Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

KSVO moest tegen Seraing op zoek naar de 1ste zege van het kalenderjaar. Het was afwachten of de zware nederlaag op RFC Knokke geen sporen had achtergelaten. Bovendien moest trainer Leleu zwaar sleutelen aan zijn elftal. Wedstrijden tussen KSVO en Seraing werden in het verleden altijd beslist in de “dying seconds” en zorgden steeds voor voldoende stof tot nakaarten. Zou het ook deze keer zo verlopen? Sleutelen aan elftal Robbe Van Ruyskensvelde moest geel geschorst toekijken, maar ook smaakmaker Olivier Verstraete was er niet bij, omwille van zijn examens. Bij KSVO ook geen Lorenzo Van Hoolandt. De jonge winger sukkelt al een tijdje met een vervelende kwetsuur. Leleu koos centraal op het middenveld voor het duo Deppé-Vanwildemeersch. Van Waeyenberghe en Martens namen afwisselend beide flanken voor zich. Coulibaly en Vervaecke speelden samen in de spits. Achteraan geen verrassingen, want Klaas Van Den Bossche was wedstrijdfit. De bezoekers konden op volle sterkte aantreden. Zoutloze 1ste helft De wedstrijd begon niet onaardig, met de bezoekers, die onmiddellijk het balbezit opeisten. KSVO leunde achterover en loerde op de uitbraak. Doelgevaar leverde dat niet op voor de bezoekers, want de Oudenaardse verdediging gaf een heel solide indruk. Op een uitbraak van KSVO zagen we een heel vlotte aanval opgezet door Wantens. Hij vond Elimane Coulibaly, die perfect meegaf in de loop van Van Waeyenberghe. De voorzet, richting 2de paal werd echter voor de aanstormende Vervaecke nipt in hoekschop geduwd. Dit was het dan eigenlijk in een voor het overige bijzonder zoutloze 1ste helft. Ook bij Seraing werd het spel slordiger en de verkeerde passes stapelden zich langs beide kanten op. Gebikkeld werd er wel, wat resulteerde in enkele gele kaarten. Om het verslag van deze 1ste helft toch nog wat op te fleuren, geven we nog mee dat hoekschopverhouding 1 tegen 1 was. In het ijskoude stadion was het eerder uitkijken naar het rustsignaal om de innerlijke mens wat te verwarmen, dan naar doelgevaar. Eén zaak was zeker en veelbelovend: slechter dan deze 1ste helft kon wellicht niet… Boeiende 2de helft Gelukkig zou de 2de helft veel meer vuurwerk bieden. KSVO ging nu een stuk hoger spelen en zette meer druk op de offensief ingestelde verdedigers van Seraing. Dat zorgde al vlug voor doelgevaar. Via Martens en Coulibaly kwam de bal tot bij Vervaecke, die Van Waeyenberghe vond aan de rand van de zestienmeter. Die trapte op doel, doelman Mignon loste, maar Vervaecke stond buitenspel op de rebound. Even later zette Vervaecke zich door en hij probeerde het uit een scherpe hoek met een stiftertje, maar kreeg de bal niet binnen het doelkader. Ook Martens liet zich niet onbetuigd. Hij trapte vanuit een scherpe hoek op doel, Mignon moest een hoekschop toestaan. We hadden op nauwelijks 10 minuten al meer gezien dan in de ganse 1ste helft. Seraing hersteld het evenwicht en Sambi schakelde zijn turbo in. Hij liep op rechts iedereen voorbij, maar zijn voorzet werd door een uitstekende Van Den Bossche tijdig in hoekschop getipt. Aan de overkant scharrelde de bedrijvige Jesse Martens een verkeerde inspeelbal mee en trapte meteen op doel. Mignon had alle moeite van de wereld om de lage schuiver in hoekschop te duwen. Seraing begon nu opnieuw meer te drukken, maar Dutoit beleefde al bij al een rustige avond. Hij had het even moeilijk na een afgeweken schot en mocht zich gelukkig prijzen dat een kopbal pardoes in zijn handen belandde. Voor de rest kon hij zich beperken tot klassiek plukwerk. De wedstrijd leek uiteindelijk op een 0-0 af te stevenen, maar we weten ondertussen dat tegen Seraing het venijn tot op heden altijd in de staart zat. Martens zette zich door en vond met een gave voorzet de infiltrerende Vanwildemeersch. Zijn deviatie ging in hoekschop. En toen gebeurde het. We waren in minuut 89, toen Martens in duel ging met Kilota. Jesse leek het duel te winnen en ging neer na een duw. De ref twijfelde even, maar de lijnrechter was kordaat in zijn beslissing: strafschop! Veel protest van Luikse kant leverde enkele een gele kaart op voor “boosdoener” Kilota. Vervaecke “kept his cool” en nam Mignon tegenvoets ( 1-0). De spelers van Seraing bleven mekkeren en Kilota kreeg zijn 2de gele kaart. Seraing stormde bij de spelhervatting meteen naar voor en ook Mignon schoof mee. Hij dook op in de zestienmeter na een ultieme hoekschop. Die leverde niets op en de ingevallen Gjoka kon counteren. Hij probeerde het van ver, maar de bal ging naast het lege doel. De overhaastige doelman Mignon verslikte zich even later in de bal toen hij mee wou oprukken. Vanwildemeersch had de actie goed doorzien, ontfutselde het ronde ding en schoof beheerst de 2-0 tegen de touwen. We hadden een déjà vu KSVO stond vorig seizoen in de 89ste minuut 1-2 in het krijt tegen dit Seraing, maar kon in een stormachtig slot nog de overwinning binnenrijven. Dit seizoen incasseerde KSVO in Seraing de dodelijke tegentreffer in de 93ste minuut. Onze mannen trekken nu opnieuw in de laatste minuten aan het langste eind, na een zwakke 1ste helft en een veel boeiender 2de helft. Ondanks het gemis van enkele heel belangrijke pionnen, gaf het achteraan nauwelijks wat weg. Het heeft na 19 matchen de kaap van 30 punten bereikt en kan rustig uitkijken naar de wedstrijd van komende weekend op bezoek bij een zwalpend SK Deinze. Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Den Bossche, Wantens, Vanwildemeersch, Deppé, Van Waeyenberghe (60’ Gjoka), Martens, Vervaecke, Coulibaly (75' Cem) RFC Seraing: Mignon, Mansoni Junior, Faye, Bonemme, Kilota, Lahssaini, Deville, (65’Schenck), Cascio (88’ Mouhli), Pierrot, Faye (65’ Hanrez) en Gueye Doelpunten: 90’ 1-0 Vervaecke (pen) 90+3' 2-0 Vanwildemeersch Gele kaarten: De Wilde, Deppé (KSVO), Pierot, Kilota (RFCS) Rode kaart: Kilota (2de geel) Wedstrijdleiding: REF:TOEBACK MAARTEN(19), AR1:DEWYN BENJAMIN(5), AR2:MASSA MATTHIAS(16)