KSVO speelde in zijn 3de oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen opnieuw tegen een eersteklasser. Na een verdienstelijk gelijkspel tegen de U-21 van RSC Anderlecht en een nederlaag tegen AA Gent, mocht het nu Royal Excelsior Mouscron in de ogen kijken. De eersteklasser zit volop in de voorbereiding voor het seizoen dat volgende week al begint, voor KSVO was het de 1ste samenkomst na een korte break. Bij KSVO ontbraken Wantens, Heirwegh en Verstraete. Zij genieten van hun laatste dagen verlof en tekenen vanaf volgende week present. Moeskroen zakte met allemaal spelers van de A-kern af, maar verscheidene titularissen werd rust gegund voor de match van morgen tegen STVV. Voor Daan Van Gyseghem en Marvin Turcan was het een leuk weerzien met de ploeg, waarmee ze successen hebben geoogst. Het was logischerwijze de eersteklasser die in de beginfase het laken naar zich toe trok. Debaisieux en Jelavic troffen al vroeg lat en paal, maar op het kwartier herstelde KSVO het evenwicht en stak de neus aan het venster. De Smet en Turcan kwamen echter net iets te kort om fraaie combinaties af te ronden. Op een hoekschop kopte Dempsey Vervaecke aan de eerste paal nipt voorlangs. Jesse Martens werd ten koste van een gele kaart foutief gestopt. Onze kapitein zag zijn vrije trap gepakt worden door doelman Butez. De doelman pakte even later uit met een fotografenredding op een vluchtschot van Van Ruyskensvelde. Halverwege de eerste helft zagen we een mooie aanval van de bezoekers, afgerond door Dione, die helaas buitenspel stond. In het zicht van de rust was Moeskroen opnieuw beter, maar KSVO kon rekenen op een uitstekende doelman Dutoit, die 2 pogingen van Jelavic uit zijn kooi ranselde. Vooral zijn laatste redding op een dichte kopbal van de Kroatische spits, was echt knap. Het was echter KSVO dat met een bonus mocht gaan rusten. Na een aanval over diverse tussenstationnetjes, plukte Vervaecke de bal knap uit de lucht en trapte hem enig mooi in de kruising. Een typische spitsengoal van Dempsey, die al voor de 2de keer in de voorbereiding de weg naar doel vond. Moeskroen was nog dicht bij de gelijkmaker, maar Jelavic kende opnieuw pech toen hij zijn kopbal zag stranden op de bovenkant van het doelkader. Voor de 2de helft verving Jonas Uytterhaeghen Sören Dutoit in doel. De rest van de ploeg werd op het uur gewisseld. Het laatste half uur haspelde KSVO dus af met zijn belofteploeg. Toch zou het jonge KSVO nauwelijks wat weggeven, integendeel. De jonge zwarte parel Yves Bohuge had er zin in en samen met Thibo Van De Walle ontpopte hij zich tot een complementair spitsenduo. Yves zag 2 pogingen nipt naast gaan. De bezoekers drukten, maar konden geen enkele open kans forceren. KSVO 1ste helft: Dutoit (46’ Uytterhaeghen), De Wilde, De Keersmacker, Van Gyseghem, De Smet, Deppé, Van Waeyenberghe, Van Ruyskensvelde, Turcan, Vervaecke en Martens KSVO vanaf minuut 60 Uytterhaeghen, Piers, Baert, Van Herreweghe, Van Wambeke, Meuleman, Verhauwaert, D’Hoore, Vandenheede, Van De Walle, Bohuge MOUSCRON : Butez ; Gkalitsios, De Medina, Damjanac, Huyghebaert (61’ Katranis) ; Debaisieux, Gulan, Lukovic, Napoleone (46’ Spahiu), Dione ; Jelavic (70’ Sarmiento). Doelpunt: 40’ 1-0 Dempsey Vervaecke