Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Spektakel in de eerste helft. De thuisploeg startte furieus aan de wedstrijd en probeerde de bezoekers meteen terug te dringen. Dat leverde een vrije trap op een interessante plaats en een aantal hoekschoppen op die echter geen gevaar opleverden. De bezoekers stonden goed en gaven niets weg. Tot plots de vlam in de pan sloeg. Een zoveelste hoekschop van de bedrijvige Giargiana kwam bij de verste paal waar Bangoura de bal oppikte en uit een scherpe hoek op doel besloot. Sören Dutoit had een broodnodige redding in huis en werkte met een beenveeg de bal weg. Even later slaagde Bruggeman erin het leer aan de achterlijn te ontfutselen van Lander De Keersmaeker (die verder een feilloze partij speelde) en bracht voor tot bij de vrijstaande Bangoura. De harde knal stierf deze keer uit op de onderkant van de lat. De rebound was voor de geelhemden. Na goed een kwartier spelen ging de lokale storm wat liggen en kwam KSVO beter en beter in de match. Opschudding in de 18de minuut toen Van Waeyenberghe op links zijn man uit speelde, de 16 in dook en gehaakt werd. Scheids Urbain, die af en toe warrige beslissingen nam, had de fout gezien en floot. Iedereen in het stadion verwachtte een strafschop maar de ref legde de bal op de rand van de 16. Vrije trap dus. Die leverde verder niets op. Gaande weg kantelde de match meer en meer in het voordeel van de bezoekers. FCL kwam er nu moeilijk uit en had heel wat kleine foutjes nodig om KSVO af te stoppen, wat een aantal vrije trappen opleverde. Bij 1 daarvan bracht Lorenzo Heirwegh de bal perfect voor aan de 2de paal waar Robbe Van Ruyskensvelde helemaal vergeten was door de lokale defensie en simpen de 0-1 binnen kon binnen tikken. De thuisploeg moest reageren en deed dat ook. Nauwelijks 6 minuten na de openingsgoal ging Giargiana door op zijn rechter flank en zette heel scherp voor tussen de bezoekende verdediging en de keeper. Bangoura had de bal goed gelezen, dook naar het leer en kopte de 1-1 onhoudbaar op het bord. Het ging nu heel snel want weer 6 minuten later mocht Jesse Martens een hoekschop nemen van op links. Weer was de verdediging van Liège, die op stilstaande fasen heel onzeker stond, de 2de paal vergeten. Deze keer was het Lorenzo Heirwegh die daar opdook en simpel (1-2) tegen de netten kon tikken. De thuisploeg probeerde nog om terug langszij te komen maar slaagde daar niet meer in. We gingen rusten na een spetterende eerste helft met 2-1. Na de rust was het veel minder. De thuisploeg had veel gegeven en moest toch een achterstand ophalen. In de eerste helft kwamen ze er geregeld combinerend goed uit maar konden dat in de 2de periode niet meer op het veld leggen. Er zat veel meer afval in hun spel en het tempo lag een stuk lager. Giargiana, die het op zijn rechter flank Lars Wantens en Jochen Van Waeyenberghe heel moeilijk maakte, kon dat in de 2de periode niet meer opbrengen. Wat volgde waren lange voorzetten van achteruit die veelal richting mistten. Als ze toch goed kwamen, wist het centraal duo van de bezoekers, Lander De Keersmaaecker en Daan Van Gyseghem, er raad mee. De organisatie bij KSVO stond heel goed en ze gaven zo goed als niets meer weg. Ze loerden op de counter maar op het stroeve kunstgras liep ook daar veelal iets fout. Eén keer kwamen ze er scherp uit maar de achterwaartse voorzet van Heirwegh naar de goed gevolgde en voor doel vrijstaande Van Ruyskensvelde werd nog net op tijd onderschept. De thuisploeg probeerde er dan maar een fysieke slag van te maken maar dat leverde enkel maar een handvol gele kaarten op en geen kansen op. Het was wachten tot helemaal op het einde, toen de thuisploeg geen andere optie meer had dan volop risico's nemen, dat er nog wat te beleven viel. Eerst pakte Sören Dutoit uit met een magistrale save op een kopbal van Massa. Hij haalde de bal uit de winkelhaak. Even later zat het de geelhemden wat mee toen een lage voorzet van Mariën voorbij alles en iedereen net naast de verste paal buiten ging. En helemaal op het einde stond Dutoit weer volop in de kijker, toen hij een een harde kopbal van Roland al zwevend klemvast pakte. De score veranderde in de 2de helft niet meer. KSVO was in de eerste helft heel efficiënt in de afwerking en kon in de 2de helft met veel inzet, ervaring en een goede organisatie de zege veilig stellen. Het speelde een heel volwassen partij. Wedstrijdinfo: RFC Liège: Matthys, Terue Diaz (72' Mouchamps), Van Den Ackerveken, Vandebon, Giargiana, Niankou (33' Massa), Briggeman, Mariën, Kabeya, Bangoura (46' Roland) en D'Ostilo KSVO: Dutoit, De Wilde, De Keersmaeker, Van Gyseghem, Wantens, Van Ruyskensvelde, Heirwegh, Verstraete (85' Turcan), Martens, Vervaecke (81' Sarr), Waeyenberghe (90' Desmet) Gele kaarten: Mariën, Bruggeman, Teruel Diaz, Kabeya, Giargiana (RFC Liège); Wantens, Heirwegh (KSVO) Wedstrijdleiding: REF: Urbain Antoine (12), AR1: Requier Amaury (5), AR2: Corentin Eyskens (14)