Het moet zowat geleden zijn van het seizoen 2012-2013, toen KSVO in 2de klasse speelde, dat de wedstrijden zich zo snel opvolgen. Door de Corona-crisis, gaat de competitie nu in een sneltempo verder, met 3 matchen op een week tijd. De 1ste keer dit seizoen en zeker niet de laatste keer. Voor zijn 2de opdracht trekt KSVO naar FC Gullegem.

In één ruk naar de nationale reeksen

FC Gullegem werd 6 jaar na het verdwijnen van SK Gullegem opgericht in 2008. SK Gullegem ging in 2002 de fusie aan met KSK Wevelgem City, maar trok zich in 2008 terug uit de fusieclub. Volgens de reglementen van de voetbalbond kan een vroegere clubnaam pas na tien jaar opnieuw gebruikt worden, dus was het na deze 6 jaar nog niet mogelijk de oude vertrouwde naam aan te nemen, vandaar geen SK, maar FC Gullegem. De ploeg was vanaf de start in 2008-2009 succesvol met 3 promoties op rij. Na een adempauze van 1 jaar in de hoogste provinciale reeks, speelde de ploeg in
2012-2013 kampioen en mocht zo 5 jaar na zijn ontstaan al aantreden in de nationale reeksen. Nog was de honger niet gestild, want de ploeg speelde meteen kampioen en speelde 2 seizoenen in de middenmoot van de toenmalige 3de klasse. Na de hervorming van 2016, begon de ploeg in de 2de amateurklasse, waar het nu nog steeds aantreedt en onze komende tegenstander is. Na 2 keer op de 10de plaats te zijn geëindigd, kon de ploeg zich in het seizoen 2018-2019 seizoen nipt redden. Vorig jaar kwam de ploeg veel beter voor de dag en eindigde de voortijdig stopgezette competitie op een knappe 5de plaats.

Stefan Leleu: “Gullegem ambieert ook nu plaats in top-5

“FC Gullegem heeft goed ingekocht in het tussenseizoen en ambieert ongetwijfeld de top 5”, weet trainer Leleu. “Benjamin Lutin en Dempsey Vervaecke zijn de belangrijkste nieuwkomers. Ook Rodrigue Dutoit, vorig jaar in Oudenaardse loondienst, trok naar West-Vlaanderen. Met Lauden Hugelier zit daar nog een ex-speler van KSVO, waarvan we zijn waarde kennen. Zij spelen hun thuiswedstrijden op kunstgras, wat voor hen een duidelijk voordeel is.”
De thuisploeg heeft ook wat recht te zetten. “Na hun nipt verlies op Ninove zullen ze in eigen huis zeker gebrand zijn op een eerste thuiszege. Veel meer nieuws over hoe Gullegem aantreedt, heb ik niet. Ik zag ze zelf nog niet aan het werk en kon nog geen beelden bekijken. Nochtans is dit afgesproken onder de teams om de wedstrijdbeelden zo snel mogelijk op het platform, dat ons door de KBVB ter beschikking is gesteld (Hudl), te plaatsen. Onze beelden zelf worden door Joris Van Wijnendaele en onze keeperstrainer Dries Lievens, de dag na de wedstrijd onmiddellijk ter beschikking gesteld, zoals het hoort.”

Voldoende tijd om te recupereren?

“Wijzelf bekijken vanavond hoe het met onze manschappen is gesteld na de gewonnen match van zaterdag, dixit de trainer. “ Voorlopig heb ik nog geen melding van bijkomende blessures. Jelle Belmans zou vanavond de training volledig kunnen meepikken en hopelijk voelt hij nadien géén reactie. Mathias Vercauteren zou donderdag aansluiten, weliswaar nog niet volledig. Jaan Vanwildemeersch moet nog zeker 1 week geduld hebben. Op welke manier we gaan spelen op Gullegem, weet ik nog niet. Het is nog koffiedik kijken en afwachten wat de training van vanavond zal brengen. Eén ding is zeker: we moeten verder borduren op onze wedstrijd van afgelopen zaterdag en dezelfde flow en concentratie aan de dag leggen, willen we niet met lege handen terugkeren uit Gullegem. Kunnen we dezelfde focus behouden en ons spelplezier omzetten in terug een degelijke wedstrijd? Hoe verteren we onze tweede wedstrijd in 4 dagen tijd en op kunstgras? Dit wordt de uitdaging voor mijn jonge talentvolle groep.”

Gilles Van Herreweghe over spelen op kunstgras

Door de afwezigheid van Jelle Belmans op de positie van rechtsachter, krijgt de 20-jarige Gilles Van Herreweghe opnieuw zijn kans. Hij was tevreden over de 4-1 zege tegen KSC Toekomst Menen en over zijn eigen prestatie. Hij is reeds bezig aan zijn 4de seizoen als kernspeler en hoopt dit seizoen een basisplaats af te dwingen. In aanloop naar de match op Gullegem, wordt enkel vanavond getraind. Zondag kregen de spelers de opdracht om thuis individueel uit te lopen. “De file van Strava stuurden we daarna door naar onze trainer”, vertelt Gilles Van Herreweghe. “Het is zaak om zo fris mogelijk aan de aftrap te komen, want de matchen volgen elkaar heel snel op. Ronse komende zaterdag is een heel interessant derby. We speelden er tijdens de voorbereiding al een oefenmatch tegen. Inderdaad, ook dat wordt een partij op kunstgras. In Gullegem spelen we eveneens op een synthetisch veld. Voor mij is dat geen enkel probleem. Tijdens mijn jeugdopleiding bij KSVO, heb ik altijd op kunstgras getraind en gespeeld. Al moet ik toegeven dat ik intussen toch veel liever op natuurgras speel.”

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2020-2021 2de nationale VFV A: speeldag 2
Wedstrijd: FC GULLEGEM (09512) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Woensdag 30 september 2020 om 19h30
Plaats: Cmp : F.C. Gullegem Terrein 1 - Kunstgras
Adres: Poezelhoek 12 in 8560 Gullegem
Wedstrijdleiding: Ref.: Verslycken Yves – AR1: D'Haene Niels – AR2: Delcroix Joline


Wedstrijd

zaterdag 13/02 om 20u00

KSC DIKKELVENNE

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KVK Ninove

4

12

2

KRC Gent

4

8

3

K.S.V.O

4

7

4

KFC Sparta Petegem

3

6

4

RC Harelbeke

4

6

4

KSC Dikkelvenne

4

6

4

KFC Merelbeke

4

6

8

KSC Lokeren-Temse

3

5

8

Olsa Brakel

3

5

10

KSV Zwevezele

3

4

11

KVV Zelzate

3

3

12

KSK Ronse

4

2

12

RFC Wetteren

4

2

14

KSCT Menen

3

1

14

KVK Westhoek

4

1

14

FC Gullegem

4

1

Kalender

13/02

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

Topscorers

1

Kristof Verspeeten

3

2

Jochen Van Waeyenberghe

2

3

Jesse Martens

1

3

Jelle Belmans

1

3

Lorenzo Heirwegh

1

3

Olivier Verstraete

1