08-12-2017 — KSVO begon het kalenderjaar 2017 met een zware 1-4 thuisnederlaag tegen Vigor Wuitens. Het toeval wil, dat de laatste thuismatch van het kalenderjaar opnieuw een confrontatie wordt met de ex-ploeg van Yannick Deppé. Vorig jaar was KSVO in een wedstrijd die werd gekenmerkt door verschillende sneeuwbuien gewoon kansloos tegen een vinnig Vigor. Kan Oudenaarde, mogelijk in identieke omstandigheden, revanche nemen?

Op zoek naar die extra bonus

KSVO kan via een 7de opeenvolgende thuiszege die zure nederlaag van begin dit jaar doorspoelen. Momenteel staat de teller op 6 opeenvolgende thuiszeges. Dat moet al geleden zijn van het seizoen 1997-1998, toen het pas naar 2de provinciale gedegradeerde KSVO over al zijn tegenstanders heen walste en op 2 seizoenen tijd terugkeerde naar Bevordering. Toch is KSVO gewaarschuwd. Vorige week liet Dieter De Wilde zich voor de verplaatsing naar Heist nog ontvallen: “Hoe langer de eerste uitzege uitblijft, hoe dichterbij ze komt.” Dit geldt ook voor de zegereeks van KSVO. Hoe langer de zegereeks, hoe dichter bij het eerste puntenverlies of nederlaag. Stefan Leleu geniet uiteraard van de heerlijke periode waarin zijn team verkeert, maar kent als geen ander het klappen van de zweep en zal gewoontegetrouw zijn troepen met beide voetjes op de grond houden en hen doen inzien dat er in deze reeks geen slechte ploegen zitten en er zeker geen gemakkelijke wedstrijden op het menu staan. Alles kan zo vlug veranderen. De trainer had voor de laatste 3 matchen zijn bekende 4 op 9 vooropgesteld. Door de deugddoende overwinning op SK Heist zit KSVO ruim op schema. Met 1 puntje tegen Hamme en op Châtelet wordt die doelstelling immers bereikt. Al de rest is bonus.

Stefan Leleu: “Vooral niet beginnen zweven”

“Zoals we de voorbije weken presteerden kan het niet beter,” beseft trainer Stefan Leleu. “De ervaring leert echter dat je dan nederig moet blijven en zeker niet beginnen zweven. We hebben een degelijk team, maar geen superploeg. Het zou fout zijn te denken dat we zomaar over een tegenstrever heen zullen walsen. Op voorhand heeft nog nooit iemand een wedstrijd gewonnen. We moeten met de juiste mentaliteit op het terrein komen en blijven vertrekken vanuit een stevige defensieve organisatie om daarna voor de nodige aanvallende impulsen te zorgen die in kansen en doelpunten kunnen uitmonden.”

“Flankverdedigers zijn heel belangrijk voor ons aanvallend vermogen”

Scoren doet KSVO de laatste wedstrijden aan de lopende band. Met 31 gescoorde doelpunten uit 14 matchen, doet geen enkele ploeg beter. Elimane Coulibaly en Olivier Verstraete behoren samen met onder andere ex-KSVO speler Klaas De Rock tot het vijftal dat met 8 treffers topschutter is. Een ongekende aanvallende weelde, die wellicht niemand bij aanvang van het seizoen had durven voorspellen. ”Wat mij echter bijzonder tevreden stemt, is het feit dat vele doelpunten het gevolg zijn van voorafgaande combinaties, die via infiltraties van onze flankverdedigers De Wilde en Wantens zijn opgebouwd. We trachten via hen steeds een man-meersituatie te creëren en dat is tot nu toe aardig gelukt.”

“Never change a winning team?”

Net zoals vorige week kan Stefan, met uitzondering van de revaliderende Lorenzo Heirwegh, beschikken over al zijn spelers. Het is dan ook verleidelijk om terug te grijpen naar het gekende voetbalcliché “Never change a winning team.” Toch spuit de trainer ietwat rook over zijn selectie. “Of er wijzigingen gebeuren, laat ik nu in het midden. Wat er op training gebeurt, speelt ook mee. Iemand die ongeconcentreerd traint, slachtoffert zichzelf. Ik weet zeker dat de spelers op de bank klaar zullen zijn om in te vallen.”

“Hamme blijft een moeilijke tegenstander”

Zoals steeds laat de trainer zijn licht schijnen op onze komende tegenstander. “We moeten uiterst geconcentreerd blijven want Hamme blijft een moeilijke tegenstander. Met Stijn De Wilde en Mitch Dekuyper hebben ze twee gevaarlijke spitsen lopen. Achteraan hebben ze met de ervaren doelman Griffin Devroe, Olivier Speltdooren en Erdinç Kurtulus ervaring genoeg. Op het middenveld lopen goede jonge voetballers zoals Gilles Van Remoortere en Brian Vercruysse met daarbij Jorrit D’Haeseleer die zijn ervaring kan gebruiken om deze gasten te sturen.
Zij hebben een ruime kern die zijn nut bewijst. Momenteel hebben zij met Vergeylen, Vits, Ivens, Vandamme en Luissent wel enkele gekwetsten, waarvan we niet weten of ze ondertussen al dan niet inzetbaar zijn.”

Spelersinfo:

KSVO: Iedereen is fit, met uitzondering van Lorenzo Heirwegh, die op schema zit met zijn revalidatie

Bij KFC Vigor Wuitens Hamme is Joey Dujardin geel geschorst. Vergeylen, Vits, Ivens, Vandamme en Luissent zijn mogelijk ook nog out.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2017-2018 1ste Klasse Amateurs: speeldag 15
Wedstrijd: K.SV.OUDENAARDE (00081) - K.FC.VIGOR WUITENS HAMME(00211)
Datum en uur: Zaterdag 9 december 2017 om 19h30
Plaats: Burgemeester Thienpontstadion - TERR.1
Adres: Prins Leopoldstraat 89 in 9700 Oudenaarde
Wedstrijdleiding: REF:LAGAERT ISTVAN(17), AR1:VAN VAERENBERGH BEAU(6), AR2:VERHELLE KENNETH(8)


zaterdag 27/10 om 19u30

K.S.V.O.

VS

CHATELET-FARCIENNES S.C.


Matchbal Schenkers


Architectenburo MAS bvba, Aalststraat 22 bus 1, Oudenaarde
HAIRSTUDIO ELS, dames, heren en kinderen, Abdijstraat 19, Ename
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
TAVERNE OLIFANT, Hoogstraat 9, Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

8

21

2

KMSK Deinze

8

17

3

RFC Seraing

8

13

3

Lierse - Kempenzonen

8

13

3

Rupel Boom

8

13

3

RWDM

8

13

7

Excelsior Virton

8

12

7

CHATELET-FARCIENNES S.C.

8

12

9

K.S.V.O

8

10

10

Dessel Sport

8

9

10

ASV Geel

8

9

12

KSK Heist

8

8

13

SC.E. AALST

8

7

14

DENDER EH

8

6

14

RFC Liege

8

6

16

KFC KNOKKE

8

4

DagUurPloeg1Ploeg2

27/10

19u30

K.S.V.O.

CHATELET-FARCIENNES S.C.

04/11

15u00

R.Knokke.FC

K.S.V.O

10/11

19u30

K.S.V.O.

K.FC.DESSEL SPORT

18/11

16u30

E. Aalst

K.S.V.O.

24/11

20u00

K.S.V.O.

K.MSK.DEINZE

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

2

2

Jesse Martens

1

2

Robbe Van Ruyskensvelde

1

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Jochen Van Waeyenberghe

1

2

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons

Leopoldstraat 89
9700 Oudenaarde

Tel : 0478/272649

laurent.chris@telenet.be

Volg ons op

WebTeam KSVO

Home