Zowel KRC Gent als KSVO hebben niets meer te verliezen in dit seizoen. Beide ploegen zijn zeker van een verlengd verblijf en spelen enkel nog voor de eer. Matchen tussen beide ploegen staan steeds garant voor een leuke pot voetbal en Gent wil in zijn laatste thuismatch in schoonheid afscheid nemen van dit wisselvallige seizoen. KSVO heeft ook nog iets recht te zetten na de uitschuiver tegen het verrassende FC Merelbeke.

Giant Killer

KRC Gent startte niet zonder ambitie dit seizoen, maar begon net als KSVO met een 0 op 9, na nederlagen op Zelzate, Ninove en tegen Zwevezele. Het pakte op de 4de speeldag zijn 1ste punt, na een gelijkspel tegen SC Dikkelvenne. Na een zege op Harelbeke, leek de trein vertrokken, maar de ploeg verslikte zich de week erna in buur Wetteren. Het smeerde Lokeren-Temse wel zijn 1ste nederlaag van het seizoen aan en won ook tegen Menen. Daarna ging het weer minder met nederlagen bij Gullegem, Olsa Brakel en een zware uppercut tegen Petegem (0-6). Enkel tegen Merelbeke werd nog een puntje gehaald. Tegen KVK Westhoek werd opnieuw aangeknoopt met de zege, maar de week erna verloor het bij KSVO in de slotfase, maar het absolute dieptepunt werd bereikt na een 1-2 nederlaag tegen SK Ronse. De heenronde werd afgesloten met amper 14 punten uit 15 matchen. De terugronde verliep stukken beter voor Gent. De ploeg haalde 22 punten uit de reeds 13 gespeelde matchen. Hierdoor klom de ploeg definitief weg uit de gevarenzone en flirt nu met de linkerkolomhelft. Uitschieters waren de zeges tegen KVK Ninove en op Zwevezele. Van Lokeren Temse werd zowaar 2 keer gewonnen en telkens met 2-0.
Gent staat op de 10de plaats met 36 punten uit 28 matchen en dat zijn 2 punten meer dan KSVO, dat op de 12de plaats staat. De Ratjes wonnen 11 keer, verloren 14 matchen en speelden 3 keer gelijk. Gent scoorde 37 doelpunten en incasseerde er 43. De verdediging kan 8 clean sheets voorleggen.

De Gentse schutters:

9: Kevin Hebbelinck
6: Viktor Vankerkhoven
4: Samuel Addo en Joran Triest
3: Bjorn Caryn en Ibrahim Ertürk
2: Brian Vercruysse, Raf Leemans en Hasan Ertürk
1: Jelle Walraeve en Matties Volckaert

Net als KSVO speelt KRC Gent een heel wisselvallig seizoen

Vorig jaar speelden KSVO en KRC Gent, in de na amper 4 gespeelde wedstrijden stopgezette competitie, misschien wel de beste match van het seizoen in de reeks. In een spektakelrijke wedstrijd, waarin het doelkader een hoofdrol speelde, wonnen de Ratjes met 1-2. Het team onderging echter wel wijzigingen. Zo zag het sterkhouder en topschutter Niels Elewaut vertrekken, richting Lokeren-Temse. De ploeg onderging ook een verjongingskuur. KRC Gent is een team dat technische vaardigheid koppelt aan snelheid, met als exponent de aalvlugge Hebbelinck en Addo. Met de broertjes Hassan en Ibrahim Ertürk, hebben ze nog 2 spelers lopen om in de gaten te houden. Diepe spits Triest viel eind september voor enkele maanden out met een zware blessure en dat was toch een serieuze aderlating voor de ploeg van trainer Jannes Tant. Hij is ondertussen terug en scoorde vorige week de enige treffer in de gewonnen match tegen VK Ninove.
Alhoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel staat, wil de thuisploeg – dit woelige seizoen door stadionperikelen geplaagd – in schoonheid afsluiten. Beide ploegen kenden immers een heel wisselvallig seizoen met zowel positieve als negatieve uitschieters. Zowel KSVO als KRC Gent werden dit seizoen ook niet gespaard van vervelend blessureleed, waardoor ze moeilijk in hun ritme kwamen. Gelukkig kenden beiden op het juiste moment een sterke periode, waarin ze zich naar de veilige plaatsen konden spelen.

Spelersinfo:

Bij KSVO is Nicolas Mulliez geschorst. Jérôme Mézine is out. Voor de rest is iedereen fit.

Bij KRC Gent is Justin Pieters geschorst en zijn Seppe De Langhe en Sebastiaan Haers gekwetst.

Beloften krijgen forfait zege

De beloften moesten normaal het kunstgras op tegen KM Torhout, maar deze ploeg gaf forfait.
 


Wedstrijd

woensdag 20/07 om 19u30

FCV Dender

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

SC.E. AALST

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

Cercle Brugge U23

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

EM United

0

0

Kalender

20/07

19u30

FCV Dender

-

K.S.V.O.

30/07

19u30

K.S.V.O.

-

Club NXT

03/08

19u30

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

04/08

19u30

SK Munkzwalm

-

K.S.V.O.

07/08

16u00

K.S.V.O.

-

Croky Cup

10/08

19u30

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart