Annicq De Zitter  KSVO

Na de deugddoende eerste zege van het seizoen, trok KSVO richting noorden van de provincie op zoek naar bevestiging bij KVV Zelzate. Onze tegenstander staat bekend als een moeilijk te bekampen blok met als extra troef het toch wel heel smalle speelveld.

Nog steeds geen Jesse Martens

Geen wijzigingen bij KSVO ten opzichte van de starters van vorige week. Enkel op de bank zagen we een nieuw gezicht. Jaan Vanwildemeersch was uiteindelijk fit voor de dienst. Dus nog steeds geen kapitein Jesse Martens. Olivier Verstraete pakte ondertussen afgelopen vrijdag zijn 1ste speelminuten bij de beloften. Bij de thuisploeg ontbrak Emmanuel Koffi Nyarko met een kniekwetsuur.

Koude douche op slag van rust

De 1ste helft leek er ene zonder geschiedenis te worden. KSVO probeerde het combinerend, maar kreeg geen meter ruimte op het toch wel heel smalle veld in Zelzate. De thuisploeg deed het eerder op kracht en opteerde voor de lange bal, richting kwikzilveren Antwi-Manu. Doelman Dutoit moest onorthodox een verre voorzet onderscheppen, Antwi-Manu trapte in het zijnet. Lekhechine kopte van dichtbij een hoekschop over en Coopman zag zijn te centraal schot stranden in de handen van doelman Trouvé. Tot op slag van rust Robbe Vandenheede zich misstapte en de thuisploeg kon counteren. Antwi-Manu kon de bal voorzetten en Van Buyten scoorde in het geharrewar met een balletje, net naast de paal (1-0). De 4de goal al voor de topschutter van Zelzate en voor KSVO opnieuw ééntje in de reeks “absoluut-te-vermijden tegengoals”. Rusten deden we met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg na een spektakelarme 1ste helft.

Dodelijke counter

Robbe Vandenheede, die na zijn misstappen op het einde van de 1ste helft wat mankend rondliep begon toch aan de 2de helft. KSVO trok onmiddellijk naar voor tegen de thuisploeg die maar al te graag in de egelstelling kroop. Vercauteren trapte van dichtbij over en doelman Trouvé klemde een schot van Heirwegh. De thuisploeg loerde ondertussen op de counter. Criel ging op snelheid door, maar zijn schot uit een te scherpe hoek was geen probleem voor Dutoit. De Oudenaardse druk leverde vooralsnog geen kansen op, want combineren was bijzonder moeilijk en de laatste, beslissende pass te onzuiver. En wat KSVO vreesde, gebeurde. Van Cauwenbergh pikte een verloren bal op op het middenveld en bediende Antwi-Manu, die met een gekruist schot Dutoit het nakijken gaf (2-0). Het laatste kwartier van de wedstrijd was een belegering van jewelste van het lokale doel. Met lichte zin voor overdrijven, kunnen we zeggen, dat zowat elke speler van KSVO dicht bij een doelpunt was, maar zowat alle Zelzates lichaamsdelen stonden of lagen in de weg en een uitstekende doelman pakte dan nog uit met enkele noodzakelijke reddingen.

In de hoek waar de klappen vallen

Nee, KSVO verdiende absoluut meer na deze 2de helft, maar droop na de opsteker van vorige week, zwaar ontgoocheld, richting kleedkamer. Onze jongens blijven hangen in de kelder van het klassement, terwijl de thuisploeg met zijn heel efficiënte no-nonsens voetbal mag pronken met een knappe 9 op 15.

Wedstrijdgegevens:

KVVZ: Trouvé, Van Cauwenberg, Vandenhende, Van Wesemael, Grootaert, Cools-Ceuppens, Lanckman, Van Buyten (79' Kabera), Antwi-Manu (88' Martens), Broeckaert en Van Gysel (60' Criel)

KSVO: Dutoit, Coopman, Mulliez, Lekhechine, Vercauteren, Vandenheede, Mingiedi (72’ Vanwildemeersch), De Buysscher, Van Herreweghe (77’ Van Waeyenberghe), Cambier (72’ Verspeeten) en Heirwegh.