De opener van de nieuwe competitie tussen KSVO en Olsa Brakel, een altijd levend burenduel, heeft doelpunten en spektakel gebracht. De bezoekers profiteerden van de kantelmomenten om op het juiste moment toe te slaan en zo met de overwinning naar huis te trekken.

Oud-speler Elimany Coulibaly mocht de aftrap geven, samen met onze “greenkeeper” Guido, die na jaren trouwe dienst afscheid nam van onze grasmat.

Kantelmoment op slag van rust

Na een korte studieronde, kwam het 1ste gevaar van Oudenaardse zijde. Vandenheede en Van Herreweghe combineerden vlot door het hart van de Brakelse verdediging en Heirwegh tikte binnen. Helaas ging het feestje niet door wegens voorafgaandelijk buitenspel. Even later trapte Heirwegh een afvallende bal, na een scrimmage voor het Brakels doel, nipt naast. De bezoekers lieten zich niet doen en doelman Verbrugge moest op al zijn talent beroep doen, om te verhinderen dat een gevaarlijke hoekschop van Thissen rechtstreeks binnen ging draaien. Enkele tellen later was het opnieuw alarmfase rood voor de Oudenaardse kooi, na een snedige aanval via De Cuyper. Zijn voorzet werd door Thissen uit kansrijke positie over doel getrapt. De Oudenaardse rechterflank had de handen vol met de aalvlugge infiltrerende Ndefe. Na een rush van hem, kreeg Nelis de bal gelukkig voor KSVO net niet binnen het kader. Aan de overkant werd Verspeeten diep gestuurd en hij haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd door Van Herreweghe op de doelman getrapt. We waren nog maar halverwege een aangename 1ste helft, toen Thissen doelman Verbrugge bijna verschalkte met een verrassende vrije trap, rechtstreeks op doel. De bal draaide maar nipt naast de kruising buiten. Heirwegh ging vervolgend diep op rechts, zijn voorzet richting Martens, werd echter nog tijdig onderschept door een verdediger, die hier werkelijk lijf en leden in de strijd gooide. Zegt genoeg over de intensiteit van deze wedstrijd. Na een periode van Brakels overwicht, was het nu KSVO dat de match in handen nam. Mingiedi ging op wandel en stuurde Heirwegh knap door het centrum weg. De hoek was iets te scherp, waardoor het schot van Lorenzo in het zijnet belandde.  Even later etaleerde onze kapitein zijn grote klasse, door in 1 tijd Vercauteren weg te sturen op links. Jesse was goed gevolgd om de voorzet op doel te trappen, maar zijn schot werd eerst nog gered. In de hierop volgende scrimmage was het uiteindelijk Heirwegh die de bal over de lijn duwde (1-0). Dan volgde de meest spectaculaire minuut uit deze wedstrijd. Verbrugge toonde zijn grote doelwachtersklasse opnieuw, door een geweldig schot van Shala uit de kruising te halen. Op de hierop volgende hoekschop kon KSVO counteren. Mingiedi stuurde Heirwegh de diepte in en die speelde Verspeeten vrij. Had Kristof iets te veel tijd om na te denken? Feit is, dat doelman Otte het schot van onze spits goed inschatte en nog in hoekschop kon duwen. In plaats van 2-0, werd het bijna meteen 1-1. Nu was het Olsa dat kon counteren na de Oudenaardse hoekschop. Shala ging iedereen voorbij en stiftte de bal knap over Verbrugge, maar de bal strandde op de paal. Gerust werd er met een Oudenaardse voorsprong, na een onderhoudende 1ste helft.

KSVO koud gepakt

Benieuwd of de 2de helft hetzelfde vuurwerk zou brengen. KSVO trok meteen op zoek naar een geruststellende 2de treffer, maar werd meteen koud gepakt. Lambrecht zette voor vanop rechts en Nelis scoorde heel opportunistisch met een magistraal vluchtschot (1-1). KSVO van slag en Brakel drukte nu door. KSVO kreeg wel enkele countermogelijkheden, maar de beslissende voorzet was net te ver of kwam niet aan. Zo kwam Heirwegh een voetzool te kort op een voorzet van Verspeeten. Op het uur zou de match in zijn beslissende plooi vallen. Nelis kopte de perfecte voorzet van op rechts met een buffelstoot binnen (1-2) en na balverlies, scoorde Ndefe uit een bijzonder scherpe hoek de 1-3. Een geweldige opdoffer voor het “geelzwart van aan de Scheldeboorden”. Ondanks meteen 3 wissels, zou KSVO deze nekslag niet meer te boven komen. Olsa plooide massaal terug en kroop in de organisatie. Het kon natuurlijk rekenen op de snelheid van zijn flanken en de presence van targetman Nelis om uit te breken. Een kwartier voor affluiten redde Otte knap een schot van Jesse Martens en kon Van Herreweghe de rebound net niet verzilveren. KSVO claimde nog een strafschop in de slotfase, nadat Heirwegh van de bal werd gezet en aan de overkant moest Verbrugge nog redding brengen op een afgeweken schot. Scheidrechter Van De Velde vond het niet nodig om maar 1 seconde te laten overspelen en Brakel mocht juichend het veld verlaten.
Komende wedstijden speelt KSVO 2 keer “away”: volgende week naar KVK Westhoek en de week erna op Merelbeke


Wedstrijdgegevens:

KSVO: Verbrugge, Mulliez, Lekhechine, Coopman, Vandenheede, Mingiedi (66’ De Buysscher) Van Herreweghe, Vercauteren, (66’ Van Waeyenberghe, Martens, Heirwegh en Verspeeten (66’ Cambier)


OLSA Brakel: Otte, Ndefe (88’ Desmet), Haezebroeck, Buysens, Bogaert, De Cuyper (74’ Capelleman), Shala, Lambrecht, Cordie, Thissen (88’ Van Eerstvelde) en Nelis

Doelpunten:

36’ 1-0 Heirwegh
48’ 1-1 Nelis
64’ 1-2 Nelis
66 1-3 Ndefe

Gele kaarten: Mingiedi (KSVO) en Shala (Olsa)

Wedstrijdleiding: Ref: Van De Velde Dunken, AR1: Baillieul, AR2: D’Hooge Nathan


Wedstrijd

zaterdag 23/10 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KSC Dikkelvenne


Stand

1

KSV Zwevezele

7

19

2

KVK Ninove

7

17

3

Olsa Brakel

7

16

4

KFC Merelbeke

7

15

4

KFC Sparta Petegem

7

15

4

KVV Zelzate

7

15

7

KSC Lokeren-Temse

7

13

8

FC Gullegem

7

9

9

KRC Gent

7

7

9

RC Harelbeke

7

7

11

KSC Dikkelvenne

7

6

11

RFC Wetteren

7

6

13

KSCT Menen

7

5

14

KVK Westhoek

7

4

15

K.S.V.O

7

3

15

KSK Ronse

7

3

Kalender

23/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1