Annicq De Zitter  KSVO

Zowel KSVO als KVK Westhoek begonnen met een nederlaag aan het nieuwe seizoen. Er staat dus wel al wat op het spel in het Crack-stadion. Beide ploegen willen een 2de opeenvolgende nederlaag absoluut vermijden. En echt goede herinneringen, heeft KSVO niet na zijn recente bezoekjes aan Ieper…

Fusieploeg in de Westhoek

KVK Westhoek is het verhaal van een fusie tussen KVK Ieper en BS Poperinge. KVK Ieper speelde jarenlang vrij anoniem in de provinciale reeksen. In het seizoen 2006-2007 begon echter een betere periode voor VK Ieper met de promotie naar 4de klasse. 2 seizoenen later promoveerde het voor het eerst via de eindronde naar 3de klasse, maar dat was een stapje te hoog voor KVK Ieper. De ploeg degradeerde terug naar 4de en miste 3 opeenvolgende keren op een haar na opnieuw de promotie naar 3de klasse. Telkens werd in de eindronde verloren.
Wat verderop begon ook KBS Poperinge aan een opmars naar het nationale voetbal, iets wat lukte in het seizoen 2008-2009 onder trainer Jerko Tipuric, ex Cercle Brugge en Beerschot.
Beide ploegen speelden telkens geanimeerde derby’s in 4de klasse, met spectaculaire scores zoals een 5-4. In 2013 werd beslist om samen te smelten tot KVK Westhoek. Het oudste stamnummer van de 2 ploegen, was dat van VK Ieper en het is dan ook onder dit stamnummer 100, dat de ploeg verder zou spelen. ”Met de bedoeling om een stevig gestructureerde, financieel gezonde en ambitieuze voetbalclub op nationaal niveau in de Westhoek tot stand te brengen, met respect en bijzondere aandacht voor het jeugdvoetbal in Poperinge en in Ieper”, valt te lezen op hun website. KVK Ieper speelde tot eind seizoen 2007-2008 op het Minneplein, aan de rand van de stad. Vanaf dan verhuisde het naar het splinternieuwe “Crackstadion”, genoemd naar de hoofdsponsor van de club: "Crack"-meubelen. Het stadion was tijdens de derby's tegen BS Poperinge, de openingsmatch tegen Club Brugge en tijdens topaffiches tegen onder andere Mouscron-Péruwelz en Eendracht Aalst in 4de klasse telkens uitverkocht. De nieuwe fusieploeg KVK Westhoek speelt vanaf het ontstaan in 2013 in dit stadion. De ploeg werd meteen een topper in de voormalige 4de klasse, maar miste opnieuw 3 keer op rij nipt de promotie. Het mocht wel aantreden in de in 2016-2017 nieuw opgerichte 2de amateurklasse. Daar verliep het eerder moeizaam met 2 keer nipt het behoud, maar tussendoor toch ook wel een knappe 5de plaats. In het geamputeerde seizoen 2019-2020, kon de ploeg zich na een heel moeilijke start toch reden. Toen de competitie werd stilgelegd, na 24 speeldagen, stond de ploeg op de 11de plaats met 24 punten.

“Westhoek ploeg met heel wat aanvallend talent”

Vorig seizoen haalde KVK slechts 1 punt uit 4 wedstrijden. Daarna werd de competitie stopgezet wegens de bekende reden. KVK Westhoek wil dit seizoen een slechte start absoluut vermijden. Het verloor echter de openingsmatch op het veld van Merelbeke met 2-1, ondanks het een half uur een numerieke meerderheid had. Na het affluiten was er nog wat tumult, waarin speler Jason Robaeys een rode kaart kreeg. Net als voor KSVO, was de openingsmatch dan ook een gemiste kans voor onze komende tegenstander…
“KVK Westhoek had niet moeten verliezen op Merelbeke,” zag trainer Stefan Leleu. “Het mocht een half uur tegen een mannetje minder spelen, maar ze hebben die numerieke meerderheid niet kunnen uitbuiten.” De fusieploeg beschikt wel over veel talent. Dat weet ook onze trainer. “Westhoek heeft heel wat weelde vooraan. Hun nieuwe diepe spits, Kevin Chateau, speelde zondag en met Diakho en Coppin zaten er nog 2 gerenommeerde diepe spitsen op de bank. Zij hebben ook enkele goede jonge elementen in het team. Met Dewilde, die scoorde, Himpe, Gantois, overgekomen van de beloften van KV Kortrijk en ook nog de zeer jonge Degels, beschikken ze over heel wat talent voor de toekomst. En achterin kunnen ze natuurlijk beschikken over de ervaren Stijn De Deygere”, aldus de Oudenaardse trainer die denkt dat de spelersgroep de nederlaag tegen Olsa Brakel heeft verwerkt. “Na een goede dinsdagtraining, hebben we de nederlaag kunnen doorspoelen en ligt de focus op de volgende wedstrijd.

Spelersinfo:

Mano Decuypere sukkelt met een lichte vorm van pubalgie en krijgt eventjes rust voorgeschoteld.
Jaan Vanwildemeersch traint voluit mee en lijkt klaar om weldra zijn rentree te maken. Voor Lorenzo Heirwegh (foto) wordt deze match toch iets speciaals. Als hij op het veld verschijnt, speelt hij daar zijn 100ste match voor KSVO!

Vorige confrontaties:

A trip down Memory Lane: naar zondag 16 februari 2020. De laatste confrontatie tussen beide ploegen, was er eentje met geschiedenis. De wedstrijd haalde zelfs de sportpagina van Sporza. Niet dat dit een allesbeslissende wedstrijd was voor titel of degradatie, wel omwille van 2 heel merkwaardige doelpunten. De orkaan “Dennis had het Crack-stadion bereikt en blies in de 1ste helft in de lengteas van het veld, richting Oudenaardse doel. “Die eerste helft overleven”, leek de opdracht voor KSVO. Maar na 2 minuten was het al prijs. Een door de wind gedragen vrije trap kreeg doelman Rodrigue Dutoit niet onder controle en in de rebound werd het meteen 1-0. KSVO was niet onder de indruk en ondanks de storm, had het het betere van het spel. Een kopbal belandde tegen het doelkader, maar op het halfuur scoorde Dempsey Vervaecke de gelijkmaker. Het zag er nog beter uit voor onze ploeg, toen Sucaet even later al voortijdig mocht gaan douchen. KSVO had enkel maar zijn momenten af te wachten om toe te slaan. Maar “Hurricane Dennis” dacht daar toen anders over. Het werd op slag van rust 2-1 na een scrimmage. Nauwelijks afgetrapt of Himpe zag Dutoit iets te ver uit zijn doel stond en probeerde het met een trap vanop 45 meter. Drijvend op de vleugels van “Dennis”, viel de bal pardoes achter de wanhopig grabbelende Oudenaardse keeper in doel. De vreugde was nauwelijks uitgestorven, of het werd nog erger voor geelzwart. Robaeys deed het nummertje van zijn makker nog eens over, ditmaal zowaar vanop de eigen helft. De raket viel weer over de wanhopig grabbelende Dutoit tegen de touwen: van 1-1 naar 4-1 op 3 minuten tijd. Dennis had zijn werk gedaan, en wat KSVO ook nog probeerde in de 2de helft, het kwam niet meer verder dan een 4-3 nederlaag.
In de heenmatch, had KSVO wél gewonnen in ook al een match met 2 gezichten. De thuisploeg speelde KV een uur lang van de mat en via een hattrick van Donovan Habbas had het zijn schaapjes toen al op het droge. Maar toen viel er een lichtpanne, maar na 10 minuten kon de match gewoon worden hervat. Westhoek had zijn batterijen echter opgeladen, terwijl die van KSVO precies leeg waren gelopen. Het werd nog pompen tot het einde, nadat Westhoek was teruggekeerd tot 3-2.
In het seizoen 2018-2019, verloor KSVO voor de beker ook al in Ieper. Het werd 2-1 met de gelijkmaker van Dempsey Vervaecke.
Ook in 2014-2015 moest KSVO naar het Crack-stadion voor de cup. Die match werd wel gewonnen door KSVO. Alexander Frutos boog de 1-0 achterstand toen om in een 1-2 voorsprong.
Beide ploegen wonnen dus elk 2 keer en verloren dus evenveel. Ook het doelpuntensaldo (9-9) is dus in evenwicht… De voorbode van opnieuw een spannende wedstrijd?
 


Wedstrijd

zaterdag 23/10 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KSC Dikkelvenne


Stand

1

KSV Zwevezele

7

19

2

KVK Ninove

7

17

3

Olsa Brakel

7

16

4

KFC Merelbeke

7

15

4

KFC Sparta Petegem

7

15

4

KVV Zelzate

7

15

7

KSC Lokeren-Temse

7

13

8

FC Gullegem

7

9

9

KRC Gent

7

7

9

RC Harelbeke

7

7

11

KSC Dikkelvenne

7

6

11

RFC Wetteren

7

6

13

KSCT Menen

7

5

14

KVK Westhoek

7

4

15

K.S.V.O

7

3

15

KSK Ronse

7

3

Kalender

23/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1