Zaterdagavond trekt KSVO nog eens naar Le Pairay, waar het FC Seraing moet bekampen. Onze tegenstander is steeds ambitieus, maar staat momenteel toch onder KSVO gerangschikt. KSVO wil niet puntenloos naar huiskomen, na de 2 recente derby-nederlagen. In de vorige wedstrijden tussen beide ploegen, zat het venijn steeds in de staart. Kampioen van de gelijke spelen Wegens een transferverbod dat loopt tot het einde van dit jaar moet onze komende tegenstander, FC Seraing, het momenteel doen met dezelfde kern als vorig seizoen. RFC Seraing startte met een 1-1 gelijkspel op Eendracht Aalst. De week erna speelde het na een erg spektakelrijke wedstrijd 3-3 gelijk tegen Rupel Boom. Ook de 3de wedstrijd, op Dessel Sport, eindigde op een gelijk spel (2-2). Pas op speeldag 4 lukten de roodzwarten hun 1ste zege. Deinze moest het onderspit delven. Het verloor 2-1. Verrassend was wel de daaropvolgende thuisnederlaag tegen Châtelet. Het werd 0-1. De week daarna haalde Seraing fors uit. FCV Dender betaalde het gelach met een zware 0-4 nederlaag. Na een nieuwe zege tegen Knokke FC (2-1) en een knap gelijkspel op Virton (0-0), leek de trein vertrokken. In de derby tegen FC Liège, werd het 2-2, maar op RWDM werd met 2-0 verloren. Ook tegen Lierse Kempenzonen werd verloren met 1-2. Seraing zakte weg uit de top 5. Hierna volgden nog eens 2 gelijke spelen, thuis tegen SK Heist en op ASV Geel. De ploeg heeft er dus een reeks van 6 wedstrijden zonder zege opzitten… Seraing staat momenteel op de 11de plaats, met 16 punten uit 13 wedstrijden, 1 minder dan KSVO. Het staat 2 punten boven de barrageplaats. Seraing won en verloor 3 keer en speelde 7 keer gelijk. Het mag zich dus de kampioen van de gelijke spelen noemen. Seraing scoorde 19 goals. Topschutter is Moussa Gueye met 7 doelpunten, gevolgd door Ibou Faye met 4 goals. Wagane Faye en Axel Bonemme scoorden 2 keer. De overige doelpunten kwamen van Théo Pierrot, Mohamed Moulhi en Alessio Cascio. Seraing kon 1 keer profiteren van een owngoal. De verdediging incasseerde 17 tegentreffers en de doelman kan 3 clean sheets voorleggen. “Heel belangrijke opdracht” “De nederlaag tegen Deinze is verteerd en achter de rug,” zegt trainer Stefan Leleu. “We richten onze pijlen op Seraing en moeten niet meer achterom kijken. Seraing is echter een technisch team, dat door omstandigheden geen transfers mocht doen in het tussenseizoen. Zij spelen met nagenoeg dezelfde mensen als vorig seizoen en kunnen dus teren op automatismen. Met hun 2 grote centrumspitsen Gueye en Faye, moeten wij zeker heel alert zijn.” Stefan Leleu beseft de ernst van deze wedstrijd. “We staan voor een belangrijke opdracht. We willen onze plaats in de rangschikking handhaven en moeten nog enkele punten rapen om onze doelstelling van 4 punten uit 3 matchen te halen. Gelukkig kan ik over een volledig fitte kern beschikken. Beloften nog steeds sterk op dreef De beloften wonnen maandagavond met 2-3 op SK Deinze en gisterenavond tegen Seraing met 5-1 en blijven leider in hun reeks. Met 56 doelpunten uit 14 matchen, zitten de beloften aan een gemiddelde van 4 doelpunten per wedstijd. Het verleden KSVO en RFC Seraing speelden tot op heden 4 keer tegen elkaar. Het venijn zat tot op heden in elke wedstrijd duidelijk in de staart! Seizoen 2016-2017 : KSVO - RUS Seraing: 3-2 In eigen huis kwam KSVO 1-0 voor via Klaas Van Den Bossche. Seraing zette dit echter recht in de 2de helft. Maar in de slotfase ontbond Vervaecke zijn duivels. In de 89ste minuut scoorde hij in zijn typische stijl en in de 93ste minuut schoof hij de winning goal voor de voeten van Maarten Van Wymeersch. Voor KSVO was die zege de start van een bijzonder sterke reeks. RUS Seraing – KSVO: 1-2 Ook in de terugmatch trok KSVO aan het langste eind. Wie herinnert er zich immers dat werelddoelpunt van Borahsasar niet meer? Hij zorgde toen kort voor het einde met een fenomenaal schot voor de 0-2, nadat Vervaecke de 0-1 op het bord had gekopt. In blessuretijd milderde de thuisploeg nog wel, maar door die zege zette KSVO toen een definitieve stap naar het behoud. Seizoen 2017-2018 (RUS Seraing had ondertussen zijn naam veranderd naar RFC Seraing): RFC Seraing – KSVO: 1-0 KSVO leek gewonnen spel te hebben als betere ploeg, zeker toen Seraing met een mannetje minder verder moest. Diep in blessuretijd kreeg KSVO echter nog een ijskoude douche over zich, toen Gueye plots te veel ruimte kreeg in de zestienmeter. Hij verschalkte Dutoit met een droge knal: 1-0. KSVO - RFC Seraing: 2-0 In de 90ste minuut kreeg KSVO een strafschop, omgezet door Vervaecke. Na bezoekend protest, moest Seraing met een mannetje minder verder en na knullig balverlies van de mee opgerukte doelman, scoorde Vanwildemeersch de 2-0. Spelersinfo: Bij KSVO is iedereen fit, enkel Mathieu D’hoore is geschorst. Wedstrijdinfo: Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 14 Wedstrijd: F.C. SERAING(00167) - K.SV.OUDENAARDE (00081) Datum en uur: zaterdag 1 december om 20h00 Plaats: CMP: RUE DE LA BOVERIE, 255 - TERR.1 Adres: RUE DE LA BOVERIE, 255 in 4100 SERAING Wedstrijdleiding: REF:DENIL ARTHUR(17), AR1:BOUSMAN JEREMIE(16), AR2:BEN ACHA BILAL(23)