Na de nederlaag tegen Mandel United op de vorige speeldag, moest KSVO opnieuw in de weide tegen een West-Vlaamse fusieploeg. In tegenstelling tot Mandel, staat KVK Westhoek helemaal onderaan in de stand. Een ideaal moment voor KSVO om te herpakken. KSVO heer en meester in eerste helft Door wangedrag na zijn vervanging op Mandel United, ontbrak Alan Kimbaloula in de wedstrijdselectie tegen Westhoek. Robbe Vandenheede kwam hierdoor weer als verdedigende middenvelder in het elftal. Donovan Habbas werd diepe spits en Jesse Martens speelde als van oudsher op zijn linkerflank. Yves Boguhe was eindelijk ook weer fit en zat op de bank. Overrompelende start van een bijzonder zwierig en gretig KSVO. Donovan Habbas kreeg al onmiddellijk twee kansen aangeboden door Olivier Verstraete en Robbe Vandenheede, maar zijn scoremachine bleef enkel in het begin wat haperen. Na tien minuten nam Jesse Martens een afgevallen bal heel mooi op de slof, maar het schot waaide naast. Het verdiende doelpunt kwam er dan toch toen Jabar een mooie actie inleidde, Vandenheede bediende en die bracht Habbas alleen voor doel en dit keer miste hij niet (1-0). Op het kwartier schudde een ongrijpbare Habbas weer een mooie persoonlijk actie uit de mouw, maar bezoekende doelman Olievier bleef baas in de man tegen man situatie. De bezoekers staken toch even hun neus aan het venster toen op hoekschop van Demets Vandemarliere stevig uithaalde. Onze keeper Griffin De Vroe tikte de bal klasrijk uit zijn rechterhoek. Daarna was het weer al KSVO dat de klok sloeg: Verstraete trapte over, Habbas werd alweer afgeremd door Olievier. Op het halfuur werd Lorenzo Heirwegh gehaakt in de strafschopzone en Habbas zette probleemloos de strafschop om door de keeper tegenvoets te verschalken (2-0). Altijd maar weer Habbas kreeg nog twee kansen net voor de rust, maar hij vergat zijn prima eerste helft nog meer in de verf te zetten. Oververdiende 2-0 ruststand, maar eigenlijk had de wedstrijd toen al moeten zijn gespeeld. Lichtpannen strooide bijna nog roet in het eten Na de rust hetzelfde scenario als tijdens de eerste helft: KSVO is de baas over een zeer matig Westhoek. Heirwegh is ongrijpbaar op rechts en deelt kwistig leuke voorzetten uit. Na tien minuten stuurde Jabar Van Waeyenberghe in het straatje. Hij werd door Petitpretz foutief afgeremd in de grote rechthoek. Habbas nam voor de 2de keer vanop de stip Olievier weer netjes tegenvoets (3-0). Westhoek prikte toch even tegen en De Vroe moest een stevige kopbal van Petitpretz over zijn lat duwen. Een algemene stroompanne in het centrum van Oudenaarde zorgde voor een oponthoud van circa tien minuten en was het concentratie verlies van de geelzwarte mannen van coach Meert of was de stroom op? Alles veranderde opeens toen Vandermarliere zijn voorzetschot heerlijk in doel zag verdwijnen (3-1). Westhoek trainer Devos wilde nog meer, want hij gooide drie verse krachten in de strijd en één daarvan, linkerwinger Gantois, zorgde keer op keer voor gevaar met infiltraties en voorzetten. Na een scrimmage konden De Vroe en D’Hoore Westhoek nog afhouden, maar de bezoekers begonnen meer en meer in hun kansen te geloven. Robaeys miste voor open doel, Henry kopte op de kruising, waarna Sucaet over trapte. Heirwegh kreeg voor KSVO toch de kans om de wedstrijd dood te maken, maar alleen voor Olievier maakte hij het niet af. En Westhoek bleef maar komen en toen De Vroe zich op een zeldzaam foutje liet betrappen, kopte Henry vlotjes binnen (3-2). Verbijstering op de tribunes en bij de geelzwart spelers, maar scheidsrechter De Clercq zorgde voor opluchting door af te fluiten. Uiteindelijk bleven de drie punten verdiend in het Thienpontstadion, maar er werd onnodig bibbergeld betaald. Wedstrijdinfo: KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe (70’ D’Hoore), Vandenheede, Jabar, Heirwegh, Verstraete, Martens en Habbas (86’ Van Herreweghe) KVK Westhoek: Olievier, Mahieu, Robaeys, Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz, Demets (65’ Kirilov), De Souza (65’ Beirlaen), Himpe (65’ Gantois), Serpieters en Henry Doelpunten: 11’ 1-0 Habbas (Vandenheede) 33’ 2-0 Habbas (strafschop) 55’ 3-0 Habbas (strafschop) 64’ 3-1 Vandermarliere 90’ 3-2 Henry Gele kaart: Heirwegh (KSVO) Wedstrijdleiding: Ref.: De Clercq Bram - Bossuyt Niels - Decroo Sam