KSVO en KRC Gent ambiëren de top 5 en verloren nog niet. Beide ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van, waarin het doelkader een belangrijke rol speelde. De ploeg uit het PGB-stadion in Oostakker haalde het na een beklijvende slotfase.

Lorenzo Heirwegh toch fit, enkele afwezigen bij KRC Gent

Bij KSVO was Lorenzo Heirwegh uiteindelijk toch speelklaar en nam zijn plaats op de rechterflank opnieuw in. Hierdoor verdween de jonge Decuypere opnieuw naar de bank, samen met Belmans, Gheeraert en doelman Van Gerven. Bij de bezoekers geen geblesseerde Joos en ook het broederpaar Ertürk had niet eens een plaats in de kern.

Doelkader speelt beslissende rol (1)

KSVO nam het heft meteen in handen en kreeg al vroeg een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Doelman Londot had weinig moeite met het schot van de Oudenaardse kapitein. Even later had hij wel vuistenwerk nodig op een venijnige vrije trap vanop de flank van Heirwegh. De bezoekers herstelden al vlug het evenwicht en Leemans probeerde het met een schot, recht op doelman Verbrugge. KRC Gent combineert techniek en snelheid met gestalte en het Oudenaardse middenveld kreeg het moeilijk met de opkomende flanken. Elewaut werd door Leemans aangespeeld in de zestien, draaide zich vrij en buffelde de bal staalhard voorbij de kansloze Verbrugge (0-1). De reactie van KSVO volgde meteen met enkele hoekschoppen als gevolg. Op 1 daarvan, kreeg Martens de bal terug gekaatst van Verstraete en onze kapitein schoot de bal millimeterjuist naast de dichtste paal in de benedenhoek (1-1). Trainer Tant kreeg een gele kaart wegens protest omdat hij vond dat er enkele minuten daarvoor een ‘late‘ duw was op een Gentse speler in de Oudenaardse zestienmeter. De thuisploeg kreeg plots vleugels en Heirwegh zette zijn turbo aan op rechts. Zijn voorzet werd door Martens in 1 tijd op doel getrapt, net iets te zwak, waardoor doelman Londot nog redding kon brengen. Even later miste KSVO op een haartje na de voorsprong. Van Waeyenberghe trapte vanop links de voorzet en Verspeeten devieerde de bal knap over Londot. Het Oudenaardse gejuich verstomde, want de bal ketste via de onderkant van de lat terug het veld in. Het spel bleef nu goed op en neer gaan en op slag van rust stuurde Verspeeten Heirwegh weg op rechts. Het schot van onze rechtsbuiten strandde echter opnieuw op Londot. Gerust werd er met een 1-1 tussenstand en op basis van de doelkansen had KSVO meer verdiend. Maar iedereen was het er over eens dat tegen een sterk spelend Gent de wedstrijd bijlange nog niet was gespeeld.

Doelkader speelt beslissende rol (2)

Dezelfde 22 protagonisten aan de aftrap van de 2de helft, maar het was Gent dat richting Oudenaardse doel trok. Hebbelinck kreeg een afvallende bal voor de voeten en haalde verschroeiend uit. De bal zeilde een metertje boven het Oudenaardse doel. De Gentse flankaanvaller maakte het de Oudenaardse linkerflank nu heel moeilijk en op 1 van zijn voorzetten kopte Triest van heel dichtbij nog naast. KSVO geraakte niet uit de omknelling. Enkel Verstraete zorgde met een verraderlijke voorzet nog even voor paniek. Iets voorbij het uur waren de bezoekers er opnieuw. Na een vrijschop, vond Leemans met een voorzet het hoofd van Triest. Verbrugge haalde met een knappe redding de bal wel nog weg van de doellijn, maar het ronde ding verdween via de binnenkant van de paal in doel: 1-2 en KSVO moest opnieuw achtervolgen. Na een hoekschop van Heirwegh kon Van Herreweghe de bal onvoldoende beroeren. De Oudenaardse druk nam nu toe en Verspeeten werd diep gestuurd. Doelman Londot was een fractie van een seconde eerder op de bal. Aan de overkant was het wel opletten voor de tegenprikken en Pieters knalde overhoeks maar nipt naast. Er volgde nu een belegering van het Gentse doel en het doelkader speelde opnieuw zijn rol. Heirwegh verraste doelman Londot met een vrijschop van rechts. Het ronde ding viel op de onderkant van de lat en opnieuw het veld in. Weer pech voor KSVO. En alsof de duivel er mee gemoeid was, speelde het aluminiumkader even later opnieuw zijn rol. Heirwegh kreeg een nieuwe schietkans, maar doelman Londot duwde de bal… via de paal in hoekschop. Het laatste woord in deze beklijvende slotfase was voor de ref en de Oudenaardse kapitein. Martens kreeg de bal in de zestienmeter en ging neer na een contact met een verdediger. “Geen strafschop wegens te opzichtig”, oordeelde ref De Keyzer en hij kreeg de banbliksems van het Oudenaardse publiek over zich. Aan de overkant verzuimde invaller Volckaert de klus te klaren, toen hij vrijgespeeld, van dichtbij over de gapende doelmond knalde.

”Wedstrijd haalde absolute topniveau van deze reeks”

Zo eindigde deze aangename wedstrijd op een 1ste thuisnederlaag voor KSVO tegen een toch wel heel sterk KRC Gent, dat gerust zijn ambities mag bijstellen.
We vinden het niet onmiddellijk terug in onze archieven maar het moet al ruim een halve eeuw geleden zijn dat een Gentse ploeg met stamnummer 11 nog eens kwam winnen in Oudenaarde. Beide trainers waren het er na de match over eens dat ook deze wedstrijd het absolute topniveau haalde in deze reeks. Trainer Jannes Tant vond de zege enigszins verdiend, maar besefte ook dat zijn ploeg deze keer wel het nodige geluk had, door de doelpogingen die tegen het doelkader strandden. Trainer Stefan Leleu had het dan over de niet gefloten strafschopovertreding in de slotfase. Dat zijn spelers na de match bijzonder ontgoocheld waren, is voor hem het bewijs dat het qua mentaliteit heel goed zit. KSVO zakt in de stand en Gent wordt tijdelijk 2de op 4 punten van het verrassende KVK Ninove dat met 4-2 won van SK Ronse en zo het maximum van de punten houdt. En laat nu net die 2 ploegen het volgende week tegen elkaar opnemen…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (86’ Decuypere), Lekhechine, Mulliez, Van Waeyenberghe, Vandenheede (77’ Belmans), Mingiedi, Verstraete, Martens, Heirwegh, en Verspeeten

KRC Gent Londot, De Backer, Chergui, Davies, Caryn, Pieters, Leemans, Hebbelinck (77’ Volckaert), Vankerkhoven (82’ De Staercke), Elewaut en Triest.

Doelpunten:

18’ 0-1 Elewaut
23’ 1-1 Martens (assist Verstraete)
63’ 1-2 Triest

Gele kaarten: Verstraete en Lekhechine (KSVO), T1 Tant (KRCG)

Wedstrijdleiding: Ref.: De Keyzer Tim – AR1: Decroo Sam – AR2 Delporte Nick


Wedstrijd

zaterdag 13/02 om 20u00

KSC DIKKELVENNE

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KVK Ninove

4

12

2

KRC Gent

4

8

3

K.S.V.O

4

7

4

KFC Sparta Petegem

3

6

4

RC Harelbeke

4

6

4

KSC Dikkelvenne

4

6

4

KFC Merelbeke

4

6

8

KSC Lokeren-Temse

3

5

8

Olsa Brakel

3

5

10

KSV Zwevezele

3

4

11

KVV Zelzate

3

3

12

KSK Ronse

4

2

12

RFC Wetteren

4

2

14

KSCT Menen

3

1

14

KVK Westhoek

4

1

14

FC Gullegem

4

1

Kalender

13/02

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

Topscorers

1

Kristof Verspeeten

3

2

Jochen Van Waeyenberghe

2

3

Jesse Martens

1

3

Jelle Belmans

1

3

Lorenzo Heirwegh

1

3

Olivier Verstraete

1