Annicq De Zitter

04-03-2018 — KSVO 1 - KFC Oosterzonen 1-0

De dooi had zijn werk gedaan, zodat op een sneeuwvrij maar toch zwaar veld de wedstrijd probleemloos kon doorgaan ondanks het voorbije winteroffensief. Iedereen geraakte fit zodat onze trainer met positieve selectieproblemen zat opgezadeld. Zo begonnen Deppé, Coulibaly en Van Wayenberghe op de bank. Olivier Verstraete kwam terug in het elftal en drukte vooral in de eerste helft zijn stempel op de wedstrijd.

KSVO begon best aan de wedstrijd. Een voorzet van Heirwegh werd door Vervaecke laagvallend net naast gekopt. De bezoekers reageerden met een vrijschop van Molenberghs. Van Der Veken kopte de bal recht in de handen van Dutoit. Op een hoekschop van Heirwegh lepelde Van Ruyskensvelde de bal net over doel. Op de 19de minuut haalde Martens verrassend uit, maar zijn krul viel maar net over de kruising. De bezoekers deden het eerste half uur meer dan goed mee, maar de voorzetten van op rechts vonden nooit het gepaste verlengstuk. Op een inzenden van Walen zat er gelukkig geen bezoekende voet tussen toen de bal in een flipperkast van benen terecht kwam. Daarna nam KSVO de wedstrijd stevig in handen. Op een inzenden van De Wilde werkte doelman Jaa de kopbal van Vervaecke in hoekschop. De beste aanval volgde op het half uur. Verstraete rukte op en hield een drietal spelers aan de praat, waarna Wantens op rechts overnam en mooi binnendoor Martens bediende. Jesse besloot op de doelman, waarna Vervaecke net niet bij de bal kon. Het was slechts uitstel, want de bezoekers verdedigden slordig uit. De bal belandde via de rug van de scheidsrechter in de voeten van Vervaecke, die centraal doorzette, zijn mannetje omspeelde en netjes de 1-0 scoorde. Op een collectieve aanval strandde een schot van Vervaecke in het zijnet. Kort voor de rust was er appel voor hands van een bezoeker in de zestien, maar de scheidsrechter beoordeelde de handsbal als onvrijwillig. Een aangename eerste helft werd afgerond door opnieuw een schot van Vervaecke, dat doelman Jaa in twee tijden stopte.

Op karakter

Na de rust was het allemaal net iets minder, al begon de tweede helft veelbelovend. Vanwildemeersch stuurde Verstraete weg. Olivier vond Vervaecke, maar doelman Jaa kon zijn schot met de voet in corner afweren. Op een actie van Verstraete loste doelman Jaa een schot van de bij de rust ingevallen Deppé (Heirwegh had last aan de adductoren), maar Vervaecke werd dit keer afgevlagd. Op de counter pakte Dutoit fraai een schot van Molenberghs. Daarna drukten de bezoekers, maar hield de thuisploeg op karakter stand. Molenberghs mikte een vrijschop hoog over en ook Walen besloot nog eens over. En dat was het. Tien minuten voor tijd sloot de scheidsrechter nogmaals de ogen voor een mogelijke strafschop op Martens. In de slotminuut legde de goed ingevallen Coulibaly breed voor de andere invaller Seven, die echter de bal te zacht inleverde bij doelman Jaa. Een verdiende, maar vooral belangrijke nieuwe thuisoverwinning. Een verlengd verblijf in de hoogste amateurklasse is immers weer een stap dichter. (gb)

Scheidsrechter: Sam Silvrants

Doelpunt: 32' Dempsey Vervaecke 1-0

KSV Oudenaarde: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van den Bossche, Verstraete (69' Coulibaly), Vervaecke (85' Seven), Heirwegh (46' Deppé), Wantens, Martens, Vanwildemeersch, Van Gyseghem.

FC Oosterzonen: Jaa, Schops (87' Cools), Bastiaens, Christiaens, Van Der Veken, Maes, Molenberghs, Janssen (73' Fall), Troosters (68' De Mayre), Walen De Keyzer, Augustijnen

Gele kaarten: Walen De Keyzer en Seven Cem


zaterdag 29/09 om 19u30

K.S.V.O.

VS

THES Sport


Matchbal Schenkers


Danny LAUWERYNS, gemeenteraadslid Open VLD Oudenaarde
JOKAFISC bvba, Jo De Jonghe, boekhouding-fiscaliteit, Elfdagwandkouter 7, Ename
Apotheek DOBBELAERE-SOETAERT, Hoogstraat 43, Oudenaarde
Carine PORTOIS, Open VLD, Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

4

12

2

KMSK Deinze

4

9

3

Lierse - Kempenzonen

4

8

4

K.S.V.O

4

7

4

Excelsior Virton

4

7

4

RWDM

4

7

7

RFC Seraing

4

6

7

Rupel Boom

4

6

9

Dessel Sport

4

5

10

KSK Heist

4

3

10

ASV Geel

4

3

10

SC.E. AALST

4

3

10

CHATELET-FARCIENNES S.C.

4

3

14

DENDER EH

4

2

14

RFC Liege

4

2

16

KFC KNOKKE

4

1

DagUurPloeg1Ploeg2

29/09

19u30

K.S.V.O.

THES Sport

06/10

20u00

RWDM

K.S.V.O.

13/10

19u30

K.S.V.O.

R.EXCELSIOR VIRTON

21/10

15u00

K. Rupel-Boom

K.S.V.O.

27/10

19u30

K.S.V.O.

CHATELET-FARCIENNES S.C.

04/11

15u00

R.Knokke.FC

K.S.V.O

10/11

19u30

K.S.V.O.

K.FC.DESSEL SPORT

Nr-SpelerDoelpunten

1

Jesse Martens

1

1

Dempsey Vervaecke

1

1

Robbe Van Ruyskensvelde

1

1

Lorenzo Heirwegh

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons

Leopoldstraat 89
9700 Oudenaarde

Tel : 0478/272649

laurent.chris@telenet.be

Volg ons op

WebTeam KSVO

Home