. Door de gezondheidscrisis en de restricties daarrond, ging die door in de tribune van het stadion. Daar was plaats genoeg om de veilige afstand te behouden. De spelers werden telkens per 3 voorgereden in een jeep of cabrio voor een kort interview.

Nieuwe start, nieuw logo, nieuwe Led-boarding

Voorzitter Kurt Vandeputte verwelkomde de aanwezigen met 2 nieuwtjes. Eerder was er reeds de aankondiging van het nieuwe logo en nu was Kurt ook fier de nieuwe Led-boarding te mogen voorstellen. De club hoopt hiermee extra inkomsten uit sponsoring te genereren. Manager Guido Vandenabeele overliep het voorbije seizoen nog eens en benadrukte dat KSVO vooral een financieel gezonde club wil blijven met extra aandacht voor de jeugdwerking.

Jonge kern

Van kapitein Jesse Martens, die met zijn 30 lentes de oudste van het gezelschap is, tot Manu De Cuypere, met zijn 18 jaar de jongste in de kern: iedereen tekende present op deze spelersvoorstelling, die ondanks de Corona-crisis toch aardig wat volk naar het Burgemeester Thienpontstadion lokte.
De kern heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en 7 maand. Liefst 10 spelers zijn amper 20 jaar of zelfs jonger. Of de millenniumbug van destijds er voor iets tussen zat, weten we niet, maar met Milan Cambier, Gillian Verbrugge, Matias Van Caester, Ruben Mussche, Gilles Van Herreweghe, Jordy Janssens en Robbe Vandenheede hebben we liefst 7 spelers die geboren zijn in het jaar 2000.
Met Jelle Belmans, Nicolas Gheeraert, Kistof Verspeeten, Sören Dutoit en Jaan Van Wildemeersch, zijn er 5 spelers die bezig zijn of beginnen aan hun 2de periode bij KSVO.
Jesse Martens, Olivier Verstraete, Jelle Belmans, Sören Dutoit en Jaan Van Wildemeersch zijn lid van “de Club van 100”. Zij speelden reeds minstens 100 matchen in het shirt van KSVO.

Vertrouwen, plezier en ambitie

“U goed voelen binnen de club, plezier maken als het kan, keihard werken en voor elkaar door het vuur gaan als het moet!” Dit is zowat de betekenis achter de nieuwe slogan “One Team, One Dream”, wat door trainer Stefan Leleu en zijn assistenten nog eens werd benadrukt. Ook de volledige staf, samen met alle vrijwillige medewerkers kregen een extra vermelding voor hun trouwe inzet
Eén zaak is zeker: deze groep straalt vertrouwen, plezier en ambitie uit. Sommigen namen het woordje “titel” zelfs in de mond tijdens de interviews.
Na een wedstrijdje “tegen de lat trappen” en een foto-shoot, overschouwde kapitein Jesse Martens zijn troepen en hij zag dat het goed was.
Daarna konden de aanwezigen nog in de VIP-kantine terecht voor een “Meet and Greet” met de spelers.

Vandaag start de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen

Vanaf nu begint het serieuze werk. Dit weekend wordt lokaal een ministage afgewerkt, afgerond met een BBQ. Volgende week staat de eerste oefenmatch op het programma. KSVO neemt het komende woensdag op tegen KSK Ronse. De aftrap is om 19h30 in het burgemeester Thienpontstadion. De inkom voor deze match bedraagt 6 Euro.


Wedstrijd

zaterdag 13/02 om 20u00

KSC DIKKELVENNE

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KVK Ninove

4

12

2

KRC Gent

4

8

3

K.S.V.O

4

7

4

KFC Sparta Petegem

3

6

4

RC Harelbeke

4

6

4

KSC Dikkelvenne

4

6

4

KFC Merelbeke

4

6

8

KSC Lokeren-Temse

3

5

8

Olsa Brakel

3

5

10

KSV Zwevezele

3

4

11

KVV Zelzate

3

3

12

KSK Ronse

4

2

12

RFC Wetteren

4

2

14

KSCT Menen

3

1

14

KVK Westhoek

4

1

14

FC Gullegem

4

1

Kalender

13/02

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

Topscorers

1

Kristof Verspeeten

3

2

Jochen Van Waeyenberghe

2

3

Jesse Martens

1

3

Jelle Belmans

1

3

Lorenzo Heirwegh

1

3

Olivier Verstraete

1