Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Oefenmatch overschaduwd door zware blessuren van Sören Dutoit. Het belangrijkste nieuws van de avond voor KSVO kwam er al voor de match. Tijdens de opwarming blesseerde Sören Dutoit zich aan de achillespees. Bij een plukbal kwam hij, zonder dat er een andere speler in de buurt was, heel slecht neer en moest van het veld geholpen worden. Sören werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij heel slecht nieuws kreeg. Vandaag is hij reeds geopereerd en zal maanden moeten revalideren. Langs deze willen we Sören een spoedig herstel toewensen. Ook de VAR was aanwezig. Ze zijn nieuwe mensen aan het opleiden en waren in dit kader aanwezig op KSVO. In de loop van de wedstrijd zouden ze een bepalende rol gaan spelen. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en trok meteen naar voor. Ze versierden enkele hoekschoppen en vrije trappen waarop doelman Butez een paar keer gevat moest tussenkomen. Maar bij de eerste echte tegenprik van Excel was het meteen raak. Ryan Mmaee werd heel mooi vrij gespeend in de 16 en trapte buiten bereik van Rodrigue Dutoit in de verste hoek binnen. De 0-1 stond al heel vroeg op het bord. KSVO probeerde te reageren maar het was Mouscron dat de gevaarlijkste ploeg bleef en na een fout in de 16 wees de scheids naar de stip. Georges Dussenne zette de strafschop feilloos om. Na 15 minuten spelen was het al 0-2. Een klein kwartier later was het dan de beurt aan de VAR om alle aandacht op te eisen. Een aanval van de bezoekers werd, al dan niet foutief, afgeslagen in de grote rechthoek van de thuisploeg. De scheids zag er geen graten in en liet doorspelen. KSVO zette een tegenaanval op maar de bal werd, diep op de helft van Mouscron, buiten gezet. Plots legde de scheids het spel stil en ging kijken op het scherm van de VAR. Tot ieders verbazing kwam hij op zijn eerdere beslissing terug en legde de bal voor de 2de keer op de stip. Nu was het Antonov Namanja die de thuisdoelman geen kans liet en de 0-3 op het bord trapte. Verder gebeurde er niet veel meer in de eerste helft en gingen we de rust in met 0-3. De 2de helft ging van start met nagenoeg 2 andere ploegen. Bij KSVO kwamen 9 nieuwe spelers op het veld en daalde de gemiddelde leeftijd drastisch door de vele jongelingen die hun kans kregen. Bij de bezoekers uit Mouscron zagen we zelfs 11 nieuwe namen. De wedstrijd verliep nu aan een gezapig tempo. Toch waren het de bezoekers die de beste kansen kregen. Maar we moetsen wachten tot in de slotfase om nog een doelpuntje te zien. Marco Balic werd vrij gespeeld na een mooie aanval en prikte de 0-4 tegen de netten. Al bij al heeft KSVO zich goed verweerd tegen een profploeg in volle voorbereiding. Wedstrijdinfo: KSVO: R. Dutoit, Belmans (80' Van Waeyenberghe), Van Ruyskensvelde (45' Piers) , Habbas (45' De Smet), Heirwegh (45' Vervaecke), Verstraete (45' Vandevheede), Kimbaloula (45' Van De Walle), Jabar (45' Desmet), De Keerslaecker (45' Van Herreweghe), Van Waeyenberghe (45' Mussche) en Van Gyseghem (45' Van Caester) R. Excel Mouscron: Butez (45' Vasic), Dussenne (45' De Medina), Antonov (45' Olinga), Sadiku (45' Osabutey), Spahiu (45' Balic), Luzola (45' Mohamed), Palmieri (45' Kuzmanovic), Campins (45' Boya), Mmaee (45' Dione), Ippolito (45' Hocka) en Van Durmen (45' Godau) Doelpunten: 10' 0-1 Mmaee 14' 0-2 Dussenne (strafschop) 27' 0-3 Antonov (strafschop) 82' 0-4 Bacic