“Mixed Emotions”, na afloop van de match tegen URSL Visé. Vreugde, omdat KSVO 2 keer een achterstand ophaalde en uiteindelijk nog won. Ontgoocheling, omdat het eigenlijk de kans liet liggen om de klus nu al te klaren. Kansen kreeg Oudenaarde genoeg, maar het moet uiteindelijk vrede nemen om volgende zaterdag met een krappe marge naar de provincie Luik te trekken. 2 ijskoude douches in 1ste helft Bij KSVO geen Dutoit in het doel. Net als Jess Martens geniet hij nu al van een eerder geboekte vakantie. De afscheidnemende Jonas Uytterhaegen stond in het doel. Lars Wantens kwam terug op de linksback, waardoor Van Waeyenberghe als aanvallende linkshalf de plaats van Jesse overnam. KSVO lag na de laatste competitiematch tegen RWDM 3 weken stil, terwijl de bezoekers al aan hun 3de eindronde match bezig waren. Zou KSVO er in slagen om onmiddellijk in zijn ritme te komen? Het leek er alvast niet op in de openingsfase, want het waren de bezoekers die het balbezit opeisten en KSVO hoog ging storen. En dat leverde al vlug resultaat op voor Visé. Na balverlies op het middenveld, kwam de bal bij prijsschutter Bamona terecht. Hij kreeg een zee van ruimte, omspeelde Uytterhaegen en legde droog de 0-1 tegen de touwen. Enorme vreugde uitbarsting bij de Luikenaars, een koude douche voor KSVO. KSVO probeerde om de zaak recht te zetten en een gevaarlijk voorzet van De Keersmaeker werd paniekerig ontzet in hoekschop. Aan de overkant was er weer alarmfase rood, toen Perseo al te gemakkelijk werd afgezonderd voor Uytterhaegen. De spits trapte echter de wenkende kans naast. Oudenaarde herstelde nu het evenwicht en zorgde eindelijk voor gevaar. Het waren vooralsnog gevaarlijk voorzetten, die voor de nodige paniek zorgden, met een handvol hoekschoppen tot gevolg. Vervaecke kopte er vallend één in het zijnet en De Wilde zag een kopbal overgaan. Even later zat Verstraete goed tussen een terugspeelbal, waardoor doelman Jaa niets anders kon dan in de voeten te gaan van onze spits en de bal met de handen te nemen. De indirecte vrije trap die hier op volgde, leverde niets op. Halverwege de 1ste helft kwam KSVO toch verdiend op gelijke hoogte. Vervaecke stak de bal listig door naar Verstraete. De voorzet vanop rechts werd door Heirwegh op de doelman gedevieerd, maar in de rebound scoorde Van Waeyenberghe de 1-1. KSVO was gelanceerd en de bezoekende verdediging zag sterretjes. Een afgeweerde vrije trap viel voor de voeten van Van Ruyskensvelde, maar zijn schot werd ook al afgeblokt in alweer een hoekschop. Ook Heirwegh was dicht bij een doelpunt, maar doelman Jaa duwde in een nieuwe hoekschop. Het doelpunt hing in de lucht en Vervaecke kopte spectaculair op de doelman. De bezoekers kwamen er nu echt niet meer uit… tot in de laatste minuut van de eerste helft. Een mooie aanval vanop links werd door Perseo voor doel gegeven en Gendebien maakte het koelbloedig af (1-2). IJskoude douche voor de thuisploeg en uitbundige vreugde in het bezoekende kamp. Op karakter naar de zege Er was peptalk nodig in de Oudenaardse kleedkamer bij de rust en het zou toch even duren tot KSVO er opnieuw in geloofde. Het eerste kwartier na de rust werd gekenmerkt door slordige passes van de thuisploeg tegen een bezoekend elftal dat nu achterover leunde. We waren al halverwege de 2de helft, toen er eindelijk wat te beleven viel. Uytterhaegen moest goed plat op een schuiver van Perseo, maar aan de overkant viel de gelijkmaker plots uit de lucht. Een zoveelste hoekschop werd staalhard ingekopt door Vanwildemeersch. Doelman Jaa redde – op of over de lijn – maar Dieter De Wilde nam met een rake kopslag in de rebound alle twijfels weg (2-2). KSVO kreeg plots vleugels en het was pompen of verzuipen bij de bezoekers. Een nieuwe hoekschop viel voor de voeten van de ingevallen D’hoore en die zag zijn schot via een bezoekend been en de hand van de doelman op de lat uiteenspatten. De diesel van Verstraete was ondertussen goed opgewarmd en hij infiltreerde in de zestienmeter. Zijn lage voorzet ging echter aan iedereen voorbij. De bezoekers hadden veel fouten nodig om KSVO af te stoppen en op 1 van de talrijke vrije trappen scoorde KSVO de 3-2. Heirwegh dropte de bal in de zestienmeter en na wat gepingel, kwam de bal voor de voeten van Vervaecke die KSVO op voorsprong bracht. De bezoekers probeerden toch nog een eindoffensiefje, maar het was de pas ingevallen Boguhe die alleen op pad mocht. Hij rende iedereen voorbij, maar koos uiteindelijk om uit een kansrijke positie de bal nog tot bij de mee gevolgde D’hoore te leggen, die echter nog werd afgeblokt. Weg was dé kans op een uitstekende uitgangspositie. En nog was het niet gedaan. Verstraete draaide zich knap vrij, viseerde met een plaatsbal de verste hoek, maar hij zag zijn bal centimeters naast de verkeerde kant van de paal naast gaan. KSVO vertrekt dus volgende zaterdag in pole position en met een mentale opsteker aan de terugwedstrijd. Jammer dat de marge niet ruimer was, want er wacht ons aan de boorden van de maas ongetwijfeld een warm onthaal… Wedstrijdinfo: KSVO: Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, De Keersmaeker, Wantens, Van Waeyenberghe (55’ D’hoore), Van Ruyskensvelde, Vanwildemeersch, Heirwegh (90+2’ Van Herreweghe), Verstraete en Vervaecke (85’ Boguhe) URSL Visé: Jaa, Debefve, Oluoch Otieno, Nézer, Hossay, Manfredi, Gendebien, Perseo, Schillings, Lacroix en Bamona (30’ Said) Doelpunten: 8’ 0-1 Bamona 22’ 1-1 Van Waeyenberghe 45’ 1-2 Gendebien 72’ 2-2 De Wilde 76’ 3-2 Vervaecke Gele kaarten: Heirwegh, Van Waeyenberghe (KSVO), Schillings, Nézer en Hossay(URSLV) Wedstrijdleiding: Stevens Tom, Lakiere Glenn en De Meulemeester Stijn