10-12-2017 — KSVO had de kans om in zijn laatste thuismatch van 2017 de lijn van sterke prestaties door te trekken. De bezoekers uit Hamme waren echter niet van plan om geschenken uit te delen. In de 1ste thuismatch van dit kalenderjaar kwam Hamme al overtuigend winnen in Oudenaarde. Kon KSVO weerwraak nemen voor die nederlaag of zorgden de bezoekers ervoor dat de cirkel rond bleef?

KSVO-missers cash betaald

Bij onze tegenstander ontbreken nogal wat gekwetsten. Hierdoor kwamen enkele debutanten aan de aftrap. Bij KSVO noteerden we 1 wijziging in vergelijking met de ploeg die vorige week SK Heist opzij schoof. Yannick Deppé mocht tegen zijn oude ploeg opdraven. Jaan Vanwildemeersch die deze week door ziekte moest verzaken aan enkele trainingen kwam hierdoor op de bank. De aftrap van deze wedstrijd werd gegeven door KSVO-legende Emiel “Miele” Van Lierde, de onverzettelijke rechtsback, de Eric Gerets van de topploeg van KSVO eind de jaren 60, begin de jaren 70. Hij baat in Hamme een taverne uit.
Vigor Wuitens Hamme liet in de openingsfase geen ruimte voor KSVO en zette een goed blok neer. KSVO vond aanvankelijk geen opening. De scouts van Hamme hadden hun werk uitstekend gedaan en draaischijf Verstraete werd geen metertje ruimte gegund. De 1ste kans kwam er ook voor de bezoekers. Van Remoortere stuurde Dekuyper in de diepte op rechts. Hij kwam alleen voor doelman Dutoit die met een knappe redding zijn ploeg voor een vroege achterstand behoedde. KSVO nam hierna het hef in handen maar het was toch wachten tot rond de 20ste minuut om de 1ste dreiging te noteren. Verstraete geraakte voor het eerst uit de greep van zijn bewakers en stuurde Coulibaly, randje buitenspel, alleen op doelman De Vroe af. Het ervaren sluitstuk won echter het duel met onze spits en pakte knap zijn plaatsbal. Hamme moest al vroeg de gekwetste Stijn De Wilde vervangen. Ook de motor van Wantens op de linkerflank sloeg nu aan en hij zorgde regelmatig voor de nodige dreiging met zijn gevaarlijke voorzetten. Hamme stond echter secuur te verdedigen. Eén keer was het echt wel alarmfase rood bij de blauwzwarten, toen “Ollie” de ruimte indook en Coulibaly een niet te missen kans voorschotelde. Elimane trapte ze er de voorbije weken nagenoeg blindelings in, maar miste nu onbegrijpelijk voor een open doel. Weg kans en een oud voetbalcliché werd helaas waarheid: zijn misser werd aan de overkant cash betaald. Speltdooren zwiepte de bal voor doel, doelman Dutoit miskeek zich op de wegdraaiende voorzet en Dekuyper kopte gemakkelijk de 0-1 tegen de touwen. Bijzonder jammer voor Sören die aan een heel knap seizoen bezig is. Bedrukte gezichten op weg naar de kleedkamers en er was werk aan de winkel.

Negatief spektakel in 2de helft

De 2de helft begon met dezelfde spelers en de hamvraag was of KSVO alsnog een vuist zou kunnen maken. Hamme speelde het echter koelbloedig en bijzonder leep. Het trok een muur op en met enkele professionele foutjes haalde het het tempo uit de match. Het spel lag meer stil dan dat er werd gevoetbald en KSVO slaagde er, ondanks veel goede wil, niet in om een opening te vinden in de blauwzwarte burcht. Het spel werd er alleen nerveuzer op. Halverwege de 2de helft was er een serieuze rel langs de zijlijn. Jari Mariën kwetste zich buiten de lijnen, maar slaagde er toch in om zich binnen de lijnen te rollen, waardoor het spel opnieuw stil lag. Dat was niet naar de zin van trainer Leleu, die dat duidelijk maakte aan bewuste speler. Er volgde een zware discussie en de poppetjes gingen aan het dansen. De jonge speler moest vooral tegen zichzelf worden beschermd en werd vervangen. Het was absoluut geen leuk schouwspel en de wedstrijd lag minuten stil in het tumult. Even later werd ook de Hamse T2, Floris Verstraeten, 25 jaar geleden nog in Oudenaardse loondienst naar de tribune verwezen. Spektakel aan de zijlijn, maar op het veld was nauwelijks wat te beleven. Pas in de slotfase en in de terecht bijgetelde extra 9 minuten, kwam KSVO nog heel dicht bij de gelijkmaker. Vervaecke haalde de achterlijn en trok scherp voor, Vanwildemeersch zag de bal net voor zijn neus in hoekschop worden getipt. Die corner werd door de hoog opverende Vervaecke in het zijnet gekopt. Aan de overkant haalde Van Gyseghem met een loepzuivere tackel de angel uit een counter en zette meteen zelf de aanval op. De ingevallen Van Waeyenberghe nam over en gleed voorbij 2 tegenstrevers. Het schot van Jochen werd echter knap gered door De Vroe. In de ultieme slotfase kwam Yoshi Mariën nog voor het Oudenaardse doel, maar Dutoit redde knap. Hamme kon het nu op de speelhelft van KSVO uittikken en slaakte na 99 minuten een zucht van opluchting na een schabouwelijke 2de helft, die helaas absoluut geen reclame was voor het voetbal en meer te bieden had langs de zijlijn dan op het veld. De buit was echter binnen voor Vigor, dat na de match een feestje bouwde in de bovenkantine.

“Op een diefje”

Trainer Jamaïque Vandamme was achteraf natuurlijk heel tevreden met deze onverwachte zege en gaf op de persconferentie toe dat zijn ploeg het voor 1 keer niet deed met knap voetbal, maar wel met organisatie en “op een diefje” de zege meenam. Hij gaf de waslijst aan geblesseerde spelers als voornaamste reden en loofde zijn jonge invallers. Stefan Leleu was natuurlijk ontgoocheld over deze nederlaag en vond dat te veel spelers onder hun waarde hebben gespeeld. Zo eindigt het kalenderjaar in het Thienpontstadion, zoals het begon: met een thuisnederlaag tegen Vigor Wuitens Hamme. De cirkel is helaas rond…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Den Bossche, Wantens, Van Ruyskensvelde, Deppé (60’ Vanwildemeersch), Martens, Verstraete (80’), Van Hoolandt (70’ Van Waeyenberghe) en Coulibaly (60’ Vervaecke)


KFC Vigor Wuitens Hamme: De Vroe, Kurtulus, Jari Mariën (65’ Aissa), Yoshi Mariën, Speltdooren, D’Haeseleer, De Keersmaeker, Van Remoortere (85’ Vits), Claeys, Dekuyper, Stijn De Wilde (24’ Audin)

Doelpunt:

41’ 0-1 Dekuyper

Gele kaarten:

Claeys, Audin, Jari Mariën, Yoshi Mariën, Van Remoortere, D'Haeseleer (VWH), Wantens (KSVO)

Wedstrijdleiding: REF:LAGAERT ISTVAN(17), AR1:VAN VAERENBERGH BEAU(6), AR2:VERHELLE KENNETH(8)


zaterdag 27/10 om 19u30

K.S.V.O.

VS

CHATELET-FARCIENNES S.C.


Matchbal Schenkers


Architectenburo MAS bvba, Aalststraat 22 bus 1, Oudenaarde
HAIRSTUDIO ELS, dames, heren en kinderen, Abdijstraat 19, Ename
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
TAVERNE OLIFANT, Hoogstraat 9, Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

8

21

2

KMSK Deinze

8

17

3

RFC Seraing

8

13

3

Lierse - Kempenzonen

8

13

3

Rupel Boom

8

13

3

RWDM

8

13

7

Excelsior Virton

8

12

7

CHATELET-FARCIENNES S.C.

8

12

9

K.S.V.O

8

10

10

Dessel Sport

8

9

10

ASV Geel

8

9

12

KSK Heist

8

8

13

SC.E. AALST

8

7

14

DENDER EH

8

6

14

RFC Liege

8

6

16

KFC KNOKKE

8

4

DagUurPloeg1Ploeg2

27/10

19u30

K.S.V.O.

CHATELET-FARCIENNES S.C.

04/11

15u00

R.Knokke.FC

K.S.V.O

10/11

19u30

K.S.V.O.

K.FC.DESSEL SPORT

18/11

16u30

E. Aalst

K.S.V.O.

24/11

20u00

K.S.V.O.

K.MSK.DEINZE

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

2

2

Jesse Martens

1

2

Robbe Van Ruyskensvelde

1

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Jochen Van Waeyenberghe

1

2

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons

Leopoldstraat 89
9700 Oudenaarde

Tel : 0478/272649

laurent.chris@telenet.be

Volg ons op

WebTeam KSVO

Home