Algemeen: na een voorbereiding met ups en downs begon KSVO met een zuinige zege op Westhoek (1-2).
Kneusje van de reeks SK Ronse, dat later forfait zou geven, werd in de eerste thuismatch met 6-0 ingeblikt, maar de week erna kreeg KSVO zelf 5-1 rond de oren in Gullegem.
De overwinning in extremis tegen Olsa (de 0-1 stand in de 90e minuut werd nog 2-1) was het begin van een mooie reeks met 5 overwinningen en 3 gelijke spelen.
De enige zwakke periode van het seizoen met 1 op 9 voor de winterstop in 3 opeenvolgende thuismatchen zorgde dat de ploeg definitief moest afhaken bij de top 2.
Maar in 2022 stond de ploeg op en de knappe 5-2 thuisoverwinning tegen latere kampioen Gullegem was voorbode van een ijzersterke 2e ronde: 2 reeksen van 12 op 12, gestopt met nederlagen op Harelbeke en thuis tegen RC Gent brachten de ploeg naar een erg knappe 3e plaats, met een straat voorsprong op de rest van het peloton, aangevoerd door Sparta Petegem en KSC Dikkelvenne.

Eindstand: 3e plaats met 52 punten. Kampioen werd Gullegem voor Westhoek.
16 overwinningen in 26 matchen (de zege tegen Ronse ging verloren na het algemeen forfait van die ploeg), 4 gelijke spelen en 6 nederlagen.
Het puntenverlies was netjes verdeeld uit en thuis: 3 nederlagen en 2 gelijke spelen.

Doelsaldo: officieel 78 keer gescoord maar effectief 79 inclusief de 6 van Ronse en zonder de 5 uit de forfaitzege tegen Torhout, 46 doelpunten tegen.
In beide disciplines staan we op de 4e plaats, na de 2 West-Vlaamse toppers, Petegem scoorde 1 doelpuntje meer, Olsa kreeg er net 1 minder tegen.
Met het algemene doelsaldo van +32 eindigen we ook in dat klassement netjes 3de

Algemene statistieken
Tegen elke ploeg haalde KSVO minstens 3 op 6, behalve tegen zwart beest Petegem (1 op 6).
5 keer hield doelman Gwaeron met zijn verdediging de netten proper.
De ploeg scoorde zowat elke wedstrijd, enkel Oostkamp kon de 0 vasthouden tegen ons aanvallend geweld.
In 5 matchen scoorde de ploeg meer dan 5 doelpunten met als uitschieter de 8-0 tegen Merelbeke. Zwaarste nederlaag was 5-1 tegen Gullegem en 1-5 tegen Racing Gent.
Gemiddelde doelsaldo per match: 3 voor en 1,8 tegen.
29 keer kregen we de gele kaart te zien, en geen enkele speler kreeg rood dit seizoen, toch ook opvallend.
2 wedstrijden vielen weg (uitmatch op Ronse door algemeen forfait en Torhout wou niet komen spelen in het Thienpontstadion), 2 keer daagde er geen scheidsrechter op.
Trainer Patrick stelde maar liefst 40 verschillende spelers op.

Individuele statistieken:
Topschutters: Thibo Versmesse en Mozes Willems, elk 13 doelpunten. Robin Van Wambeke eindigt nog op het podium met 10, net voor kapitein Batist Vanden Meersschaut met 8.
Per speelminuten is de stand heel opvallend anders: Jochen Van Waeyenberghe scoorde maar liefst 6 keer in 517 minuten, dus om de 86 minuten. Tweede in deze stand is Jarne Bekaert: 3 goals in 360 minuten. Mozes Willems staat op 3 met 13 goals in 1441 minuten.
Assists: Thibo Versmesse met 9 voor Mano Decuypere met 8 en Mozes Willems met 7. Robin Van Wambeke en Emre Kat eindigen met 6. Ook hier opvallend: Mano Decuypere steekt er bovenuit met 8 assist in 668 minuten, dus een om de 83 minuten.

Assist en goals samen: Thibo Versmesse was 22 keer beslissend, Mozes Willems 20 en Robin Van Wambeke 16.
Aantal matchen: Mozes Willems en Thibo Versmesse stonden 24 keer op het blad maar Emre Kat was er elke keer bij op 1 wedstrijd na (in Gullegem)
Aantal speelminuten: Batist Vanden Meersschaut stond (ondanks zijn 2 schorsingsdagen) het meest op het veld (83% gespeeld), voor Thibo Versmesse (77%), doelman Gwaeron Verstichelen (73%) en Jordy Steyaert (68%)
Kaarten: kapitein Batist werd 6 keer geboekt, voor Milan Vander Haegen en Tuur Verstichelen 3 keer. Zij zijn de enige 3 die een schorsingsdag moesten uitzitten.