17-02-2019 — Tegen Seraing “New Look” heeft KSVO de punten niet aan huis kunnen houden. De bezoekers, met een handvol nieuwelingen in de ploeg, zetten een scheve situatie op het halfuur reeds recht. Voor een gehavend KSVO wordt het toch wat bang naar onder kijken…

Alweer sleutelen aan het elftal

Stefan Leleu moest alweer sleutelen aan zijn ploeg. Andel Sarr was geel geschorst en Daan Van Gyseghem was uiteindelijk niet wedstrijdfit. Verder liggen Yannick Deppé en Lander De Keersmaeker nog steeds in de lappenmand. Jesse Martens kwam na zijn schorsing terug in de ploeg. Ook de jonge Robbe Vandenheede kreeg een nieuwe kans, centraal op het middenveld. Voor de rest werd de bank bevolkt met allemaal jeugdspelers.

Seraing superieur in 1ste half uur

Seraing kreeg na een jaar transferverbod na nieuwjaar door het aanwerven van een handvol nieuwe spelers een serieuze boost en begon furieus aan deze match. Stevance kopte al vroeg een gevaarlijk voorzet nipt over. De bezoekers schuwden de overtredingen niet en na een vrijschop kwam de bal bij Verstraete. Olivier zag zijn half mislukte voorzet achter de grijparmen van Werner in de kruising vallen: 1-0 en een droomstart voor de thuisploeg. Seraing bleek echter niet aangeslagen en drukte furieus op het gaspedaal. Dutoit ranselde knap een lage schuiver van Swers uit de hoek en pakte ook nog met brio een dichte poging van Faye. De druk hield aan en halverwege resulteerde dat in de gelijkmaker en wat voor één! Al Badaoui begon in de middencirkel aan een geweldige solo. Hij zette zowat de halve KSVO-ploeg in de wind en trapte dan ook nog knap overhoeks voorbij Dutoit de 1-1 tegen de touwen. En de bezoekers drukten verder door. Iets voor het half uur kreeg Seraing een corner en de afgeweerde bal werd van dichtbij door Pierrot tegen de netten getrapt (1-2). De bezoekers hadden de scheve situatie meteen recht gezet, maar ze hadden wel wat brandstof verbruikt. Ze leunden nu wat achterover en KSVO kreeg wat meer balbezit. Jesse Martens stuurde Heirwegh weg op de flank. De voorzet van Lorenzo werd door de inlopende Vervaecke over getrapt. Op slag van rust kreeg KSVO nog een serieuze kans op de gelijkmaker. De vrijstaande Van Ruyskensvelde kopte de wenkende kans echter over doel.
Rusten deden we met een 1-2 en dat was, door het meesterschap van Seraing in het 1se half uur, verdiend te noemen.

Nauwelijks doelkansen in 2de helft

Seraing probeerde na rust een geruststellende 3de treffer te zoeken, maar KSVO kwam beter in de match. Kilota besloot wel nog een knappe aanval nipt langs. Trainer Leleu gooide met D’hoore een nieuwe kracht in de ploeg en KSVO trok ten aanval. De bezoekende verdediging stond echter pal en schuwde de botte bijl niet, toen het nodig was. De spektakelwaarde van deze wedstrijd lag in deze 2de helft dan ook een stuk lager. Heirwegh zwiepte een bal naar de 1ste paal, Vervaecke en doelman Werner gingen in duel en botsten zwaar tegen elkaar. Beiden konden na een korte verzorging echter verder. Seraing begon steeds meer op de tegenaanval te speculeren en Faye kopte een voorzet maar nipt over doel. Nadat de bezoekers nog een strafschop claimden, werd het spel steeds bitsiger, wat resulteerde in enkele gele kaarten. Kilota betaalde het gelach met een 2de gele kaart, na stevig doorgaan op Dieter De Wilde. Een moedig maar onmondig KSVO probeerde de numerieke meerderheid nog uit te buiten, maar de verdediging van Seraing gaf geen krimp. Zo verloor KSVO voor het eerst dit kalenderjaar in eigen huis en ziet het de achtervolgers toch langzaam dichterbij sluipen. Volgende week trekt KSVO naar Lierse-Kempenzonen, dat absoluut de Play-Off wil spelen, maar zwaar verloor op bezoek bij KMSK Deinze.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Wantens, Van Waeyenberghe (56’ D’hoore), Vandenheede (72’ Boguhe), Vanwildemeersch, Martens (88’ Van De Walle), Heirwegh, Verstraete en Vervaecke

FC Seraing: Werner, Wagane Faye, Pierrot, Kilota, Al Badaoui, Kane, Nadrani, Swers, Cascio (90’ Bochet), Ibou Faye, Stevance (65’ Sambu Mansoni)

Doelpunten:

4’ 1-0 Verstraete
21’ 1-1 Al Badaoui
32’ 1-2 Pierrot

Gele kaarten Vanwildemeersch, Wantens (KSVO), Sambu Mansoni, Kilota en Al Badaoui (FCS)

Rode kaart: Kilota (2 x geel)

Wedstrijdleiding: REF:VERSLYCKEN YVES(14), AR1:STOVE FLORIAN(8), AR2:BOETS WESLEY(17)


zaterdag 25/05 om 18u00

URSL Visé

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

30

62

2

KMSK Deinze

30

59

3

Excelsior Virton

30

54

4

Lierse - Kempenzonen

30

48

5

Rupel Boom

30

45

6

RFC Seraing

30

41

6

RFC Liege

30

41

8

DENDER EH

30

40

8

RWDM

30

40

10

KSK Heist

30

38

11

CHATELET-FARCIENNES S.C.

30

36

12

Dessel Sport

30

35

13

K.S.V.O

30

34

14

ASV Geel

30

31

14

SC.E. AALST

30

31

16

KFC KNOKKE

30

24

DagUurPloeg1Ploeg2

25/05

18u00

URSL Visé

K.S.V.O.

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Jaan Van Wildemeersch

3

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

6

Jesse Martens

2

6

Lander De Keersmaeker

2

6

Andel Sarr

2

6

Mathieu D’Hoore

2

10

Jochen Van Waeyenberghe

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home