Zaterdagavond stond met KSVO tegen Eendracht Aalst nog eens een “clasico” op het menu. Deze wedstrijden gaven in het verleden vaak vonken, maar nu waren de belangen voor beiden wel heel groot. Beide ploegen vieren dit jaar hun 100-jarig bestaan en zitten in troebel degradatiewater. Voor KSVO oogde de situatie iets beter dan voor Aalst. Het verschil was 3 punten en een reeks meer gewonnen wedstrijden van KSVO er bovenop. Veel druk dus op deze wedstrijd.

Klaas De Rock meteen aan de aftrap

Bij KSVO zat trainer Stefan Leleu toch verrassend in de dug out. Hij houdt het momenteel enkel bij coachen tijdens de wedstrijden en wou zijn spelers een hart onder de riem steken. De gekwetsten Deppé en Wantens waren er net als de geschorste Van Waeyenberghe niet bij. Robbe Van Ruyskensvelde was wedstrijdfit en nam zijn plaats centraal achterin opnieuw in. Door de afwezigheid van zowel Van Waeyenberghe als Wantens, verhuisde Dieter De Wilde van rechts naar links. De jonge Van Herreweghe speelde daardoor als rechtsback.
Bij Aalst kwam de heropgeviste De Rock meteen aan de aftrap. Ryckaert en Sterckx kwamen ook terug na blessureleed.

Bom van Sterckx snijdt KSVO de adem af

Aalst monopoliseerde de bal in de aanvangsminuten en kreeg meteen een vrije trap om een aantrekkelijke plaats. Van Den Eynde zag zijn poging echter afgeblokt worden door de Oudenaardse muur. KSVO herstelde meteen het evenwicht en nam de match in handen. Verstraete bediende slim Heirwegh, die op rechts een zee van ruimte kreeg. Hij plaatste de bal echter naast de kooi van doelman Geens. Verstraete trapte van net buiten de zestienmeter op doel, zijn schot ging maar nipt naast. Na een hoekschop kopte de vrijstaande Vanwildemeersch aan de 2de paal naast. KSVO had het betere van het spel, maar iets voorbij het kwartier verraste Sterckx vriend een vijand met een afstandsschot, dat voorbij de verbouwereerde Dutoit tegen de netten sloeg (0-1). KSVO was duidelijk aangeslagen en kon niet reageren. De Rock ging door op kracht, maar zijn schot zoefde net over de kruising. Van Den Eynde zag zijn schot uitsterven in de handen van Dutoit. Aan de overkant haalde Martens toch eens de achterlijn. Zijn voorzet van op links werd listig gedevieerd door Vervaecke. De bal stierf echter uit in het zijnet. Aalst drukte op slag van rust door, op zoek naar een 2de treffer en Mbaye was er heel dicht bij. Hij werd de diepte ingestuurd, omspeelde Dutoit, maar moest iets te ver uitwijken, waardoor zijn poging strandde in het zijnet. Even later kwam KSVO opnieuw goed weg, toen een vrije trap door Van Gyseghem werd gedevieerd. Gelukkig voor KSVO ging de bal via de bovenkant van de lat in hoekschop. KSVO snakte nu naar het rustsignaal. Het kreunde, maar brak niet, integendeel. In de slotfase van de 1ste helft kreeg het nog een hoekschop. Sarr verlengde tot bij Vanwildemeersch, die zijn poging via een bezoekend lichaamsdeel tegen de onderkant van de lat zag stranden en zo over de lijn. De bal werd nog ontzet, maar de lijnrechter was formeel: de bal had wel duidelijk de doellijn overschreden (1-1). Een opsteker voor Oudenaarde, dat een moeilijk laatste halfuur kende.

Jaan Vanwildemeersch redt punt

Aan de rust werd Heirwegh vervangen. Lorenzo had duidelijk nog last van zijn hamstringletsel. Mathieu D’hoore kwam in zijn plaats, waardoor Jesse Martens verhuisde van de linker naar de rechterflank. De 2de helft leek wel een kopietje van de 1ste, met een beter KSVO. Vervaecke kopte een voorzet van Jesse Martens maar nipt over en was even later te verrast, nadat Geens een deviatie van D’hoore loste. Dempsey zag zijn poging van dichtbij overgaan. Tussendoor strandde een kopbal van de vrijstaande Burssens op Dutoit. Tegen de gang van het spel in, zou Aalst rond het uur opnieuw op voorsprong komen. Mbaye zat in de tang en bal ging op de stip. Sterckx zette Dutoit vanop 11 meter op het verkeerde been (1-2). KSVO opnieuw aangeslagen en Aalst werd weer de betere ploeg. Stefan Leleu gooide dan met Boguhe jong aanvallend talent in de strijd en dat loonde. Na een overtreding op hem, zwiepte Martens de bal voorbij de 2de paal, waar de goed inlopende Vanwildemeersch overhoeks binnenkopte (2-2). En KSVO nam nu opnieuw over. Martens infiltreerde in de zestien, Geens klemde zijn schot. Even later was KSVO dicht bij de 3-2. Na een warrige fase kwam de bal bij de vrijstaande Boguhe. Geens pakte echter uit met een heel knappe redding. Aan de overkant moest Dutoit ook attent zijn op een dichte poging van de ingevallen Binst. In blessuretijd werd de mekkerende Annys nog met een 2de gele kaart van het veld gestuurd, maar de stand wijzigde niet meer.

Achtervolgers aan de winst

Met dit gelijke spel doen beide ploegen een slechte zaak, want achtervolgers Heist, Dessel en Geel wonnen - zij het hier en daar toch wel enigszins verrassend - hun partij. Het wordt knokken tot de laatste speeldag. KSVO treft dan ook nog eens 3 ploegen uit de top 5. Volgende week mist het op Thes Sport alvast de geschorste Jaan Vanwildemeersch. Het recupereert wel Jochen Van Waeyenberghe

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe, Van Ruyskensvelde, Van Gyseghem, De Wilde, Sarr, Vanwildemeersch, Heirwegh (46' D'Hoore), Verstraete (74' Boguhe), Martens, (88' De Keersmaecker) en Vervaecke

Eendracht Aalst: Geens, Annys, De Coninck, Van Hoevelen, Mbaye, Mitu, Burssens, Sterckx, Ryckaert, Van Den Eynde (84' Gilis) en De Rock (84' Binst)

Doelpunten:
18' 0-1 Sterckx
45' 1-1 Vanwildemeersch
63' 1-2 Sterckx (penalty),
77' 2-2 Vanwildemeersch

Gele kaarten: Annys, Van Hoevelen, Burssens, (Aalst) en Vanwildemeersch (KSVO)

Rode kaart: Annys (2de geel)

Wedstrijdleiding: Ref.: Brinckman Jurgen – AR1: De Couvreur Hannes – AR2: D'Haene Niels