Na de onverhoopte overwinning in de laatste minuten tegen Olsa Brakel, trokken onze beloften vol vertrouwen naar KRC Gent, dat net voor hen in de stand stond op een gedeelde 1ste plaats.

De wedstrijd kon niet beter beginnen: na 3 minuten Emre Kat met de actie en prima voorzet op de linkerflank en topschutter Thibo Versmesse duwde simpel binnen: 0-1. Lang konden onze jongens niet genieten van de voorsprong. De scheids gaf strafschop voor een lichte fout, net aan de rand van het strafschopgebied en die kans liet de thuisploeg niet liggen, al zat doelman Gwaeron Verstichelen er wel heel erg dichtbij. 1-1 na een kwartier. In een genietbare eerste helft ging het goed heen en weer. KSVO kreeg een prima kans, toen Robin Van Wambeke hard op doel besloot. De bal ging maar net over. Ook de thuisploeg had kunnen scoren na een heel mooie aanval maar hun spits besloot net voorlangs. Het venijn zat echter in de staart. Toen Van Wambeke de bal kreeg rond de middenstip, draaide hij zich in zijn gekende stijl vrij en trok onhoudbaar naar doel. De laatste verdediger kon niet anders dan hem neerhalen en kreeg terecht rood. Ook de Gentse trainer kreeg rood wegens protest. De vrije trap was een kunststukje: iedereen verwachtte dat vrijetrapspecialist Kat op doel zou trappen maar hij speelde de bal slim opzij naar Versmesse die strak voor bracht waar een verdediger in eigen doel besloot: 1-2. KSVO op rozen net voor de rust leek het maar niets was minder waar. Na een hoekschop viel een Gentenaar neer na een duel aan de tweede paal en de scheidsrechter - die volgens onze bank helemaal geen goed zicht had op de situatie - vond dat een strafschop waard. Deze keer was doelman Verstichelen kansloos: 2-2 en direct rusten.

Vreemd genoeg was het KRC Gent dat het best begon aan de tweede helft. Zij hielden de bal goed in de ploeg en KSVO was te overhaast om het spel naar zich toe te trekken. Toch kreeg het de beste kansen. Van Wambeke loodste Arne Lagache perfect door de thuisverdediging maar zijn lob over de doelman ging naast. Daarna stond Van Wambeke zelf tweemaal aan het kanon. Eerst ging zijn schot in het zijnet, daarna schoot hij van net buiten het strafschopgebied maar de doelman had een prima voetreflex en hield zijn team in de wedstrijd.
Trainer Patrick Van Mieghem bracht dan vers bloed in de ploeg maar beide ploegen hadden veel energie verbruikt en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Tot de ingevallen Moses Willems net als vorige week vijf minuten voor tijd zijn duivels ontbond: hij slingerde het strafschopgebied binnen en werd foutief gestuit. Net erbinnen of erbuiten, er kan over gediscussieerd worden maar de scheids gaf een strafschop en Tuur Verstichelen maakte geen fout: 2-3. Een hard verdict voor een heel goed voetballend en moedig RC Gent maar op basis van de kansen zeker verdiend voor KSVO dat een uitstekende zaak doet in het klassement door het gelijkspel van Dikkelvenne en de heel verrassende thuisnederlaag van RC Wetteren (al is die laatste uitslag nog niet definitief bevestigd). KSVO komt zo alleen aan de leiding met 1 punt meer dan Dikkelvenne (en een match minder). En wie is onze tegenstander volgende week? Inderdaad.
Dus KSVO mag dus een weekje genieten van deze hard bevochten overwinning en speelt volgende week in het Thienpontstadion de derby en absolute topper als leider tegen zijn eerste achtervolger. Supporters, vrijdagavond om 20u! Be there!

Onze beloften speelden met: Verstichelen Gwaeron, Sobrie Gianni, Vander Haegen Milan, Van Hecke Dries (46' Owen Delarue), Steyaert Jordy, Van Den Meersschaut Batist, Versmesse Thibo (74’ Willems Moses), Verstichelen Tuur, Lagache Arne (79’ Van Audenhove Alin), Van Wambeke Robin en Kat Emre (70’ Van Den Heede Elia)

Doelpunten:

3’ 0-1 Thibo Versmesse
15’ 1-1 (strafschop)
40’ 1-2 Owngoal
45’ 2-2 (strafschop)
85’ 2-3 Tuur Verstichelen (strafschop)

Gele kaarten: Van Den Meersschaut, Verstichelen Gwaeron, Verstichelen Tuur, Vander Haegen en Van Den Heede