KSVO stond met een bezoekje aan FC Gullegem voor een zware midweek opdracht. De thuisploeg verloor zijn openingsduel vorige zaterdag nipt bij het verrassende VK Ninove en wou in eigen huis iets rechtzetten. KSVO had veel vertrouwen getankt na de uitstekende prestatie tegen KSCT Menen met een ruime zege tot gevolg Oude bekenden bij beide ploegen Uiteindelijk geen Corona-epidemie bij de thuisploeg. Het bleef na een nieuwe test gelukkig beperkt tot speler Kevin Henneuse. Martijn Monteyne ontbrak wegens letsel. KSVO doet het nog steeds zonder het kwartet Vanwildemeersch-Cambier-Belmans-Vercauteren. Stefan Leleu gaf het vertrouwen aan de ploeg die vorige week vlot Menen opzij zette. Bij FC Gullegem vonden we 3 gewezen spelers terug. Dempsey Vervaecke, Rodrigue Dutoit en Lauden Hugelier spelen nu in rode outfit, terwijl KSVO met Nicolas Mulliez en Nicolas Gheeraert 2 spelers lopen heeft met een verleden bij FC Gullegem. Hugelier, Vervaecke – met het iconische rugnummer 19 - en Mulliez stonden aan de aftrap, Gheeraert en Dutoit zaten op de bank. Opmerkelijk is, dat KSVO zijn 2 vorige confrontaties in Gullegem won, terwijl het in eigen huis nog niet kon winnen van de West-Vlamingen. Dominant KSVO in 1ste helft In het kraaknette Poezelhoekstadion, begon de match zonder studieronde, want de intenties waren meteen duidelijk. KSVO trok voetballend op zoek naar kansen, terwijl de thuisploeg in de egelstelling kroop en loerde op countermogelijkheden. Toch was het tot op het kwartier wachten op het 1ste doelgevaar. Van Waeyenberghe en Verstraete zetten een leuke combinatie op en laatstgenoemde zonder Heirwegh af voor doel. De lob ging over de doelman, maar Jodts kon de bal nog net voor de doellijn wegkeilen. De centrale middenvelders Mingiedi en Vandenheede mochten regelmatig infiltreren. Vandenheede zag een puntertje naast gaan. Even later probeerde Van Waeyenberghe het met een plaatsbal, niet zo ver over de kruising. Halverwege de 1ste helft stak de thuisploeg even de neus aan het venster. Dekiere probeerde het met een draaibal, voor doelman Verbrugge was dit slechts een opwarmer. Ondanks het vlotte aanvalsspel van KSVO, moesten we het stellen met wat halve kansjes. Tot Mingiedi de bal op het middenveld recupereerde en Verstraete bediende. Na een knappe dubbelpass werd Mingiedi op rechts afgezonderd en Heirwegh duwde de assist simpel binnen (0-1). Op basis van het overwicht een terechte tussenstand. Martens loodste vervolgens Van Herreweghe door de verdediging op rechts, Gilles trof uit een scherpe hoek het zijnet. Op slag van rust probeerde Vandenheede het vanop afstand. De schuiver week nog af via de hiel van een verdediger in hoekschop. KSVO doorstaat druk in 2de helft en countert gevat Net als vorige zaterdag, mocht KSVO de rust in met een krappe maar ruim verdiende voorsprong. Maar tegen een fysiek sterke ploeg als Gullegem, weet je dat die marge mager is en je een offensief mag verwachten. Trainer Deschodt wisselde Lutun voor woelwater Seignez en de thuisploeg werd toch wat dreigender. Het mooie voetbal van de 1ste helft was toch wat verdwenen, doordat Gullegem uitpakte met powerplay. De hoge voorzetten waren echter een kolfje naar de hand van doelman Verbrugge en het centrale verdedigers duo Mulliez-Lekhechine. Kansen kreeg de thuisploeg niet. Enkel een gevaarlijke lage voorzet van Seignez, werd nogal paniekerig in hoekschop getrapt. Het uitvoetballen bij KSVO verliep ook wat slordiger, zodat het spannend bleef. Verstraete dribbelde zich vrij op de doellijn, maar Martens trapte de voorzet over. Mingiedi kreeg zijn kopbal na 1 van de vele hoekschoppen net niet binnen het kader. Een kwartier voor het einde zou de match dan in zijn definitieve plooi vallen en dit na het perfecte omschakelingsmoment. Verspeeten werd weggestuurd op links, behield het overzicht en vond aan de 2de paal de goed gevolgde Verstraete die beheerst de 0-2 binnen tikte. Na zijn 3 doelpunten van zaterdag, kregen we nu de perfecte assist van Verspeeten. KSVO kon nu naar hartenlust counteren tegen een uitgetelde thuisploeg. Eén keer werd het nog even warm, toen de ingevallen Tuyttens iets teveel ruimte kreeg, maar Verbrugge was bij de pinken. En net als afgelopen zaterdag was het Van Waeyenberghe, die de kers op de taart zette. Hij werd handig weggestuurd op links door Verstraete en maakte het uit een scherpe hoek beheerst af met een stiftertje (0-3). “Een beetje geluk,” zei Jochen lachend achteraf in zijn gekende stijl en met de nodige korreltjes zout. “Ik wou de bal eigenlijk tussen de benen van de doelman spelen, maar raakte hem verkeerd.” Voldoende tijd om te recupereren? KSVO behaalde uiteindelijk een vlotte zege in een toch wel gevreesde uitmatch en maakt met 6 op 6 de perfecte start. Veel tijd om te recupereren, is er alweer niet, want zaterdag volgt de enige en echte ‘Slag om de Vlaamse Ardennen’. Dan trekt KSVO naar de buren van SK Ronse, ambitieuze ploeg die met een schamelige 1 op 6 toch wel zijn start grotendeels miste… Wedstrijdinfo: FC Gullegem: Vanderbeken, Jodts, Hugelier, Coopman (76’ Tuyttens), Vansuypeene, Dekiere (76’ Blondeel), Lutun (46’ Seignez), Van De Wiele, Vervaecke, Sampers en Doornaert KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Mulliez, Lekhechine, Van Waeyenberghe, Vandenheede (86’ Gheeraert), Mingiedi, Verstraete (90’ Janssens), Martens, Heirwegh (80’ Decuypere) en Verspeeten (85’) Doelpunten: 31’ 0-1 Heirwegh (assist Mingiedi) 75’ 0-2 Verstraete (assist Verspeeten) 89’ 0-3 Van Waeyenberghe (assist Verstraete) Gele kaarten: Van De Wiele, Seignez (FC Gullegem) en Mingiedi (KSVO) Wedstrijdleiding:Ref.: Verslycken Yves – AR1: D'Haene Niels – AR2: Delcroix Joline