Kan KSVO in spoor van leider FC Knokke blijven?

KSVO en KSK Ronse kruisen na 8 seizoenen opnieuw de degens in een altijd geladen derby. KSK Ronse miste vorig seizoen nipt de promotie naar de hoogste amateurklasse. KSVO heeft de degradatie uit die reeks goed verteerd en blijft in het zog van leider RFC Knokke. Onze Zuiderburen hebben echter wat recht te zetten na 2 opeenvolgende nederlagen, waardoor ze een gunstig plaats in het klassement verspeelden.

Op 5 minuten van de hoogste amateurklasse

KSK Ronse ontstond uit een succesvolle fusie eind de jaren 80 van de vorige eeuw. ASSA en Club Ronse, de twee trotse, maar vergane gloriën uit Ronse waren diep in de provinciale reeksen verzeild. Toenmalig burgemeester en bezieler Orphale Crucke stak met succes zijn schouders onder het nieuwe fusieproject. De fusieclub behield het stamnummer 38 van ASSA. Onder regie van Francky Dury, promoveerde SK 2 jaar na elkaar van 2de provinciale naar 4de klasse. Halverwege, in 1ste provinciale, kwamen ze het zwalpende KSVO tegen. Ronse won beide derby’s en de ploeg klom in no-time uit het dal naar Bevordering. Na daar enkele seizoenen te hebben uitgerust, kwam het opnieuw KSVO tegen. Ondertussen waaide er bij immers KSVO ook een nieuwe wind, een nieuwe kracht, weliswaar zonder fusie. KSVO forceerde na 1 jaar vagevuur in 2de provinciale op twee seizoenen tijd de poort naar het nationale voetbal, waar het SK eindelijk nog eens tegenkwam. “Pak me dan, als je kan”, zegden de Ronsenaars treiterend en ze speelden meteen tweemaal kampioen en leken opnieuw onbereikbaar voor onze geelzwarten. KSVO bouwde echter rustig aan een kampioeneploeg en beukte in 2006 de poort van 3de klasse opnieuw open. Daar kwam het opnieuw SK Ronse, net gedegradeerd uit Tweede Klasse, tegen. “Pak me dan, als je kan”, treiterden de Ronsenaars opnieuw en speelden prompt weer kampioen! Maar na twee seizoenen was het sprookje uit en zakte SK terug naar 3de klasse. Deze keer was het aan KSVO om te zegevieren en de promotie naar 2de klasse af te dwingen. Hierop zakte KSK Ronse weg tot in 4de klasse en begon na de hervormingen van 2016 in de 3de amateurreeks. Ronse promoveerde meteen naar 2de amateurklasse, waar het vorig jaar op de meet sneuvelde in de eindronde voor promotie naar de hoogste amateurreeks. Na een 0-1 zege op Visé, verloor het de terugmatch in eigen huis met 1-2. Het winnende doelpunt van de bezoekers viel in de 85ste minuut.
Dit seizoen zijn de ambities er opnieuw, maar tot op heden wil de motor niet echt aanslaan in het Orphale Cruckestadion, met als resultaat een trainerswissel. KSK Ronse begon met een 2-2 gelijkspel op het veld van Harelbeke. Tegen VW Hamme werden de 3 punten thuisgehouden na een 2-1 zege. Op speeldag 3 werd echter op KVK Westhoek met dezelfde cijfers verloren. Tegen SK Sint-Niklaas werd het een vlotte 3-0 zege, maar de week erna verloor het opnieuw, met 1-0 op Zwevezele. Tegen FC Merelbeke en op KSCT Menen werd het een 6 op 6 na telkens een 3-1 zege. Thuis tegen SC Dikkelvenne werd echter verrassend verloren met 1-3. Hierna kwam een sterke reeks met zeges op KSV Temse (0-1), FC Gullegem (0-4) en in eigen huis tegen FC Mandel United (1-0). De topper tegen leider FC Knokke werd met 0-1 verloren en op de vorige speeldag verloor het ook al bij KRC Gent met 2-0.
KSK Ronse won 7 keer en speelde 1 keer gelijk. 5 keer werd verloren. Het scoorde 21 doelpunten en incasseerde 14 tegentreffers. Het kan 4 clean sheets voorleggen.

Doelpuntenmakers bij KSK Ronse:

10: David Cardon,
5: Zakari Junior Lambo
3: Gyamfi Kyeremeh
1: Nana Appiah, Marvin Foucart en Nassredine Mazouz

Stijn Meert: “Nieuwe uitdaging voor spelersgroep”

Sfeer zal er zijn bij de supporters, want beide ploegen hebben hun eigen stijl en tradities. Voor Oudenaards trainer Stijn Meert liggen de zaken echter anders. “We bereiden deze wedstrijd voor zoals de andere. Derby’s zijn vooral iets voor supporters. Ik probeer mijn spelers rustig te houden en daar niet teveel nadruk op te leggen,” zegt hij geconcentreerd. “Vanaf nu moeten we er rekening mee houden, dat ploegen met een andere ingesteldheid afzakken naar KSVO. Wij zijn door onze rangschikking steeds naar voor geschoven als favoriet, wat toch een andere insteek is dan in het begin van de competitie. Maar daar ligt juist de uitdaging. Welk stap kunnen we zetten als spelersgroep? Hoe groot is de honger om te bevestigen? Ronse is een killerploeg. Met hun technische, aanvallende en doelgerichte kwaliteiten zullen we een collectief sterke prestatie moeten neerzetten. We zijn gewaarschuwd maar hebben vertrouwen,” dixit de Oudenaardse trainer.

Spelersinfo:

Met uitzondering van de lang geblesseerden Daan van Gijseghem en Sören Dutoit, kon Stijn Meert donderdag over een volledige kern beschikken. Olivier Verstraete keert terug uit schorsing. Lander De Keersmaeker hervatte de groepstrainingen.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2019-2020 2de Amateurs VFV A: speeldag 14
Wedstrijd: K.SV.OUDENAARDE (00081) – KSK RONSE (00038)
Datum en uur: Zaterdag 30 november 2019 om 20h00
Plaats: Burgemeester Thienpontstadion – Terrein 1
Adres: Prins Leopoldstraat 89 in 9700 Oudenaarde
Wedstrijdleiding: Ref: Stove Florian (8); AR 1: Lakiere Glenn (10); AR 2: Decroo Sam (5)


Wedstrijd

woensdag 22/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK. Ronse


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

22/07

19u30

K.S.V.O.

KSK. Ronse

25/07

18u00

Olsa Brakel

K.S.V.O

29/07

19u30

K.S.V.O.

Jong Zulte

01/08

19u00

K.S.V.O.

FC.V.Dender E.H.

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart