Annicq De Zitter  KSVO

KSVO en kampioen Sparta Petegem maakten er een leuke eindeseizoenmatch van, met een mand vol doelpunten. Helaas werd de wedstrijd ontsierd door een zware blessure.

Met de Partybus

De supporters van Sparta Petegem waren naar Oudenaarde getrokken met een Partybus en dat was te merken bij aankomst. Luidruchtig en “lichtjes” prettig gestoord, kwamen ze het stadion binnen. De kampioeneploeg kreeg een bloemstuk van de thuisploeg en ook voor ref Ghijselincks en lijnrechter Vande Velde was er na de match een attentie. Zij stoppen hun carrière en kregen ook na afloop van de match bloemen.

Leuke eerste helft ontsierd door zware blessure.

Bij de bezoekers ontbrak spelmaker Davy Joye. Hij was geschorst. KSVO moest het doen zonder de geblesseerden Mézine en Heirwegh. Matthias Vercauteren was geschorst tegen zijn ex ploeg. Hierdoor kwam de jonge Tuur Verstichelen op de linksback. Het aanvallende compartiment bestond uit de piepjonge Cambier, De Buysscher en Van Wambeke, gesteund door “ouderdomsdeken” en kapitein Jesse Martens.
Konden de 22 protagonisten het publiek nog vermaken met deze eindeseizoenmatch?
Het begon al vroeg met een fraaie vrije trap van Martens, maar doelman Vandenbossche pakte al even mooi. Knap storend werk werd beloond met een plaatsbal van De Buysscher tegen de onderkant van de lat. Cambier was goed gevolgd om de rebound binnen te koppen (1-0). Petegem reageerde meteen en Anton Vanborm mocht alleen op doelman Verbrugge afgaan. De oudste van de broertjes trapte echter over doel. Na een vlotte aanval over de rechterflank, kopte Blancke uit kansrijke positie pal in de handen van Verbrugge. Aan de overkant was het Van Herreweghe die zijn flank afdweilde. Zijn voorzet werd door Martens meteen op doel getrapt, Vandenbossche bracht redding. Cambier kreeg nu de ruimte op links. Zijn voorzet werd slim doorgelaten door Martens tot bij Van Wambeke, die zijn schot zag verdwijnen in hoekschop. Nee, vervelen deden we ons absoluut niet. Na een nieuwe voorzet van Van Herreweghe, kon Cambier te weinig kracht steken op zijn kopbal. Het was slechts uitstel voor Milan, want enkele tellen later werd hij door Mingiedi knap diep gestuurd. Hij omspeelde simpel de doelman en scoorde zijn 2de van de namiddag (2-0). De bezoekers reageerden via Basyn. Zijn voorzet werd door Anton Vanborm naast getrapt. Meteen naar de overkant, waar een hoekschop niet weg geraakte uit de zestien. Van Wambeke haalde de achterlijn en legde terug tot bij Van Herreweghe, die eenvoudig de 3-0 scoorde. 3 goals na een half uur: het was KSVO dit seizoen nog niet gelukt. Nadat Berwouts nipt naast trapte, gebeurde het drama aan de overkant. Doelman Vandenbossche ging plots zonder contact kermend van de pijn tegen het gras. Na minutenlange verzorging werd hij afgevoerd met de brancard en even later naar het ziekenhuis. Uiterst pijnlijk voor de Petegemse doelman die in Oudenaarde woont. Gevreesd wordt voor een scheur van de achillespees en mogelijk een maandenlang revalidatie. Daar trainer Bert Dhont heel vaak kiest om op de bank 4 veldspelers te zetten, moest veldspeler Kenzo Verheuge plots in doel. KSVO zorgde na dit minutenlange oponthoud nog voor dreiging via Cambier. Eerst vond hij doelman Verheuge op zijn weg, even later trapte hij van dichtbij over.

Petegem maakte het nog spannend in slotfase

Kon Sparta Petegem in de 2de helft nog een vuist maken? Het leek er niet op, want nauwelijks afgetrapt, of De Buysscher vloerde de gelegenheidsdoelman met een lage schuiver van buiten de zestien (4-0). KSVO was op weg naar een prestigezege. De match leek in de 2de helft dood te bloeden, toen Petegem ruim voorbij halfweg plots de eerredder scoorde. Verbrugge redde eerst nog knap de poging van Basyn, maar was kansloos tegen de rebound, die mooi werd binnen getrapt door Anton Vanborm (4-1). Enkele minuten later, was er plots opnieuw sprake van een match. Swennen mocht alleen op Verbrugge af en scoorde beheerst de 4-2. De bezoekers geloofden plots in “La Remontada”, zeker toen Verbrugge een geweldige redding uit de handschoenen schudde na een knappe kopbal van Basyn. Even later was de Oudenaardse doelman toch opnieuw geklopt, toen alweer Swennen werd diep gestuurd en de aansluitingstreffer scoorde met een droge knal (4-3). Bij KSVO viel alle organisatie weg en werd het pompen of verzuipen. Maar toch was de thuisploeg, die nog dicht bij de bevrijdende treffer kwam. Op een scherpe voorzet van Cambier, kwam Martens een teenlengte tekort om binnen te duwen. En toen Mingiedi de bal doorkopte, haalde Cambier meteen uit. Verheuge bewees niet alleen dat hij een goed voetballer is, maar ook wel aardig kan keepen. Hij ranselde het schot van Milan uit zijn benedenhoek. Het was meteen het laatste wapenfeit uit deze leuke afsluiter.

Nog nooit zoveel spelers uit eigen jeugdopleiding op wedstrijdblad

KSVO eindigt toch nog met 40 punten en is zo kampioen van de rechterkolom. Liefst 9 van de 15 namen op het wedstrijdblad, komen uit de eigen jeugdopleiding, wat toch wel een unicum is. Gilles Van Herreweghe, Robin Van Wambeke, Robbe Vandenheede, casper De Buysscher, Tuur Verstichelen, Mano Decuypere en Jaan Vanwildemeersch, kenden we al lang. Maar ook op de bank zaten nog doelman Gwaeron Verstichelen en Moses Willems. Deze laatst kreeg vandaag zijn eerste speelminuten na een uitstekende campagne met de beloften. Ook nog vermelden dat we met Gillian Verbrugge en Milan Cambier nog 2 andere prille twintigers op het veld lopen hadden, die reeds 2 seizoenen hun lot hebben verbonden aan KSVO.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Mulliez, Essikal, Verstichelen Tuur (89’ Willems), Vandenheede Robbe, Mingiedi, Martens, Van Wambeke (49’ Decuypere), De Buysscher (63’ Vanwildemeersch) en Cambier

KFC Sparta Petegem: Vandenbossche (38’ Verheuge), Berwouts, De Wulf, Ameys, Swennen, Basyn (90’ Denoulet), Van Steenkiste, Weytens (88’ Vanborm Rienes), Blancke Sam, Vanborm Anton en Maes (46’ Van Den Heede Robbe)

Doelpunten:

11’ 1-0 Cambier
25’ 2-0 Cambier
31’ 3-0 Van Herreweghe
46’ 4-0 Ce Buysscher
71’ 4-1 Anton Vanborm
74’ 4-2 Swennen
83’ 4-3 Swennen

Gele kaarten: Van Herreweghe, Essikal, Vanwildemeersch, Mulliez (KSVO), De Wulf en Anton Vanborm

Wedstrijdleiding: REF: Rune Ghijselincks; AR1: Timmy Vande Velde; AR2: Nick Delporte
 


Wedstrijd

woensdag 20/07 om 19u30

FCV Dender

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

SC.E. AALST

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

Cercle Brugge U23

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

EM United

0

0

Kalender

20/07

19u30

FCV Dender

-

K.S.V.O.

30/07

19u30

K.S.V.O.

-

Club NXT

03/08

19u30

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

04/08

19u30

SK Munkzwalm

-

K.S.V.O.

07/08

16u00

K.S.V.O.

-

Croky Cup

10/08

19u30

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart