Annicq De Zitter

KSVO trok naar Deinze, in de hoop er iets te kunnen sprokkelen. In het achterhoofd zat een Worst Case Scenario en dat was dat KSVO zou verliezen en zowel Heist, Geel, Aalst als Dessel hun match zouden winnen. Van alle concurrenten had KSVO immers het zwaarste programma op deze speeldag. Gelukkig kwam het niet zo ver, maar het wordt beven op de laatste speeldag.

Bij KSVO was Robbe Van Ruyskensvelde geschorst. Gelukkig was Jaan Vanwildemeersch terug na zijn strafdag en kon KSVO opnieuw rekenen op Olivier Verstraete. Wantens en Van Waeyenberghe zijn nog steeds out. Ook enigszins verrassend was dat topschutter Vervaecke op de bank begon. KSVO startte met een 5-mans verdediging, met De Keersmaeker en De Wilde centraal naast Van Gyseghem en de youngsters D’hoore en Van Herreweghe op de flanken. Vooraan speelden Martens en Heirwegh in steun van Verstraete.

Venijn zat in staart van 1ste helft

De wedstrijd begon met een vrije lange studieronde, met een goed georganiseerd KSVO en Deinze dat al combinerend de opening zocht. Kansen waren dan ook schaars in deze fase. Een eerste prikje kwam er van KSVO toen Heirwegh op links schuin voor doel kwam. Doelman Verbrugge had geen probleem met het schot. Deinze had het meeste balbezit, maar het tempo lag te laag om een opening te vinden. Vinck haalde rond het kwartier de achterlijn, Brulmans zag zijn schot gedevieerd worden in hoekschop. Het was al rond het halfuur, dat er wat meer druk kwam van de thuisploeg. Brulmans knalde alweer een metertje over doel. Ook Lallemand zag zijn schot vanuit de 2de lijn overzoeven. Even later werd de Smul door het hartje van de Oudenaardse defensie gestuurd. Dutoit kwam goed in de voeten, maar had even verzorging nodig, na het contact met de aanvaller. Aan de overkant verschafte Sarr zichzelf plots de nodige ruimte. Zijn laag schot ging echter nipt naast. Aan de overkant moest Dutoit alweer ver uit zijn doel de meubelen redden na een doorsteek op Mertens. Ook bij de rebound stond hij pal. Het zag er naar uit, dat KSVO zonder kleerscheuren de rust zou halen, maar dat was niet het geval. Na een ingestuurd nummertje op hoekschop, verraste Challouk vriend en vijand met een listige lob over Dutoit (1-0). Als het echt de bedoeling was van de spits van Deinze, mogen we dit ongetwijfeld catalogeren als een prachtig en slim doelpunt. Oudenaarde was echter niet aangeslagen en reageerde furieus in de resterende minuten. Het dwong zowaar 3 hoekschoppen op rij af en bij de 3de was het raak. Heirwegh met de korte hoekschop tot bij Verstraete, die slim wegdraaide van zijn verdediger en de bal voor doel gaf, waar de inlopende De Keersmaeker zijn 2de van het seizoen binnenkopte. De 1-1 in de slotminuut was een opsteker voor KSVO.

Invaller Mézine doet match kantelen

Kon KSVO in de 2de helft standhouden? De thuisploeg speelde meteen een versnelling hoger en zette Oudenaarde vast op eigen helft. Lallemand haalde de achterlijn, maar Mertens zag zijn kopbal stranden op Dutoit. De Greef kreeg plots veel ruimte op links en verraste Dutoit met een bal in de kortste hoek. Gelukkig voor de bezoekers streelde de bal de verkeerde kant van het zijnet. De druk werd steeds zwaarder en KSVO kwam er nu niet meer uit. Brulmans gaf de bal richting 2de paal, Challouk duwde naast. Op het uur bracht trainer Van Acker 2 verse krachten in en dat zou lonen. Eén van die 2, Jérôme Mézine gaf meteen zijn visitekaartje af met een krachtige kopstoot. Dutoit had echter een sterke redding in huis en duwde de bal via de lat buiten. De gewezen KSVO-speler zorgde met zijn presence en inzicht voor meer dreiging. Challouk kneep even later naar binnen en zag zijn plaatsbal nipt naast de kooi van Dutoit gaan. Uitstel is geen afstel en even later was het toch prijs. Challouk loodste Mézine door de buitenspelval en die maakte het met een listige stifter over Dutoit koel af (2-1). KSVO probeerde de bakens te verzetten, maar dat gaf Deinze meer ruimte om te counteren. Dutoit moest ver uit zijn doel de meubelen redden. Oudenaarde probeerde met de nodige wissels nog voor de ommekeer te zorgen, maar kwam niet aan kansen. Deinze tikte de wedstrijd rustig uit.

Cijferen op laatste speeldag

Het Worst Case Scenario is er uiteindelijk niet gekomen, doordat ook Aalst en Geel hun wedstrijd verloren. Beide ploegen blijven dan ook, samen met het reeds veroordeelde Knokke onder KSVO in de stand.
Het wordt binnen 2 weken op de laatste speeldag alvast rekenen. Eén zaak is zeker. Als KSVO zelf zijn wedstrijd tegen RWDM wint en Aalst verliest niet in zijn rechtstreekse duel tegen Dessel, is Oudenaarde altijd gered. Wint KSVO en verliest Aalst, dan gaat het naar de barragewedstrijden. Zelfs bij een gelijkspel of eigen nederlaag, kan KSVO nog steeds op de barrageplaats eindigen. De beste raad voor KSVO is echter eerst zelf winnen en dan afwachten. Afspraak op zaterdag 27 april 2019 om 20h00 tegen RWDM.

Wedstrijdinfo:

KMSK Deinze: Verbrugge, Goossens, De Greef, Boone (59’ Schils), Vinck, Le Postollec, Brulmans (76’Van Walle), Challouk, De Smul, Lallemand en Mertens (59’ Mézine)

KSV Oudenaarde: Dutoit, Van Herreweghe (77’ Vandenheede), De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker, D’hoore (83’ Desmet), Vanwildemeersch, Sarr (77’ Vervaecke), Martens, Heirwegh en Verstraete

Doelpunten:

41’ 1-0 Challouk
45’ 1-1 De Keermaeker (Verstraete)
72’ 2-1 Mézine

Gele kaarten: geen

Wedstrijdleiding: Ref.: Dhont Kenneth - Bourdeaud'Hui Simon - Bonduel Toon