KSVO trok voor zijn laatste match van dit kalenderjaar naar Farciennes, bij Charleroi. Tegenstander Châtelet staat al gans het seizoen in de onderste regionen van het klassement, maar verbaasde de voorbije weken met een 1ste zege op Eendracht Aalst en een meer dan verdienstelijk gelijkspel bij topploeg SK Lommel. De verplaatsing werd dus gemaakt met enige gereserveerdheid en het nodige respect, want men wist dat het geen gezondheidswandeling ging worden. Mits een zege kon KSVO zich comfortabel nestelen in de top 6. Bikkelen op zware veld KSVO moest het in Henegouwen doen zonder Van Den Bossche. Klaas sukkelt al een tijde met de rug en kreeg deze week opnieuw een infiltratie. Hij werd vervangen door Jaan Vanwildemeersch, die centraal op het middenveld plaats nam in steun van Yannick Deppé. Hierdoor trok Robbe Van Ruyskensvelde een bank achteruit, waar hij met Daan Van Gyseghem het centrale verdedigersduo vormde. Bij de thuisploeg ontbraken Jan Lella, Christy Manzinga en Aymeric Thibaut. Zij waren geschorst. Het veld was water- en sneeuwvrij gemaakt, maar lag er wel zwaar en hobbelig bij. Het winteroffensief van de voorbije week eiste toch zijn tol. Het was KSVO dat bij de wedstrijdaanvang het initiatief nam, met meteen een dot van een kans. Olivier Verstraete ging door op links en schotelde de bal voor aan Coulibaly. Elimane trapte van dichtbij iets te centraal, waardoor doelman Aromatario nog kon redden. Even later had Charlier een noodremovertreding nodig op Verstraete, wat hem meteen een gele kaart opleverde. De vrije trap, net buiten de zestienmeter, leverde echter niets op. KSVO bleef de dominante ploeg, maar vond geen bressen meer in de stugge Waalse verdediging. Halverwege de 1ste helft kwam er meer evenwicht en ook Van Gyseghem ging op de bon na een professionele overtreding. De hierop volgende vrije trap ging niet zo ver over doel. Op het zware veld werd nu fors gebikkeld voor elke bal en door de hobbeligheid van het veld stapelden de technische foutjes zich op. Khaida trapte een afvallende bal nipt over de kruising en op slag van rust claimde KSVO een strafschop. Verstraete haalde deze keer op rechts nog maar eens de achterlijn en legde terug tot bij Coulibaly, die zijn deviatie nog net zag verdwijnen in hoekschop. Doelman Aromatario loste deze hoekschop en het leek er sterk op dat Coulibaly in de hierop volgende fase werd neergetrokken. Protest hielp niet en we mochten rusten met een brilscore, na een 1ste helft die vooral veel fysiek voetbal bracht. Dempsey super-sub De 2de helft bracht hetzelfde spelbeeld als de 1ste helft. Het balbezit was wel voor KSVO, maar kansen vloeiden daar niet uit voort. Châtelet zette het blok en loerde op de overschakeling. Onze verdediging stond echter opnieuw secuur te voetballen en gaf ook nauwelijks wat weg. Het was wachten op die bevlieging om de match open te breken. De ingevallen Van Waeyenberghe en Verstraete zetten een knappe dubbelpass op. Het steekballetje op “Ollie” was iets te hard, waardoor onze blonde middenvelder een stapje te kort kwam, oog in oog met doelman Aromatario. Het was telkens “net-niet” bij de laatste pass en trainer Leleu gooide dan Dempsey Vervaecke in de strijd. Wantens claimde ook nog een stafschop na een duw in de strafschopzone, maar ook hier gaf de ref geen krimp. Aan de overkant was er plots een snedige counter, Dieter De Wilde redde echter de meubelen, ten koste van een hoekschop. 10 minuten voor het einde zorgde Dempsey dan voor zijn moment. Vanwildemeersch stuurde met een knap balletje binnendoor Verstraete weg op rechts. De voorzet van onze middenvelder werd door Coulibaly met veel gevoel op doel gekopt. Doelman Aromatario moest zich reppen en haalde de bal via de paal uit de benedenhoek. De goed gevolgde Vervaecke frommelde de rebound tegen de netten: 0-1 en dolle vreugde bij onze invaller. Châtelet moest nu vol aan de bak en deed dat met powerplay. KSVO had nu meer ruimte en kwam er enkele keren gevat uit. Hellas mocht blij zijn met slechts geel na een aanslag op De Wilde en een poging van Vanderbecq strandde tegen een Oudenaardse verdediger. Vervaecke kreeg de ruimte op rechts, zijn voorzet naar de 2de paal werd door Coulibaly acrobatisch nipt over gekopt. Ook een schot van Van Waeyenberghe strandde nog op de hielen van een verdediger. Châtelet zette nu alles op alles in de ruim 5 minuten blessuretijd, maar de Oudenaardse verdediging hield stand. KSVO comfortabel de winterstop in KSVO behaalde zo een driepunter na een intense wedstrijd, waarin toch te weinig doelkansen vielen. Dankzij die zege nestelt KSVO zich nu comfortabel met 26 punten uit 16 matchen in de top 6. Wie had dat durven voorspellen na de povere seizoenstart met 3 punten uit 5 matchen? De spelers krijgen nu even vrij en hervatten de trainingen op 2 januari 2018. Op 6 januari wordt een oefenmatch gespeeld tegen de beloften van AA Gent op het kunstgrasveld van Grotenberge. Op zaterdag 13 januari 2018 hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Dessel Sport. Voor deze wedstrijd zijn Coulibaly en Wantens geschorst. Zij pakten in Henegouwen hun 3de gele kaart van het seizoen. Wedstrijdinfo: Châtelet-Farciennes: Aromatario, Afflisio, Kitoko, Castellana, Vanderbecq, Ladriere (59' Hellas), Lorenzon, Castronovo, Charlier, Khaida, Mvulubundu (72’ Walbrecq) KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Ruyskensvelde, Wantens, Deppé, Vanwildemeersch, Verstraete (91’ Gjoka), Van Hoolandt (59’ Van Waeyenberghe), Martens (72' Vervaecke) en Coulibaly Doelpunt: 80’ 0-1 Vervaecke (Coulibaly) Gele kaarten: Charlier, Afflisio, Hellas en Castellana (Châtelet-Farciennes), Van Gyseghem, Wantens en Coulibaly (KSVO) Wedstrijdleiding: REF:GLETON STEPHANE(5), AR1:PATRIS THIBAUT(2), AR2:DEVILLERS ROMAIN(6)