Annicq De Zitter  KSVO

Voor de 1ste wedstrijd van de 2de periode, moest KSVO op bezoek bij Sporting Lokeren-Temse. Een wedstrijd op Daknam spreekt wel tot de verbeelding, maar in de penibele situatie waarin KSVO zich momenteel bevindt, ging er van “genieten” niet veel sprake zijn. Kwam daar nog bij dat onze kern fel geteisterd werd door een mandvol afwezigen…

Zware selectieproblemen voor KSV Oudenaarde

Trainer Stefan Leleu zal vooraf wel even met de handen in het haar hebben gezeten. Niet alleen Lorenzo Heirwegh en Robbe Vandenheede waren geel geschorst, daarbij kwam ook nog eens de afwezigheid van Olivier Verstraete. Neem er dan nog bij dat Jaan Vanwildemeersch, Jochen Van Waeyenberghe en Mano Decuypere in de lappenmand liggen, en dat belofte Batist Van Den Meerschaut ook een gele schorsingsdag moest uitzitten, dan weet je dat onze trainer niet veel keuzemogelijkheden had. Met doelman Gillian Verbrugge, Milan Cambier, Arne Lagache en Thimo Spileers, bedroeg de gezamenlijke leeftijd van onze invallers zelfs geen 80 jaar!
Gelukkig was er het wederoptreden van centrale verdediger Nicolas Mulliez, wel met masker, na zijn neusbreuk. Hij bevolkte het hart van de defensie, samen met Karim Essikal. Hierdoor schoof Omar Lekhechine een bank vooruit als vervanger van Vandenheede. Heirwegh werd vervangen door Warre Coopman en de plaats van Verstraete werd ingenomen door Kristof Verspeeten, die diep in de spits postvatte, met in steun Casper De Buysscher. Voor Nathan Mingiedi was dit een speciale match. Hij genoot zijn jeugdopleiding immers bij Sporting Lokeren en haalde zelfs de A-kern.
Bij tegenstander Lokeren, dat vorige week nipt won bij KVK Westhoek, waren er geen wijzigingen in het startende elftal. Door de winst voor de groene tafel tegen FC Gullegem, stond Lokeren op de 4de plaats en kon mits een zege een heel goede zaak doen.

Rustig onder controle in de 1ste helft

De studieronde duurde wel even, maar het was verrassend KSVO, dat de 1ste grote kans van de wedstrijd kreeg. Mingiedi zette een knappe combinatie op met Jesse Martens, maar het schot van de ex-speler van Lokeren ging via verdediger nipt over de kruising. Lokeren probeerde en zocht de combinatie, maar de heel goed georganiseerde Oudenaardse verdediging gaf niets weg. KSVO probeerde bij balbezit er voetballend uit te komen en dat lukte vrij goed. De geelzwarte middenvelders – voor de gelegenheid in blauwwit – liepen zich telkens slim vrij. Dreigen was echter moeilijk, want Lokeren beschikt over de beste verdediging van de reeks. Verspeeten kopte nog een hoekschop pal in de handen van doelman Merckx. Pas op het kwartier was er voor het eerst dreiging voor het bezoekende doel. Vermeiren probeerde het na hoekschop met een omhaal, over doel. Ondanks weinig doelgevaar, was dit best een aangename wedstrijd om volgen. Van Moerzeke kwam een stapje te kort op een gevaarlijke voorzet van Mestdagh. Op het halfuur was er plots wel doelgevaar voor de Oudenaardse kooi. Na een half afgeweerde hoekschop, kregen zowel Vermeiren als Van Moerzeke een schietkans, maar telkens lag een Oudenaardse speler in de baan van de bal. Deze fase was ook wel typerend voor de “Over-mijn-lijk”-mentaliteit, waarmee KSVO deze wedstrijd aanpakte. Op slag van rust zag Coopman een plaatsbal maar nipt naast gaan en anticipeerde doelman Dutoit heel gevat op een doorsteekpass naar Van Moerzeke. Thuistrainer Chris Janssens liep er heel nerveus bij. Kon hij zijn ploeg scherper voor de dag laten komen in de 2de helft,

Nathan Mingiedi doet het tegen zijn ex-ploeg

Het leek er even op, toen Vermeiren uit kansrijke positie nog net werd afgeblokt. Maar KSVO antwoorde meteen. Martens zette een knappe aanval op en was tevens het eindstation. Maar ook het schot van de Oudenaardse kapitein geraakte niet door het benenbos. Preben De Man kreeg aan de overkant DE kans om zijn team op voorsprong te brengen, maar hij zag zijn schot stranden op de binnenkant van de paal. Dame Fortuna knipoogde eindelijk eens naar Oudenaardse zijde. Zou ze vandaag besluiten om onze kant te kiezen? Even later leek het erop, toen Martens Verspeeten in het straatje stuurde. Doelman Merckx redde echter de meubelen met een knappe redding. De daaropvolgende hoekschop werd door Mingiedi krachtig in de benedenhoek gekopt (0-1). De thuisploeg moest nu komen, maar doelman Dutoit ging heel goed plat op een doelrijpe voorzet van De Man. Bij KSVO groeide het vertrouwen zienderogen en Martens trapte een vrije trap heel nipt naast. Even later probeerde onze kapitein – de kleinste man op het veld – het met een kopbal, pal in de handen van doelman Merckx. Halverwege de 2de helft nam KSVO dan een serieuze optie op een 3de seizoenzege. De alweer sterk spelende De Buysscher ontfutselde de bal van een verdediger en via Warre Coopman kwam de bal voor doel. Verspeeten reageerde prompt en trapte de 0-2 tegen de touwen. Was er echt een verrassing in de maak? De thuisploeg moest nu alles op alles zetten en pakte uit met powerplay. Ondanks zijn masker, heerste Mulliez in het hart van de verdediging, samen met de rustige Essikal. De Man probeerde het dan maar met een rechtstreekse vrije trap, pal in de handen van Dutoit. Voor KSVO werd het toch nog wat pompen of verzuipen in de slotfase. Na een mooie actie van Coopman, was Jesse Martens dicht bij de beslissing, maar zijn schot ging maar nipt naast. In de 90ste minuut lukte de thuisploeg toch nog de aansluitingstreffer, toen Van Vaerenbergh van dichtbij een voorzet van De Man binnenkopte (1-2). KSVO bleef echter nuchter en volwassen genoeg om de laatste minuten uit te spelen. De laatste kans was trouwens voor Milan Cambier, na een actie op rechts. Hij trapte iets te overhaastig op doel. Even later mocht KSVO toch een feestje bouwen na het verlossende eindsignaal.

Heel volwassen wedstrijd van KSVO

Voor KSVO is deze zege een geweldige opsteker. Ondanks een mandje vol afwezigen, kwam het zelden in de problemen. Stefan Leleu had zijn pionnetjes tactisch netjes neergezet. Enig minpuntje is, dat de verdediging weer geen clean sheet kan voorleggen. Nathan Mingiedi scoorde tegen zijn oude ploeg en is de eerste speler die zijn prono in het interview “Speler van de week” juist heeft.
De nederlaag van deze namiddag moet bij Sporting Lokeren bijzonder zwaar zijn aangekomen, want amper een uur na de wedstrijd werd de samenwerking met trainer Chris Janssens stopgezet. Hij wordt vervangen door een tijdelijk duo, bestaande uit Geert Dirinck en Danny Veyt.

Mooi eerbetoon in 4de en 19de minuut

Absoluut het vermelden waard, was het samenhorigheidsgevoel tussen de Oudenaardse en Lokerse supporters in de herdenkingsminuten. Stevig applaus uit beide kampen voor Gregory Mertens, de betreurde nummer 4 van Sporting Lokeren en voor Viktor De Coker, eeuwige nummer 19 van KSV Oudenaarde.

Wedstrijdinfo:

KSC Lokeren-Temse: Merckx, Mestdagh, Laurens, Schürman, Deneve, De Man, Barry (64’ Boulaouali Didouh), Yassin (46’ Janssen), Van Laere (73’ Van Vaerenbergh), Vermeiren en Van Moerzeke

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe, Mulliez, Essikal, Vercauteren, Lekhechine, Mingiedi, Coopman, Martens, Verspeeten (78’ Cambier) en De Buysscher

Doelpunten:

60’ 0-1 Mingiedi (Martens)
70’ 0-2 Verspeeten
89’ 1-2 Van Vaerenbergh

Gele kaart: Martens (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Ruben Calluy, AR1: Kristof Meers; AR2: Maarten Linart
 


Wedstrijd

zaterdag 29/01 om 19u30

SK. Ronse

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KFC Sparta Petegem

16

36

1

KVK Ninove

16

36

3

KSC Lokeren-Temse

16

33

4

KSV Zwevezele

15

32

5

Olsa Brakel

16

31

6

FC Gullegem

16

25

6

KFC Merelbeke

16

25

8

RC Harelbeke

16

23

8

KVV Zelzate

16

23

10

K.S.V.O

16

18

10

KSC Dikkelvenne

16

18

12

KRC Gent

16

17

13

KVK Westhoek

16

13

14

KSCT Menen

15

12

15

RFC Wetteren

16

10

16

KSK Ronse

16

7

Kalender

29/01

19u30

SK. Ronse

-

K.S.V.O.

06/02

15u00

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

13/02

15u00

KSV Zwevezele

-

K.S.V.O.

19/02

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

27/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

05/03

19u30

KSC DIKKELVENNE

-

K.S.V.O.

12/03

19u30

K.S.V.O.

-

RC. Harelbeke

20/03

15u00

RFC Wetteren

-

K.S.V.O.

26/03

19u30

K.S.V.O.

-

KSC Lokeren-Temse

03/04

15u00

KSCT Menen

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

5

2

Kristof Verspeeten

4

3

Milan Cambier

2

3

Nathan Mingiedi

2

5

Jaan Vanwildemeersch

1

5

Jesse Martens

1

5

Olivier Verstraete

1

5

Gilles Van Herreweghe

1

5

Casper de Buysscher

1

5

Omar Lekhechine

1