KSVO zag vorige week na het gelijke spel tegen Eendracht Aalst alle belagers dichterbij sluipen en deed er best aan op bezoek bij de niet zo goed op dreef zijnde leider Thes Sport “iets” mee te nemen naar huis. Er moest echter opnieuw gesleuteld worden aan het elftal.

Olivier Verstraete haakt af

Het was alweer schuiven bij KSVO, want er was niet alleen de geschorste Vanwildemeersch die afwezig was. Van Waeyenberghe had er dan wel zijn gele strafdag opzitten, hij blesseerde zich deze week op training. Wantens is nog niet wedstrijdfit en de vorige week sterk ingevallen Boguhe was er ook al niet bij wegens schooluitstap. Tot overmaat van ramp viel deze week ook nog Olivier Verstraete (foto) uit. Hij sukkelt met heup en rug. De Keersmaeker was wel terug en begon centraal naast Van Gyseghem in de verdediging, waardoor van Ruyskensvelde de plaats van de geschorste Vanwildemeersch in nam, centraal op het middenveld naast Sarr. Martens speelde in steun van eenzame spits Vervaecke en de jongeren D’hoore en Van Herreweghe stonden aan de aftrap.

Topschutter Oris breekt de ban

De wedstrijd begon met een reuzenkans voor de thuisploeg, toen Oris Brouwers afzonderde voor doel. Dutoit redde echter van dichtbij. Aan de overkant zette Heirwegh een knappe solo op. Zijn listige doorsteekbal tussen verdediging en doelman kon echter net niet worden beroerd door D’hoore. Wie dacht dat we voor een spectaculaire wedstrijd vertrokken waren, kwam echter bedrogen uit. Oudenaarde kroop in zijn egelstelling en de thuisploeg hield het tempo te laag. Enkel Battista kon op zijn linkerflank voor dreiging zorgen. Hij kapte zich een weg vrij naar doel, maar zijn dropschot ging nipt over de kruising. KSVO probeerde er via Heirwegh af en toe uit te komen, maar het liep telkens fout bij de laatste pass. Lorenzo probeerde het dan maar uit de 2de lijn, maar zijn schot ging over doel. Halverwege zorgde Battista met een heel gevaarlijke hoekschop even voor paniek, maar de bal ging gelukkig aan alles en iedereen voorbij. De wedstrijd kabbelde rustig verder, tot iets voorbij het halfuur Van Aerschot plots vrij kwam, schuin voor doel. Dutoit blokte hem eerst nog af, maar de bal viel voor de voeten van Oris, die zijn “tor”-instinct toonde en simpelweg zijn 20ste van het seizoen binnen duwde (1-0). KSVO moest nu vol aan de bak. Heirwegh kreeg een mogelijkheid na een doorsteek van Sarr, maar hij twijfelde tussen schot en een voorzet en de bal ging voorlangs. Op slag van rust zag Spruyt zijn vrije trap nog nipt naast gaan.

KSVO onmondig in 2de helft

KSVO wist dus wat het moest doen in de 2de helft: scoren. Robbe Vandenheede kwam in de ploeg voor D’hoore, waardoor Sarr naar de linkerflank verhuisde. Er viel niets te noteren, toen plots Deferm uitpakte met een plaatsbal, die voorbij Dutoit tegen de binnenkant van de paal uitstierf. Van Aerschot reageerde alerter dan de Oudenaardse verdediging en trapte simpel de 2-0 op het bord. Game over voor Oudenaarde, dat probeerde een vuist te maken, maar onmondig was voor doel. Aan de overkant moest Dutoit nog alles uit de kast halen om een schot van Van Aerschot te klemmen. In de slotfase zagen we nog een kopieboek aanval van de thuisploeg. Hulsmans zwiepte vanop rechts de bal voor doel. De ingevallen Jeunen kopte keihard op doel, maar Dutoit pakte uit met een heel mooie redding.
Zo eindigde deze wedstrijd, waarin KSVO geen enkele bal tussen de palen kreeg op een logische 2-0 voor de thuisploeg.
Eigenlijk heeft Oudenaarde zijn lot nog steeds in eigen handen want met een 6 op 6 is het altijd gered.
De realiteit zegt echter dat van de concurrerende ploegen er heel wat in een positieve flow zitten en dat kan van KSVO helaas niet gezegd worden. Volgende week trekt KSVO met het mes op de keel en het water tot aan de lippen, richting Deinze, dat verrassend verloor op Aalst en hierdoor zijn medeleidersplaats verspeelde. Het wordt opnieuw puzzelen, want van Ruyskensvelde pakte zijn 3de gele kaart…

Wedstrijdinfo:

Thes Sport: Brughmans, Nick Hulsmans, Brouwers (64’ Jeunen), Spruyt, Christiaens, Van Aerschot (64’ Stefani), Battista, Deferm, Kerchofs, Bammens en Oris (87’ Vanaken)

KSV Oudenaarde: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Van Herreweghe, Van Ruyskensvelde, Sarr, Martens (84’ Van De Walle), D’Hoore (46’ Vandenheede), Heirwegh en Vervaecke
Doelpunten:

33’ 1-0 Oris
59’ 2-0 Van Aerschot

Gele kaarten: Van Ruyskensvelde (KSVO),

Wedstrijdleiding: Ref: Claes Marnic - Sbaghi Mo - Tiesters Martijn