Andel Sarr kwam terug uit schorsing en nam centraal op het middenveld zijn plaats terug in. Daan Van Gyseghem sukkelt nog steeds met een blessure aan de hamstrings en geraakte niet fit. Ook Yannick Deppé en Lander De Keersmaker zijn nog steeds out. Zij werken verder aan hun herstel. Gesloten eerste helft De wedstrijd kwam heel traag op gang. Lierse had veel balbezit maar kon daar de eerste helft maar weinig gevaar mee creëren. Ze combineerden te traag en te slordig om KSVO uit verband te spelen en kregen geen diepgang in hun spel. De bezoekers hield alles goed gesloten, liepen alle gaten dicht en kwamen er af en toe goed uit. Maar het was toch even wachten op het eerste gevaar dat niet toevallig van de bezoekers kwam. Heirwegh nam een voorzet van Wantens aan de 2de paal in één tijd op de slof maar het schot ging naast. Verstraete snoepte de bal af van Wils op rechts, maar zijn scherpe voorzet werd nog net onderschept door thuisdoelman Rausin. Rond het half uur kwam er dan toch iets meer vaart in de wedstrijd. De bezoekers drukten even door. Een schot van dichtbij van Wantens werd nog net afgeblokt en Vervaecke kwam centimeters te kort op een voorzet van Verstraete. Het antwoord van de thuisploeg kwam er ook meteen. Schoten van Buyens, Bernier en Ogunjimi werden afgeblokt of gingen over en naast. De wedstrijd leek op 0-0 naar de rust toe te kabbelen toen Vanwildemeersch de bal binnendoor in de 16 kreeg toegespeeld en door ging. Hij werd naar de zijkant gedreven maar werd van achter aangetikt en ging neer. Ref De Clercq twijfelde niet en legde de bal op de stip. Vervaecke plaatste de strafschop hard in de hoek. Rausin zat er nog even aan maar onvoldoende om de bal uit zijn doel te houden. 0-1 en dat was op dat moment niet onverdiend voor de bezoekers. De thuisploeg leek aangeslagen en kon voor de rust niet meer reageren. De wedstrijd brak helemaal open in 2de helft Lierse kwam heel gedreven uit de kleedkamer voor de 2de helft. Het zette direct druk en probeerde meer vaart te brengen in de combinaties. En dat resulteerde al meteen in een doelpunt. We waren nog geen 2 minuten ver toen Bernier binnendoor werd vrijgespeeld en alleen voor Dutoit opdaagde. Sören probeerde zijn hoek te verkleinen maar kon niet verhinderen dat de 1-1 onder hem door in doel belandde. Lierse probeerde door te drukken maar veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Enkel Buyens kreeg nog een goede schietkans maar Dutoit lag goed in de hoek. Na een kwartier spelen in de 2de helft kon KSVO het evenwicht terug herstellen en kwam ei zo na terug op voorsprong. Lorenzo Heirwegh trok voor en de bal leek aan de 2de paal binnen te vallen. Rausin moest alles uit de kast halen om nog in extremisch in hoekschop te verwerken. Coach De Herdt zag dat zijn ploeg het moeilijk kreeg en voerde na 65 minuten spelen een dubbele wissel door. Hij bracht Delorge en Kuijlaars in de ploeg voor Sols en Boulaouali en die wissel rendeerde al meteen. Nauwelijks 2 minuten later kwam Kuijlaars aan de 2de paal scherp ingelopen op een verre voorzet van Janssens en knalde de 2-1 onhoudbaar in de hoek. KSVO moets nu komen en probeerde dat ook. Een vrije trap van Martens, net buiten de 16 en iets links voor doel, week af op de muur waardoor doelman Rausin helemaal in de verkeerde hoek lag, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten in hoekschop. Ook die hoekschop leverde gevaar op. De bal werd onvoldoende ontzet in de voeten van Verstraete die in de vlucht over knalde. Van Waeyenberghe kreeg ook nog een schietkans maar besloot te zwak, recht op Rausin. KSVO moest nu naar voor, waardoor ze achteraan meer en meer ruimte moesten laten. De thuisploeg probeerde die ruimte te benutten door er snel uit te komen en de wedstrijd te beslissen. Er hing nog een doelpunt in de lucht maar het was niet duidelijk aan welke kant dat zou vallen. Buyens kon uitbreken en doorgaan. Hij bracht heel mooi voor maar Ogunjimi mistte compleet zijn schot. En even later was Ogunjimi er weer dicht bij toen hij na een verre inworp tot 2 maal toe Dutoit op zijn weg vond. In de toegevoegde tijd mocht KSVO nog een hoekschop nemen. Iedereen, behalve Sören Dutoit ging mee in de rechthoek van Lierse. De bal kwam voor maar werd centraal weggekopt door een Lierse verdediger. Bernier, die slim halfweg zijn eigen speelhelft was blijven staan, pikte het leer op en kon met een zee van tijd en ruimte 3/4 van het veld oversteken. Hij kapte heel beheerst Dutoit uit en prikte de 3-1 tegen de netten. KSVO speelde ongetwijfeld één van zijn betere matchen van het seizoen maar ging strijdend ten onder tegen een sterke tegenstander die zeker zijn rol nog zal spelen in de komende play-offs. Wedstrijdinfo: Lierse-Kempenzonen: Rausin, Nelissen, Boulaouali (66' Kuijlaars), Janssen (88' Van Der Veken), Buyens, Wils, Bernier, Sols (66' Delorge), Smolders, Maus en Ogunjimi KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Wantens, Van Waeyenberghe, Sarr, Vanwildemeersch, Martens (88’ D'Hoore)), Heirwegh (83' Boguhe), Verstraete (88' Van De Walle) en Vervaecke Doelpunten: 38' 0-1 Vervaecke (strafschop) 47' 1-1 Bernier 68' 2-1 Kuijlaars 93' 3-1 Bernier Gele kaarten: Wantens en Dutoit (KSVO), Janssens (Lierse-Kempenzonen) Wedstrijdleiding: REF:DE CLERCQ BRAM, AR1:DE COUVREUR HANNES, AR2:WILLEMS JONAS