15-12-2017 — Tenzij Koning Winter er nog een stokje zou voorsteken, wacht KSVO op de laatste speeldag van het kalenderjaar 2017 een loodzware verplaatsing naar Farciennes. Onze komende tegenstander, S.C. Châtelet-Farciennes pakte recent een 4 op 6 bij Aalst en Lommel en wil zich thuis nu dubbel plooien. Zij spelen voor het eerst een competitiewedstrijd onder het eigen kunstlicht. KSVO beet in het Franssprekende landsgedeelte al 2 keer in het zand. Wordt het 3de keer goede keer?

Ontgoocheling wegspoelen in Henegouwen

Alleen ontgoochelde gezichten na de wedstrijd tegen Hamme, in schril contrast met de vorige thuiswedstrijden van KSVO, toen er lachend werd gedanst voor de supporters.
“De nederlaag tegen Hamme was bijzonder zuur”, blikt trainer Leleu nog eens terug op de toch wel onverwachte nederlaag van vorige speeldag. “Ze was zeker niet verdiend. De tweede helft kwamen we bijna niet meer tot voetballen door de vele geveinsde blessures en het vele tijdrekken van de bezoekers.”
Ook Robbe Van Ruyskensvelde is dezelfde mening toegedaan. Het verlies kon zeker niet in de schoenen van onze centrale defensieve middenvelder worden geschoven. Zoals gewoonlijk knapte hij vooral zijn verdedigende taak plichtbewust op: een doordacht positiespel, gecombineerd met balrecuperatie. Op die manier was hij veelal de eerste speler om een tegenaanval op te zetten. Uiteraard was ook hij ontgoocheld na het onverwachte verlies, maar tegelijk analyseerde hij nuchter de nederlaag.
“Het zou weinig getuigen van voetbalernst als we niet ontgoocheld zouden zijn”, reageerde Van Ruyskensvelde. “We hadden een sterke reeks achter de rug. Als je zes keer na mekaar thuis wint, wil je daar zeker een vervolg aan breien. We wisten wel dat het geen makkelijke opgave zou worden, omdat Hamme een moeilijk te ontwrichten geheel is. We hadden in het begin van dit kalenderjaar ook al thuis tegen hen verloren.”
Het wedstrijdverloop zat wat tegen. KSVO miste 2 open kansen en incasseerde daarna een te vermijden doelpunt. “Dat zijn u eenmaal dingen die gebeuren in het voetbal en daarvoor wijzen we niemand met de vinger. Het zou fout zijn om al het goede van de voorbije weken op te blazen omwille van één ongelukkig verlies”, zegt Robbe. “De tweede helft was een maat voor niets. De vlotte combinaties waren zoek en het spel lag meer stil dan Oudenaarde lief was. Hamme speelde het sluw, slaagde erin om het tempo uit de wedstrijd te halen.” Het is hun recht om te strijden met de middelen die ze hebben en worden toegestaan door de arbitrage. “Wij vonden daar echter geen antwoord op,” gaat Robbe verder. “Vandaar onze begrijpelijke frustratie na de wedstrijd. Er zat meer in, maar het lukte gewoon niet. Positief is dat we niet meegingen in de onnodige heisa en geen schadelijke kaarten pakten. We zijn daar volwassen mee omgegaan en blikken nu vooruit naar de match op Châtelet-Farciennes.”

Kampioen van gelijke spelen

Châtelet begon als nieuwkomer op de openingsspeeldag met een nipte 1-0 nederlaag op VW Hamme. Op speeldag 2 behaalde het zijn 1ste puntje na een 0-0 gelijkspel tegen FC Seraing. Op speeldag 3 maakte het niet alleen zijn 1ste doelpunten, het zorgde voor toch wel een stunt door op het veld van SK Deinze een 2-0 achterstand alsnog om te vormen tot een gelijkspel (2-2). Tegen Oosterzonen werd 1-1 gelijkgespeeld, maar op Berchem Sport werd zwaar verloren met 3-0. Het Waalse onderonsje tegen Virton eindigde op 2-2. Op Patro Eisden was Châtelet heel dicht bij de 1ste seizoenzege, maar het gaf een 1-3 voorsprong toch nog uit handen (3-3). Ook tegen FCV Dender gaf het in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen. Het werd uiteindelijk nog een 1-2 nederlaag. KSVO had het een half uur moeilijk met Châtelet, maar haalde het uiteindelijk toch met 3-0. Tegen Knokke werd 0-2 verloren, maar Dessel Sport geraakte in Farciennes niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Op Geel werd zwaar verloren (4-0), tegen SK Heist dan weer nipt (0-1). Op speeldag 14 stuntte de ploeg op Eendracht Aalst, waar het ruim in blessuretijd de winnende treffer scoorde, goed voor de 1ste seizoenzege. Op titelkandidaat Lommel werd knap 1-1 gelijk gespeeld.
Onze komende tegenstander staat op de voorlaatste plaats met 10 punten uit 15 matchen. Het won 1 keer en speelde 7 keer gelijk. 7 nederlagen moesten de Henegouwers tot op heden reeds slikken. Châtelet staat 2 punten onder Berchem dat een wedstrijd minder heeft en 3 punten na FCV Dender, dat zelfs 2 inhaalmatchen te goed heeft.
Châtelet heeft de op 1 na zwakste aanval van de reeks. Het scoorde slechts 14 keer in 15 wedstrijden. Enkel Patro Eisden deed met 11 doelpunten slechter.
Topschutter is Anthony Lorenzon met 4 doelpunten, gevolgd door Benoit Ladriere die 3 keer raak trof. Christy Manzinga en Quintin Vanderbecq scoorden elk 2 keer. Jan Lella, El Mehdi Khaida en Aymerick Mvulubundu maakten de overige doelpunten.
De ploeg incasseerde 28 tegentreffers en kon slecht 1 keer een clean sheet voorleggen.

Oude bekenden

Anthony Lorenzon, Martin Hellas, Renato Aromatario, Quintin Vanderbecq, Anthony Mucci, Julien Charlier en trainer Fréderic Stilmant speelden in het seizoen 2011-2012 nog met Heppignies-Lambusart-Fleurus tegen KSVO. Stilmant scoorde toen nog tegen KSVO, toen in Charleroi met 2-4 werd gewonnen. Meer dan de helft van die ploeg van toen speelt nu bij Châtelet.
“Nu naar Châtelet gaan spelen, is inderdaad geen gezondheidswandeling,” beseft Stefan Leleu. “De wedstrijdomstandigheden zullen waarschijnlijk wel zwaar zijn, gezien de felle sneeuw- en regenval van de voorbije dagen. Hopelijk blijft het wat droog en is er wat wind die maakt dat er géén plassen op het veld meer staan. Neem er nog bij dat Châtelet de laatste wedstrijden ook goed op dreef is met een zege op Aalst en een gelijkspel op Lommel SK. Zij hebben wel drie geschorste spelers, waardoor er toch wat geschoven moet worden. Châtelet wordt géén hapje, getuige de knappe resultaten op SK Deinze, Lommel SK en thuis tegen Dessel Sport!”
Onze trainer kent de ploeg van destijds nog heel goed. “Mucci is een centrale verdediger en met Lorenzon hebben ze een zeer kopbalsterke diepe spits. Op het middenveld lopen Vanderbecq en Hellas. Charlier is linksback. Aromatario is doelman. Met Ladriere, die we nog kennen van La Louvière en Vanderbecq hebben ze in het middenveld spelers met ervaring die technisch ook nog eens zeer onderlegd zijn. Zij hebben dus een pak ervaring en heel wat dertigers in hun ploeg lopen. Ook beschikken zij over de nodige duelkracht en gestalte. Zij blijven goed georganiseerd en wachten hun kans af. Zij zijn gevaarlijk bij voorzetten vanaf de flanken en kopbalsterk op spelhervattingen. Een ploeg waarmee je nooit gedaan hebt,” aldus trainer Stefan Leleu. “In de heenmatch hebben we toch een half uur afgezien voor we in de 2de helft het verschil konden maken.”
De vroege winter strooit momenteel roet in het eten van Koning Voetbal. “Ondanks de winterse weeromstandigheden, hebben we deze week toch nog onze plan kunnen trekken en hebben een degelijke trainingsweek achter de rug”, voegt trainer Leleu er nog aan toe.

Spelersinfo:

Bij Châtelet zijn Jan Lella, Christy Manzinga en Aymeric Thibaut geel geschorst.
Bij KSVO sukkelt Klaas Van Den Bossche met de rug. Hij kreeg opnieuw een inspuiting en is hierdoor hoogst twijfelachtig. Voor de rest is iedereen fit.
Na de match op Châtelet, krijgen de spelers vrij tot en met dinsdag 2 januari 2018. Zij krijgen wel een licht loopprogramma mee. Op woensdag en vrijdag wordt er opnieuw getraind. Op zaterdag 06 januari 2018 wordt er in de voormiddag getraind op het kunstgras van Elene Grotenberge, daarna wordt een sportmaaltijd genuttigd en om 16h een vriendenwedstrijd tegen de beloften van KAA Gent gespeeld.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2017-2018 1ste Klasse Amateurs: speeldag 16
Wedstrijd: CHATELET-FARCIENNES S.C.(00725) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 16 december om 20h00
Plaats: STADE DES MARAIS - TERR.1
Adres: RUE DU MARAIS in 6240 FARCIENNES
Wedstrijdleiding: REF:GLETON STEPHANE(5), AR1:PATRIS THIBAUT(2), AR2:DEVILLERS ROMAIN(6)


zaterdag 27/10 om 19u30

K.S.V.O.

VS

CHATELET-FARCIENNES S.C.


Matchbal Schenkers


Architectenburo MAS bvba, Aalststraat 22 bus 1, Oudenaarde
HAIRSTUDIO ELS, dames, heren en kinderen, Abdijstraat 19, Ename
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
TAVERNE OLIFANT, Hoogstraat 9, Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

8

21

2

KMSK Deinze

8

17

3

RFC Seraing

8

13

3

Lierse - Kempenzonen

8

13

3

Rupel Boom

8

13

3

RWDM

8

13

7

Excelsior Virton

8

12

7

CHATELET-FARCIENNES S.C.

8

12

9

K.S.V.O

8

10

10

Dessel Sport

8

9

10

ASV Geel

8

9

12

KSK Heist

8

8

13

SC.E. AALST

8

7

14

DENDER EH

8

6

14

RFC Liege

8

6

16

KFC KNOKKE

8

4

DagUurPloeg1Ploeg2

27/10

19u30

K.S.V.O.

CHATELET-FARCIENNES S.C.

04/11

15u00

R.Knokke.FC

K.S.V.O

10/11

19u30

K.S.V.O.

K.FC.DESSEL SPORT

18/11

16u30

E. Aalst

K.S.V.O.

24/11

20u00

K.S.V.O.

K.MSK.DEINZE

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

2

2

Jesse Martens

1

2

Robbe Van Ruyskensvelde

1

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Jochen Van Waeyenberghe

1

2

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons

Leopoldstraat 89
9700 Oudenaarde

Tel : 0478/272649

laurent.chris@telenet.be

Volg ons op

WebTeam KSVO

Home