Na de zware thuisnederlaag van vorige week tegen Deinze, wou KSVO zich in het verre Seraing herpakken en "iets" meebrengen naar Oudenaarde. Coach Leleu rekende hiervoor op zowat dezelfde namen. Hij voerde 1 wissel door: Lars Wantens kwam terug in de ploeg ten koste van Yannick Deppé, die op de bank begon. Lars speelde op zijn vertrouwde linksachter, waardoor Jochen Van Waeyenberghe doorschoof naar het middenveld. Evenwichtige eerste helft De omstandigheden in Seraing waren niet ideaal om te voetballen. Ondanks de regen lag het veld er goed bij maar er stond een strakke wind, die in de loop van de match zijn rol zou spelen. De bezoekers mochten aftrappen met de wind pal in de rug. Aanvankelijk zagen we veel middenveldspel met nogal wat slordigheden aan beide kanten. Seraing maakte het speelveld heel klein door de achterste rij heel hoog te posteren en te rekenen op de buitenspelval, wat ze in de beginfase ook aardig lukte. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg maar Cascio trapte een voorzet van Hanrez wild over. Aan de overkant was de eerste echte kans al meteen raak. Sören Dutoit trapte, met de wind in de rug, ver uit tot bij Olivier Verstraete die meteen de inlopende Vervaecke diep stuurde. De ideale manier om de buitenspelval van Seraing te omzeilen. Dempsey kwam alleen voor thuiskeeper Mignon, bleef heel kalm, omspeelde hem en deponeerde simpel de 0-1 in het mandje. Door dat vroege doelpunt leek de thuisploeg de benen afgesneden en kon niet meteen reageren. Enkel na balverlies op het middenveld bij KSVO konden ze voor gevaar zorgen. Bonemme kon doorgaan maar werd nog net op tijd afgeblokt. Het waren de bezoekers die er nog het dichtst bij waren toen Jesse Martens een hoekschop op het hoofd van de vrijstaande Dieter De Wilde schilderde. De kopbal van dichtbij werd nog net uit doel geranseld door thuiskeeper Mignon. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft waren de mogelijkheden voor de bezoekers. Lorenzo Heirwegh kon op zijn rechtse flank tot 3 keer toe zijn tegenstander verschalken en doorgaan. Maar telkens was de laatste pass niet accuraat genoeg om de gevolgde Vervaecke of Verstraete te bereiken. We gingen dan ook rusten met een 0-1 stand op het bord. Spektakel in de 2de helft Seraing kwam gedreven en met de wind nu in de rug uit de kleedkamer voor de 2de helft, met de intentie om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. KSVO leunde achterover en speculeerde op de counter. De druk van de thuisploeg zorgde al meteen voor gevaar maar schoten van eerst Cascio en daarna Hanrez konden Dutoit niet verrassen. Aan de overkant ging Vervaeke door en stuurde op het juiste moment Verstraete diep. Olivier dook de 16 in en werd uit evenwicht gebracht. Ref Denil, die er heel dicht bij stond, twijfelde niet en wees meteen naar de stip. Dempsey Vervaecke nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de strafschop hard in de hoek. na 56 minuten spelen stond KSVO 0-2 voor. De thuisploeg moest even herstellen na deze nieuwe opdoffer. De druk viel weg en de geelhemden kwamen opnieuw beter in de match en konden opnieuw dreigen via aan vrije trap van Heirweg die niet zover over ging. Coach Tamburrini van Seraing probeerde om de schwung terug in het elftal te krijgen door een paar wissels door te voeren. Het waren echter de bezoekers die verder konden uitlopen via een nieuwe strafschop na een overduidelijke haakfout op Jochen Van Waeyenberghe. En het was opnieuw Dempdey Vervaeche die de penalty feilloos binnen trapte en zijn hattrick rond maakte. Met 0-3 op het bord leek de wedstrijd gespeeld. Maar een wedstrijd is pas beslist als de ref de match affluit... Nauwelijks een paar minuten na de 0-3 kwam de bal hoog van achteruit voor het doel van Dutoit. Sören leek makkelijk te plukken maar het ronde ding maakte, gedreven door de wind, een hele rare curve, waardoor Sören zich totaal misrekende en de bal achter hem in doel viel. 1-3 met nog 20 minuten op de klok. Wie scoorde is niet duidelijk. Zelfs de stadionomroeper moest het antwoord schuldig blijven... Door dit tegendoelpunt vatten de roodhemden nieuwe moed en begonnen aan een slotoffensief. KSVO leunde iets te ver achterover en kwam er minder en minder uit. Dutoit moest al zijn kunnen tonen op schoten van Dedille en Bonemme en deed dat met verve. Buiten dat ene foutje op de 1-3 keepte hij een sterke wedstrijd. Maar toch moest hij zich nog gewonnen geven op een vrije trap. Draaischijf Cascio bracht van op rechts voor naar de 2de paal, waar Gueye Mame van dichtbij de 2-3 kon binnen knikken. Het werd nog heel spannend, nu. Seraing geloofde er terug helemaal in en bleef komen. 1 keer kwamen de bezoekers nog in de buurt van het doel van Mignon toen de ingevallen Deppé van net buiten de 16 op doel trapte. Zijn zwaar schot werd echter afgeblokt. Serain probeerde nu met power play, maar met weinig overleg, nog een punt uit de brand te slepen. Zelfs doelman Mignon kwam bij stilliggende fases mee naar voor. Nog 1 keer, diep in de toegevoegde tijd, waren ze er heel dicht bij. Sören kon nog net met de vuist de bal weg boksen. Na 5 minuten toegevoegde tijd kon KSVO uiteindelijk toch de overwinning uit de brand slepen. Een heel deugddoende 3-punter na de zware nederlaag van vorige week. Wedstrijdinfo: K. RFC Seraing: Mignon, Faye, Pierrot, Kilota, Sambu Mansoni, Impagnatiello (53' Deville), Lahssaini, Gueye Mame, Cascio (70' Al Badaoui), Hanrez (64' Faye) en Bonemme KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Wantens, Vervaecke (71' Turcan), Heirwegh, Verstraete, Martens (78' Deppé)), De Keersmaeker, Van Waeyenberghe (70' Sarr) en Van Gyseghem Doelpunten: 10' 0-1 Vervaecke 56' 0-2 Vervaecke (strafschop) 67' 0-3 Vervaecke (strafschop) 70' 1-3 ???????? 86' 2-3 Gueye Mame Gele kaarten: Bonemme (RFC Seraing), Wantens, De Keersmaeker (KSVO) Wedstrijdleiding: REF: Arthur Denil (17), AR1: Jeremie Bousman (16), AR2: Bilal Ben Acha (23)