10-02-2019 — KSVO is er niet in geslaagd om iets te halen op het “veld” van Châtelet. Een rare bots door 1 van de vele bulten in het veld besliste over winst en verlies. Châtelet hield hierna met alle middelen de wedstrijd op slot.

Geen enkele meldenswaardige actie in 1ste helft

Zowat 150 toeschouwers – en dat is een zeer optimistische schatting – trotseerden de stevige wind om op een troosteloze zaterdagavond naar een wedstrijd in de hoogste amateurklasse te komen kijken. Een strakke voorzet van Van Waeyenberghe, waarop doelman Moriconi wat vuistenwerk nodig had, en een scrimmage na hoekschop voor het doel van Dutoit, dat moet zowat het enige doelgevaar geweest zijn in een eerste helft die zich kenmerkte door een resem gemiste controles en slechte voorzeten langs beide kanten. Het veld lag er dan ook erbarmelijk bij, wat goed combineren nauwelijks mogelijk maakte. Op sommige momenten was het voor de spelers echt een gevecht met de bal. De scheidsrechter was wel ijverig met een handvol gele kaarten en een spurt van 70 meter om trainer Leleu even de levieten te komen lezen. Van 1 zaak waren we zeker: slechter dan deze eerste helft kon bijna niet meer.

Rare bots verraste Dutoit

De 2de helft begon met een offensiefje van de thuisploeg. Manzinga kwam een stapje te laat op een voorzet vanop rechts en een schot van Vanderbecq werd afgeblokt.
En dan gebeurde het. KSVO wou uitverdedigen en speelde achteraan de bal rond. Van Ruyskensvelde speelde terug op Dutoit, die even werd opgejaagd door een aanvaller. Geen probleem, ware het niet dat op het moment dat Dutoit de bal wou wegtrappen, deze plots een onvoorspelbare bots maakte, waardoor onze doelman half de bal miste. Deze kwam bij de vrijstaande Lamort, die verschroeiend uithaalde en de netten deed trillen. 1-0 zonder 1 kans in deze wedstrijd! Iedereen bij KSVO wist het: op achterstand komen tegen dit Châtelet is dodelijk. En de thuisploeg maakte zijn reputatie waar. Het plooide dan ook massaal terug na dit geschenk. Combinerend voetballen lukte op deze akker niet, getuige de gemiste voorzet van D’hoore, die pardoes achter doelman Moriconi op de lat viel. De thuisploeg wendde alle middelen aan om het tempo uit de match te halen, wat heel wat irritatie opwekte bij de bezoekers. Dutoit moest nog eens in de voeten van de doorgebroken Lamort. Kansen afdwingen tegen de muur van Châtelet was quasi onmogelijk en het was oppassen voor de counter. Dutoit diende goed tussenbeide te komen op een schot van Durieux. Aan de overkant kwam er dan toch een goede kans, toen Vervaecke eindelijk eens wat ruimte kreeg. Zijn schot richting kruising, werd echter met brio gered door de doelman. In de laatste 10 minuten zagen we dan waarschijnlijk het wereldrecord tijdrekken, want de bal lag meer buiten de lijnen dan binnen en bij onze tegenstander moet zowat iedereen geveld geweest zijn door krampen. De scheidsrechte liet maar begaan, eventjes wijzend naar zijn chrono. In de laatste minuut van de reguliere tijd, kreeg KSVO de ultieme kans op een verdiend gelijkspel. Heirwegh haalde de achterlijn en vond aan de 2de paal de inlopende Vanwildemeersch. Vorige week scoorde Jaan nog, deze keer zag hij zijn poging via de doelman stranden tegen de paal. Weg kans en de blessuretijd werd gewoon uitgetikt door de thuisploeg die nog een 2de treffer kon maken, enkel goed voor de statistieken.
Zure nederlaag voor KSVO na een draak van een wedstrijd.

Wedstrijdinfo:

SC Châtelet-Farciennes: Moriconi, Afflisio, Castellana, Wala Zock, Durieux (75’ Khaida), Laurent, Sbaa (85’ Kouri), Lamort, Vanderbecq, Thibaut en Manzinga (75’ Galvez Y Lopez)

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde (86’ Van De Walle), Van Gyseghem, Van Waeyenberghe, Sarr, Vanwildemeersch, D’hoore (60’ Wantens), Heirwegh, Verstraete (72’ Boguhe) en Vervaecke

Doelpunten:

48’ 1-0 Lamort
94’ 2-0 Vanderbecq

Gele kaarten: Wala Zock, Laurent, Castellana (SCCF) D’hoore, Sarr en Wantens (KSVO)

Wedstrijdleiding: REF:CHASPIERRE GUILLAUME(8), AR1:DENUIT ANDY(5), AR2:MINNOY ALEXANDRE(6)


zaterdag 27/04 om 20u00

K.S.V.O.

VS

RWDM


Matchbal Schenkers


Slagerij-Traiteur DECATELLE Xavier, Nederstraat 39, Oudenaarde
TSJOEN, sanitair en verwarming, A. Dekeyzerstraat 4, Oudenaarde
Café PRESIDENT, Galgestraat 1, Oudenaarde
CINDY FRANSSEN en LIEVEN CNUDDE,CD&V, resp.Vlaams volksverteg.en Schepen Stad Oudenaarde
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

29

61

2

KMSK Deinze

29

58

3

Excelsior Virton

29

51

4

Lierse - Kempenzonen

29

47

5

Rupel Boom

29

42

6

RFC Seraing

29

41

6

RFC Liege

29

41

8

RWDM

29

40

9

DENDER EH

29

39

10

KSK Heist

29

37

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

29

35

12

Dessel Sport

29

32

13

K.S.V.O

29

31

13

SC.E. AALST

29

31

15

ASV Geel

29

30

16

KFC KNOKKE

29

23

DagUurPloeg1Ploeg2

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

9

Jesse Martens

1

9

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home