KSVO moest tegen het nummer 3 van de reeks zwaar sleutelen aan het elftal. Bezoeker Dessel Sport kon over zijn volledige kern beschikken. KSVO won nog nooit van de ploeg uit de Kempen. Erger nog: het kon in eigen huis zelfs nog nooit scoren tegen de groenwitten. Kwam daar op de 1ste speeldag van het nieuwe kalenderjaar verandering in? Puzzelwerk voor Stefan Leleu Coulibaly en Wantens waren geschorst. De logische vervangers waren Vervaecke in de spits en Van Waeyenberghe op de linksback. Centraal op het middenveld koos Leleu voor het duo Van Ruyskensvelde-Vanwildemeersch. Martens en Deppé bezetten afwisselend de flanken en Verstraete speelde in steun van diepe spits Vervaecke. Op de bank onder andere nieuwkomer Cem Seven naast de niet volledig fitte Van Hoolandt. Voor de rest waren het vooral jonge spelers die in de dug-out zaten. Alweer een pareltje van “Ollie” De match begon zonder studieronde met meteen veel tempo en halve kansjes langs beide kanten. Dessel nam het initiatief in handen en Janssens zorgde na een knappe solo voor een mooi nummertje. Hij zag Dutoit wat ver uit zijn doel staan en probeerde het met een stiftertje, dat maar net over doel viel. De match was best aangenaam om volgen op een toch wel zwaar en hobbelig veld. Iets voorbij het kwartier brak de wedstrijd echt open. Vanwildemeersch stuurde met een gemeten voorzet Verstraete doorheen de buitenspelval. Olivier, een dag later jarig, gaf zichzelf een vroeg verjaardagsgeschenk door zijn mannetje ter hoogte van de doellijn in de wind te zetten en dan doelman Kustermans te grazen te nemen in de korte hoek: 1-0 en alweer een pareltje van onze mede-topschutter. Dessel was van slag en KSVO voetbalde plots op een wolk. Vervaecke zorgde met een mooie individuele actie voor gevaar, zijn schot strandde echter pal op doelman Kustermans. Even later moest Remen aan de noodrem hangen met een gele kaart en vrije trap op een gevaarlijke plaats tot gevolgd. Martens zette zich achter deze vrije trap, zijn plaatsbal was echter iets te centraal, waardoor Kustermans kon ingrijpen. Deppé, Verstraete en Van Waeyenberghe tekenden voor een mooie driehoek en vonden Van Ruyskensvelde op de rand van de zestienmeer. Het schot van onze middenvelder ging niet zo ver over doel. Dessel kon daar niet veel tegen in brengen. Enkel een mooie dribbel van Yagan zorgde voor gevaar. Hij vond Vansimpsen, die controleerde en in de draai naast schoot. Aan de overkant was het alle hens aan dek bij een reeks hoekschoppen van KSVO. Kustermans moest zijn ploeg behoeden voor een dubbele achterstand, toen 1 van die hoekschoppen van Deppé rechtstreeks in doel leek te belanden. Met een ultieme reactie duwde hij de bal nog over de dwarsligger in een nieuwe hoekschop. Janssens rukte op, vond niet meteen een aanspeelpunt en trapte zelf op doel. Dutoit ging goed plat. Het spelniveau van Dessel was duidelijk niet naar de zin van bezoekend trainer Patrick Witters, want hij stuurde nog voor het rustsignaal 2 wisselspelers naar de opwarming. Rusten werd gedaan met een 1-0 voorsprong voor KSVO en dat was verdiend, want onze geelhemden waren de meest gretige ploeg. Gelijkmaker viel te snel na de rust Trainer Patrick Witters gaf tijdens de rust ongetwijfeld een donderspeech en bracht dus zoals te verwachten 2 verse krachten in de ploeg. En dat loonde vrijwel meteen. Na een communicatiestoornis in het hart van de Oudenaardse verdediging kon invaller Jutten zich iets te gemakkelijk doorzetten. Hij omspeelde Dutoit en schoof de 1-1 beheerst tegen de touwen. Dessel rook nu bloed en trok op zoek naar meer. Jutten trapte hard op doel, Dutoit zweefde het schot uit de kruising in hoekschop. Aan de overkant kneep Martens van op de rechterflank naar binnen. Kustermans had heel wat moeite om het schot van onze kapitein uit zijn hoek te duwen in hoekschop. Even later vond Vervaecke met een knappe voorzet de vrijstaande Deppé. De poging van Yannick strandde in een nieuwe hoekschop. Van Ruyskensvelde was zodanig verrast van de ruimte die hij kreeg bij die hoekschop dat hij uit kansrijke positie pal op doelman Kustermans kopte. Yagan was op het grote veld van KSVO erg in zijn sas en dwong na een knappe soloactie Dutoit alweer tot een prima redding. Na een TGV-ren op rechts, kwam de bal voor de voeten van Breugelmans, die Dutoit alweer tot een nieuwe redding dwong. Martens dreigde nog eens met een gevaarlijk indraaiende voorzet, richting 1ste paal, door de Desselse verdediging ontzette in een zoveelste hoekschop. Halverwege de 2de helft werd de leeg gespeelde Olivier Verstraete vervangen. Onze student geneeskunde had deze week nauwelijks getraind en veel brandstof verbruikt in de 1ste helft. Nieuwkomer Seven kwam in de ploeg en ging op de linksback spelen. Van Waeyenberghe schoof hierdoor een bank vooruit. Dessel ging in de slotfase voluit voor de zege, KSVO moest achteruit. Het werd pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Van Gyseghem redde een dichte poging van Breugelmans voor de lijn. Aan de overkant probeerde Vervaecke het na een soloactie vanop afstand. Het schot zeilde over. Jutten kreeg plots veel ruimte om op doel te trappen. Dutoit pakte alweer uit met een knappe redding. KSVO leidde aan de rust ongetwijfeld ook met het aantal gekregen hoekschoppen, maar de druk van Dessel had er ondertussen voor gezorgd dat de hoekschoppenverhouding al lang in evenwicht was. Dutoit toonde zich echter ook in de discipline “hoge ballen uit de lucht plukken” foutloos. KSVO kwam er op het einde toch ook nog even uit. Van Waeyenberghe sneed door de verdediging, zijn schot strandde in… jawel… een nieuwe hoekschop. Ook een actie van Jesse Martens, richting 1ste paal werd ontzet in hoekschop. Na een schot van Baeten dat maar net naast de kooi van Dutoit ging, kwam nog hét moment van de Oudenaardse doelman. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was er een trekfout van Seven op Jutten en de heel goed leidende ref Kenneth Dhondt wees terecht naar de stip. Zware ontgoocheling in het Oudenaardse kamp en Ben Yagan zette zich achter de bal. De supergeconcentreerde Sören Dutoit koos echter de goede hoek en kroonde zich tot de absolute held van de 2de helft. Even later was het gedaan en een zwaar ontgoochelde Ben Yagan bleef minutenlang uitgeteld op het canvas liggen. Hij besefte maar al te goed dat hij gouden punten liet liggen voor zijn ploeg, die mits een zege een goede zaak kon doen in het klassement. Voor KSVO in elk geval een gouden punt en een opsteker om een loodzware januarimaand in te zetten. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Den Bossche, Van Waeyenberghe, Van Ruyskensvelde, Vanwildemeersch, Martens, Deppé, Verstraete (70’ Seven) en Vervaecke KFC Dessel Sport: Kustermans, Smet (46’ Baeten), Lenaerts, Remen, Vosters, Breugelmans, Tilburgs, Janssens (46’ Jutten), Vansimpsen, Yagan en Gerits Doelpunten: 17’ 1-0 Verstraete (Vanwildemeersch) 49’ 1-1 Jutten Gele kaarten: Remen, Gerits, Breugelmans (KFCDS) en Vanwildemeersch (KSVO) Wedstrijdleiding: REF:DHONT KENNETH(5), AR1:DE CUYPER MICHIEL(4) en AR2:RYS EDWIN(13)