N De Zitter  KSVO

KSVO moest de rug rechten na de recente 2 opeenvolgende nederlagen. Een uitwedstrijd bij Eendracht Aalst is echter nooit een plezierreisje, zeker nadat Aalst na 5 opeenvolgende zeges en een overtuigende winst op Dikkelvenne (0-5) ons als leider in de ogen mocht kijken.

Robbe De Waele uiteindelijk niet speelklaar

Naast de geschorste Van Den Eynde ontbrak bij Eendracht Aalst ook George met een hamstringblessure. Zij werden vervangen door respectievelijk Ryckaert en Belesi. Het lijstje afwezigen bij KSVO oogde wel een stuk indrukwekkender. Jesse Martens, Nicolas Mulliez, Milan Cambier, Casper De Buysscher en Thimo Spileers, zien we zeker voor nieuwjaar niet meer terug. Van de twijfelgevallen Gallo en De Waele, bleek enkel Kevin fit. De naam van Robbe De Waele stond nochtans op het wedstrijdblad, maar hij moest uiteindelijk toch nog afhaken. Zijn plaats, centraal achterin, werd ingenomen door Vladi Van De Wiel. Leek KSVO op papier kansloos, dan was dat zonder het vernuft van onze trainer gerekend. Stefan Leleu weet als geen ander om in ondankbare omstandigheden bij een ploeg met naam en faam zijn pionnen perfect te zetten. Vorig jaar trok KSVO zwaar gehavend naar Lokeren Temse, maar dank zij een strikte organisatie en 100% concentratie, haalde het daar uiteindelijk de volle buit. Matchen op Eendracht Aalst hebben echter wel een geschiedenis, en het was al van 1974-1975 geleden dat KSVO nog eens met de volle buit aan de haal ging in het Pierre Cornelisstadion. Wij waren benieuwd wat het deze avond ging worden!

Koude douche op slag van rust

De wedstrijd begon met een stevige overtreding van Ryckaert op Demets. We vreesden even voor een vroege exit van onze flankaanvaller, maar na enkele minuten trekkebenen, kwam hij toch op dreef. Eendracht eiste in de beginfase de bal op en dwong KSVO in de verdediging. Het eerste gevaar kwam van de Ajuinen. Verbrugge redde de poging van Dekuyper, maar de bal kwam via Geenens bij Panneel, die echter hoog over trapte. KSVO bezorgde de thuisploeg echter meteen een koude douche. Vercauteren werd op links weggestuurd en op zijn voorzet scoorde Heirwegh als een echte spits: aanpakken, draaien en overhoeks binnentrappen met links: 0-1 en een droomstart voor KSVO. Doelman Verbrugge toonde zich heel secuur in zijn zone op hoge ballen en de infiltraties van Panneel en Wantens. KSVO speelde heel geconcentreerd en prikte tegen wanneer het kon. Zo had doelman Swinnen heel wat moeite met een schot, waar enkel Mézine een patent op heeft. De doelman pakte met veel moeite de zwabberbal, getrapt uit stilstand, door onze ouderdomsdeken. Er vielen niet zoveel doelkansen te noteren, maar er was enorm veel strijd in deze derby. De duels waren scherp, maar alles bleef vrij goed binnen de perken. Mézine kon te weinig kracht steken op zijn kopbal, na voorzet van Vercauteren en aan de overkant kwam de dreiging er vooral na spelhervattingen. De 45 minuten waren al rond, toen Dekuyper een voorzet van Fabris over Verbrugge tegen de netten kopte (1-1). De gelijkmaker op slag van rust was een opsteker voor de thuisploeg en toch wel een koude douche voor een flink van zich afbijtend KSVO.

Mézine maakt Aalsterse voorsprong snel ongedaan

De kwikzilveren Mbaye kwam in de plaats van Panneel en hij drukte meteen zijn stempel op het wedstrijdverloop. Hij zette Verbrugge al vroeg aan het werk. Gillian pakte ook met weinig moeite een schot van De Coninck, maar hij was wel kansloos toen Wantens een hoekschop op de knikker van Burssens schilderde en die kopte de bal in de verste hoek (2-1). Uitbundige vreugde bij de thuisploeg, maar nauwelijks een minuut later schoot de ploeg zichzelf in de voet. Swinnen loste een ogenschijnlijk gemakkelijk corner van Heirwegh en Mézine was er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de touwen te prikken (2-2). Van de hel naar de hemel en omgekeerd: beide ploegen ondervonden dit op amper 1 minuut tijd. Aalst probeerde met powerplay direct orde op zaken te stellen, maar de Oudenaardse gelegenheidsverdediging stond pal. Mbaye bleef wel een gesel voor de verdediging, maar werd toch wel goed geneutraliseerd in de gevarenzone. Net als in de eerste helft koos KSVO zijn momenten uit om te counteren en eigenlijk versierde het de beste kansen, ondanks veldoverwicht van de thuisploeg. Swinnen had heel wat last met een verraderlijke vrije trap van Demets, die hij van onder de lat haalde. Ook een kopbal van Mézine en een heel verraderlijke voorzet van Van Herreweghe, haalde hij uit zijn doelvlak. Aan de overkant heerste Verbrugge in het luchtruim en waren de pogingen van Belesi, Dekuyper en Ryckaert niet hard genoeg om hem te verontrusten. In een beklijvende slotfase kopte Dekuyper een voorzet van Wantens naast en trapte Heirwegh uit een scherpe hoek in het zijnet.

Dit gelijke spel voelt als een overwinning

In moeilijke omstandigheden, behaalde KSVO een verdiend gelijkspel bij de leidersploeg. Academisch was het allemaal niet, maar er werd langs beide kanten geknokt met een leeuwenhart. Veel spelers lagen na ruim 95 minuten dan ook uitgeteld tegen het canvas. Volgende week ontmoet KSVO Jong Cercle. Het wordt opnieuw puzzelen voor Stefan Leleu, want Robbe Vandenheede pakte zijn 3de gele kaart. KSVO blijft in de stand net onder de top 5.
Ondanks dit puntenverlies, doet Aalst nog een goede zaak, want medeleider Jong Cercle verloor verrassend in eigen huis van Merelbeke met 1-3, waardoor de Ajuinen nu alleen leider zijn. Oostkamp en Sparta Petegem sluipen echter wel dichterbij. Aalst kan volgende week, mits winst op Harelbeke, de eerste periode binnen rijven.

Wedstrijdinfo:

SC Eendracht Aalst: Swinnen, Kakudji, Burssens, Ryckaert, Wantens, Geenens, Fabris, Belesi, De Coninck, Panneel en Dekuyper (46′ Mbaye)

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Van De Wiel, Mestdagh, Gallo, Vercauteren (75′ Van Meenen), Vandenheede, Mingiedi M’Pembele, Demets (87′ Van Wambeke), Heirwegh en Mézine

Doelpunten:

7' 0-1 Heirwegh (Vercauteren),
45' 1-1 Dekuyper,
50' 2-1 Burssens,
52' 2-2 Mézine

Gele kaarten: Geenens, Van Herreweghe, Vandenheede

Wedstrijdleiding: Ref: Christophe Windels, AR1: Jacques vanden Eede, AR2: Toon Blonduel
 


Wedstrijd

zaterdag 11/02 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

21

39

4

KSV Oostkamp

21

37

5

KRC Gent

21

36

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

7

Jong Essevee

21

30

10

KSC Dikkelvenne

21

29

11

KM Torhout

21

26

12

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

21

24

14

RFC Wetteren

21

23

15

FC Gullegem

21

19

15

RC Harelbeke

21

19

17

KVK Westhoek

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

12

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Jarno Jourquin

2

5

Casper de Buysscher

1

5

Mathias Vercauteren

1

5

Nathan Mingiedi

1

5

Robin Van Wambeke

1

5

Kevin Gallo

1

5

Victor Van Meenen

1

5

Guillaume Cnudde

1