Annicq De Zitter  KSVO

Na de optater van vorige week op Zelzate, blijft KSVO in de onderste regionen hangen. Groot contrast met onze tegenstander KSKV Zwevezele, dat momenteel op een wolk speelt. In deze periode, waarbij de kastanjes met bosjes van de bomen vallen, vliegen voor Zwevezele de doelpunten met massa’s in het mandje. Liefst 21 keer al, vonden de mannen van trainer Hans Cornelis de weg naar de bezoekende netten. Niet de ideale tegenstander voor een ploeg die dringend nood heeft aan punten… Kon KSVO toch recht kruipen tegen de medeleider?

Martens terug en Verstraete voor het eerst op de bank

Liefst 3 wijzigingen in het elftal dat startte tegen Zwevezele. Kapitein Jesse Martens was opnieuw fit en ook Jaan Vanwildemeersch kwam na blessureleed voor het eerst sinds lang weer aan de aftrap. In de punt van der aanval koos trainer Leleu voor Kristof Verspeeten, die de niet fitte Milan Cambier verving. Nathan Mingiedi was ook niet fit en de jonge Casper De Buysscher startte op de bank. Daar vierden we de terugkeer van verloren zoon Olivier Verstraete. Doelman Gillian Verbrugge en Jochen Van Waeyenberghe waren de andere bankzitters. Bij onze bezoekers geen selectiezorgen, na de stevige 8-0 zege van vorige week.

Zuur tegendoelpunt op slag van rust

De studieronde duurde vrij lang. Zwevezele had wel balbezit, maar KSVO wachtte af en stond goed georganiseerd. Een eerste schuchtere poging noteerden via de infiltrerende Van Herreweghe. Verspeeten kon zijn voorzet onvoldoende deviëren. Aan de overkant trapte Marmitte een vrije trap over doel. We waren dan al een kwartier ver. Ook al mist hij nog matchritme, de terugkeer van Martens zorgde toch voor een kwaliteitsinjectie. Na fraai combinatiespel tussen hem en Vercauteren, viseerde onze kapitein de kortste hoek. Doelman Carré haalde bal echter uit de benedenhoek. KSVO kende nu een beter moment en Mulliez zag zijn harde kopslag na hoekschop, over doel getipt worden door Carré. Diezelfde doelman werd bijna verrast door een voorzet van Coopman, die in het doel leek te dwarrelen. Hij kon er nog net een vuist tegen zetten. De amusementswaarde steeg, want aan de overzijde moest doelman Dutoit alles uit de kast halen om een achterstand te verhinderen, na fraai combinatiewerk tussen Dewaegemaeker en Oumedjeber. Het was wel de laatste actie van de bezoekende draaischijf, want hij ging even later neer en greep naar de hamstrings. Hij werd vervangen door Yagan, en die zou zijn stempel drukken op deze wedstrijd. Dutoit was geklopt op een kopbal van Dewaegemaeker, maar Van Herreweghe redde op de doellijn. In de slotfase was het opnieuw KSVO dat naar voor trok. Vanwildemeersch probeerde het met een optimistisch schot, niet zo heel ver naast en na een knappe aanval op rechts via Van Herreweghe, was er al even knap verdedigend werk van Makonga-Tara, die met een perfecte tackle de angel uit de gevaarlijke voorzet, richting Verspeeten, haalde. 0-0 aan de rust? Toch niet, want na ongelukkig balverlies op het Oudenaardse middenveld, schakelde Zwevezele bliksemsnel om. Topschutter Braem ging aan de haal en de ingevallen Yagan kopte via de grond de bal tegen de touwen: 0-1 en een hele zure koude douche voor KSVO.

Dat stom balverlies…

KSVO moest vol aan de bak in de 2de helft, maar het waren de bezoekers die al bijna onmiddellijk de boeken toe deden. Yagan haalde verschroeiend uit, doelman Dutoit stond aan de grond genageld, maar de bal sprong via de binnenkant van de paal opnieuw het veld in. KSKV duwde nu het pedaal in en kreeg een handvol hoekschoppen op rij. Onze verdediging kweet zich echter uitstekend van haar taak. Halverwege de 2de helft werd het helaas voor KSVO opnieuw een stuk moeilijker. Na balverlies op het middenveld, toonde Braem waarom hij een topspits is. Hij pikte de bal op, ging er als een wervelwind vandoor, zette Dutoit met een schijnbeweging op het verkeerde been en plaatste de bal rustig voorbij 2 ijlings terug gekeerde verdedigers in doel (0-2). Oliver Verstraete kreeg dan zijn eerste speelminuten van het seizoen en even later zorgde KSVO dan toch nog voor een spannend slot. Jesse Martens kreeg plots de ruimte op rechts en trapte naar de verste paal. Doelman Carré redde, maar de bal kwam bij de goed gevolgde Heirwegh die de aansluitingstreffer tegen de netten poeierde (1-2). KSVO trok nu massaal naar voor, maar hierdoor ontstond meer kans op een dodelijke counter. Lekhechine redde nog een kopbal van Dildick op de lijn, maar even later was de wedstrijd definitief gespeeld na alweer dom balverlies. De ingevallen Timmerman kon alleen op doel af en plaatste de bal beheerst tegen de netten (1-3).

Het positieve uit deze match onthouden

Alweer een nederlaag voor KSVO, tegen een ploeg die minstens de top 3 ambieert. KSVO kan zich wel optrekken aan het positieve, en dat is een stijgende vormcurve en enkele belangrijke pionnen die aan het terugkomen zijn. Wie de match zag, kon moeilijk vatten dat dit een wedstrijd was tussen de laatste en de eerste in de stand. Maar voorlopig haalt KSVO daar geen punten door en wacht volgende week alweer een zware dobber op het kunstgrasveld van KVK Ninove…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Coopmans, Mulliez, Lekhechine, Vercauteren (75’ Van Waeyenberghe), Vandenheede, Vanwildemeersch (75’ Verstraete), Van Herreweghe, Heirwegh, Martens en Verspeeten (68’ De Buysscher)

KSKV Zwevezele: Carré, Devos, Makonga-Tara, Vandendriessche (56’ Timmerman), Bataille, Marmitte, Verzele, Coussement (80’ Dildick), Oumedjeber (34’ Yagan), Braem en Dewaegemaeker (80’ Claeys)

Doelpunten:

45’ 0-1 Yagan
72’ 0-2 Braem
78’ 1-2 Heirwegh (Martens)
90+3’ 1-3 Timmerman

Gele kaarten: Heirwegh, Coopman (KSVO), Timmerman en Oumedjeber (KSKVZ)

Wedstrijdleiding: Ref: Bellon Cis, AR1: D’Haese Niels, AR2: Verheye Tom
 


Wedstrijd

vrijdag 03/12 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

RC. Gent


Stand

1

KVK Ninove

13

30

2

KSV Zwevezele

12

27

3

KFC Sparta Petegem

12

24

3

Olsa Brakel

12

24

5

KSC Lokeren-Temse

11

20

5

KVV Zelzate

12

20

5

KFC Merelbeke

13

20

8

FC Gullegem

13

18

8

RC Harelbeke

13

18

10

K.S.V.O

13

15

10

KSC Dikkelvenne

13

15

12

KRC Gent

13

14

13

KVK Westhoek

13

13

14

KSCT Menen

13

12

15

RFC Wetteren

12

9

16

KSK Ronse

12

4

Kalender

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

15/01

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

22/01

19u30

K.S.V.O.

-

KFC Merelbeke

29/01

19u30

SK. Ronse

-

K.S.V.O.

06/02

15u00

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

13/02

15u00

KSV Zwevezele

-

K.S.V.O.

19/02

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

05/03

19u30

KSC DIKKELVENNE

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

5

2

Kristof Verspeeten

3

3

Nathan Mingiedi

2

4

Jaan Vanwildemeersch

1

4

Jesse Martens

1

4

Olivier Verstraete

1

4

Gilles Van Herreweghe

1

4

Casper de Buysscher

1

4

Milan Cambier

1

4

Omar Lekhechine

1