16-12-2018 — Voor de laatste match van het kalenderjaar 2018, mocht Oudenaarde de laatste in de stand, ASV Geel ontvangen. Mits winst kon KSVO een serieuze kloof slaan met zijn opponent. De bezoekers wilden vooral de kloof niet groter laten worden.

Wind was absoluut geen bondgenoot

Beide ploegen hadden een geschorste speler. Bij KSVO werd De Keersmaeker vervangen door Yannick Deppé, die centraal op het middenveld aantrad. Hierdoor trok Van Ruyskensvelde, toch fit voor de dienst, een bank achteruit, naast Van Gyseghem, centraal achterin. Bij de bezoekers moest Matarrese toekijken. Hij werd vervangen door Vanderheiden.
De weersomstandigheden voorspelden niet veel goeds om er een aangename match van te maken. De regen vroor door de lage grondtemperatuur aan en dat bevorderde het spelpeil absoluut niet. Ook stond er een strakke wind schuin over het plein en dat illustreerde doelman Dautzenberg, toen hij een bal wegtrapte en die bijna als een boemerang zag terugkeren. Slechte passes langs beide kanten waren dan ook schering en inslag. Dreiging was er even in de openingsfase, toen Heirwegh zijn lage schuiver nipt naast zag gaan. Jesse Martens kreeg op een aantrekkelijke plaats een vrije trap. Hij draaide de bal knap over het muurtje, maar de bal streelde de verkeerde kant van het zijnet. De bezoekers speelden niet onaardig mee, met enkele technisch vaardige spelers, maar beide doelmannen zouden zich tijdens de rust moeten opwarmen aan een warme drank, in plaats van reddingen op het veld, want geen enkele doelkans belandde binnen het doelkader.

ASV Geel in slotfase nog dichtst bij treffer

Hopen op een betere 2de helft, maar dat bleek al vlug een illusie. De slechte staat van het veld en de wind waren absoluut niet bevorderlijk voor het amusementsniveau. KSVO eiste het balbezit op, Geel leunde achterover, loerend op de counter. Deppé testte met een strakke vrije trap de vuisten van de doelman en Martens knalde in de draai, op aangeven van Verstraete over. Aan de overkant vond Gobitaka Vanderheiden voor doel, maar die trapte naast. De bezoekers kwamen nog het dichtst bij een treffer in de slotfase. De vrije trap van Vanderheiden ging via de hand van doelman Dutoit op de bovenkant van de lat. Gescoord werd er niet en beide ploegen stelden zich tevreden met het gelijke spel.

Kloof blijft 10 punten

Beide trainers waren het na de wedstrijd eens dat het een partij was, die qua amusementswaarde geen hoge toppen scheerde. Bezoekend trainer Bart Janssens was achteraf het meest tevreden met het gelijk spel, meteen goed voor het eerste punt buitenshuis van zijn ploeg. “Door de winterse weersomstandigheden was dit een moeilijke match op een moeilijk bespeelbaar veld. We wilden vooraf in elk geval de kloof met Oudenaarde niet laten groter worden en dat is ons gelukt.”
Stefan Leleu was vooral blij dat zijn team nog eens de nul kon houden, pas de 2de keer dit seizoen. De competitie hervat op zaterdag 12 januari 2019 met een uitmatch bij SK Heist, dat door de eigen zege bij Aalst en het gelijke spel van Geel, de rode lantaarn kwijt is

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Ruyskensvelde, Wantens, Deppé (86’ Van Herreweghe), Van Waeyenberghe, Heirwegh (72’ Sarr), Martens, Verstraete en Vervaecke (82’ Turcan).

ASV Geel: Dautzenberg, El Ansri, Nuyts, Van Geet, Vanderheiden, Verbeek, Hoebregs, Thuys, Nakhid (55’ Bernardinho), Gobitaka (83’ Lumanza) en Martin-Suarez

Gele kaarten: Thuys, El Ansri (ASV geel) en Deppé (KSVO)

Wedstrijdleiding: REF:LEFEVER ROBIN(19), AR1:DE COUVREUR HANNES(3), AR2:VANDE VELDE TIMMY(8)


Wedstrijd

woensdag 24/07 om 19u00

K.S.V.O. Vriendschappelijk

VS

KSK. Ronse


Stand

Nr-PLOEGWedstrPTN

0

K.S.V.O

0

0

0

VIGOR W. HAMME

0

0

0

KFC KNOKKE

0

0

0

SK St Niklaas

0

0

0

KSV Temse

0

0

0

KRC Gent

0

0

0

KSK Ronse

0

0

0

KVK Westhoek

0

0

0

FC Gullegem

0

0

0

FC Harelbeke

0

0

0

FC Dikkelvenne

0

0

0

KFC Merelbeke

0

0

0

SP Petegem

0

0

0

KSV Zwevezele

0

0

0

KSCT Menen

0

0

0

KFC Mandel United

0

0

Kalender

DagUurPloeg1Ploeg2

24/07

19u00

K.S.V.O. Vriendschappelijk

KSK. Ronse

27/07

19u00

K.S.V.O.

K.A.A. GENT Bel

04/08

16u00

K.S.V.O.

Croky Cup

31/08

19u30

K.S.V.O.

K.F.C. Sparta Petegem A

07/09

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

14/09

19u30

K.S.V.O.

SW. Harelbeke

21/09

20u00

K.SV.TEMSE

K.S.V.O.

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart

© 2012 - 2019 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home