Annicq De Zitter  KSVO

Door de uitschakeling in de Croky Cup, moest KSVO op zoek naar een tegenstander voor een laatste oefenmatch. KFC Rupel Boom is wel nog actief in de cup, maar speelt pas volgend weekend op Lierse Kempenzonen, dat dit weekend immers competitie speelt. Onze tegenstander start niet zonder ambitie aan het nieuwe seizoen in de hoogste amateurklasse.

Bij KSVO kwam Jesse Martens toch aan de aftrap. Lorenzo Heirwegh en Gilles Van Herreweghe werden met diverse kleine letsels gespaard voor de start van de competitie. De grootste verrassing op het wedstrijdblad, was de naam van Verstraete. Olivier kan tijdelijk toch wat meetrainen en hoopt hierdoor wat ritme te kunnen opdoen.

De 1ste helft was vrij evenwichtig, zonder uitgespeelde kansen. Er was weinig klasseverschil te bespeuren tussen beide teams. Het 1ste kansje kwam er na een combinatie tussen Mingiedi en Cambier. Het schot van Jesse Martens was echter te centraal, om doelman Nolle te verontrusten. Milan Cambier was gretig in de 1ste helft. Hij kopte een voorzet van Coopman krachtig tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgekeurd na voorafgaande duwfout. Ook de bezoekers konden ondanks goede wil niet driegen. Doelman Dutoit moest slecht 1 keer bij de pinken zijn op een gevaarlijke voorzet van Abaz, richting diepe spits Nzinga.  Op slag van rust zagen we wellicht de mooiste Oudenaardse aanval. Lekhechine rukte op en vond Coopman als aanspeelpunt. Die bediende in 1 tijd Verspeeten, wiens schot werd afgeblokt door een verdediger. Rusten gingen we met 0-0 na een zo goed als geschiedenisloze 1ste helft.

KFC Rupel Boom kwam al vlug op voorsprong in de 2de helft na een ongelukkige en vermijdbare strafschopovertreding op Nzinga. Het was de spits zelf, die de 0-1 tegen de touwen trapte. Olivier Verstraete kreeg daarna een half uurtje speeltijd, maar zag zijn ploeg een kwartier voor affluiten de 0-2 incasseren. Het was Lukebakio, die matig uitverdedigen afstrafte en zo de eindstand op het scorebord trapte.

Voor beide ploegen kwam het er in deze gezapige oefenwedstrijd vooral op aan om geen kwetsuren op te lopen. Het wordt afwachten of Heirwegh en Van Herreweghe speelklaar geraken tegen zaterdag. Voor Jaan Vanwildemeersch staat het licht op groen. Hij mag lichtjes beginnen lopen en langzaam opbouwen.

KSVO speelde met: Dutoit, Spileers (45’ Spileers), Mulliez, Lekhechine, Coopman, Vandenheede, Mingiedi (58’ Verstraete), Van Waeyenberghe, Martens (58’ De Buysscher), Cambier (85’ Lagache) en Verspeeten (58’ Decuypere)

Doelpunten:

56’ 0-1 Nzinga (strafschop)
77’ 0-2 Lukebakio