KSVO en KSK Ronse hebben propaganda voor het voetbal in de regio gemaakt. Het was geleden van 2012, dat er nog eens een officiële derby werd gespeeld, tussen de eeuwige rivalen uit de Vlaamse Ardennen. Het was ook al geleden van 1990, dat KSK Ronse nog eens kon winnen in Oudenaarde. Dat gebeurde in 1ste provinciale onder Francky Dury. Het werd die avond toen 2-3 en Ronse promoveerde samen met het toenmalige Zultse VV.

Eerbetoon voor Michel Van Welden

Veel volk en veel sfeer voor de match in het oude Burgemeester Thienpontstadion, alhoewel langs Oudenaardse zijde de voorbereiding naar deze match werd overschaduwd door het plotse overlijden van Michel Van Welden. Hij kreeg dan ook in aanloop naar en voor aanvang van deze wedstrijd, een mooi en pakkend eerbetoon.

KSVO krabbelde overeind na felle start bezoekers

Bij KSVO kwam Olivier Verstraete terug uit schorsing. Hierdoor verdween Mathieu D’hoore weer naar de bank. Voor de rest zagen we de vertrouwde gezichten aan de aftrap.
De bezoekers waren uit op eerherstel na de recente 0 op 6. KSVO begon de 2de periode met een knappe 9 op 9, na wedstrijden gekruid met heel wat doelpunten, zowel voor als tegen.
En de bezoekers gaven meteen plankgas. Dauchy verdeelde en heerste op het middenveld en het was pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Appiah werd al vroeg door de Oudenaardse buitenspelval geloodst, maar De Vroe ging goed in de voeten. De rebound van Lambo duwde hij ook nog eens in hoekschop. Cardon kopte die aan de 1ste paal nipt voorlangs. Kyremeh ging er als een TGV vandoor op zijn flank, Van Waeyenberghe had alle moeite van de wereld om hem af te blokken ten koste van een hoekschop. KSVO vond aanvankelijk geen antwoord op het snelle combinatievoetbal van de bezoekers en mocht zich gelukkig prijzen, dat Cardon, schuin voor doel twijfelde tussen een voorzet en een schot. Het werd een combinatie van beiden, waardoor de bal naast ging. Een doelpunt kon niet uitblijven en iets voorbij het kwartier was het zover. Kyremeh rondde simpel een combinatie door het hart van de Oudenaardse verdediging af (0-1). De voorsprong was verdiend, want Ronse was gewoon baas. En plots keerde de wedstrijd. Nadat eerst nog een solerende Habbas ten koste van een noodremovertreding werd afgestopt, ging Heirwegh even later door op snelheid en werd gehaakt, net binnen de zestienmeter. Habbas nam de terecht toegekende strafschop en zette Knipping op het verkeerde been. Helaas voor KSVO, strandde de bal op de binnenkant van de paal en zo terug het veld in. Ontgoocheling bij KSVO, opluchting bij KSK Ronse, maar niet voor lang. Nauwelijks enkele tellen later een identieke fase. Thissen moest opnieuw aan de noodrem hangen op de doorgebroken Heirwegh en deze keer klaarde Martens de klus vanop de stip. Hij trapte staalhard de 1-1 tegen de touwen. Ronse moest nu bekomen van deze mokerslag en KSVO werd nu de beter. Habbas en Martens combineerden zich door de verdediging, maar Knipping redde. Op slag van rust hervonden de bezoeker weer hun combinatievoetbal. Appiah werd schuin voor doel vrijgespeeld, maar knalde te wild over. Die zelfde Appiah botste even later op een slimme De Vroe, die perfect zijn hoek verkleinde, waardoor de kans in een nieuwe hoekschop verdween.
Gerust werd met een 1-1 tussenstand na een boeiende en aan een hoog tempo gespeelde 1ste helft.

Matchbal tegen doelkader zorgde voor furieuze reactie bij bezoekers

De 2de helft leek aanvankelijk een kopij van de eerste te worden. Ronse drukte, maar KSVO gaf nu geen krimp. Pogingen van de bezoekers vanop afstanden landden ver buiten het doelkader van De Vroe. Iets voor het uur was er een slecht ontzetten van doelman Knipping. Habbas probeerde het in 1 tijd, maar zijn poging kon de ijlings teruggekeerde Knipping niet verontrusten. Op het uur zette Van Waeyenberghe zich knap door op links. Zijn perfecte voorzet werd in 1 tijd binnengetrapt door Heirwegh (2-1). Cardon bediende meteen Thissen. Hij knalde uit kansrijke positie net naast. Halverwege de 2de helft miste KSVO dé kans om de wedstrijd te beslissen. Een afvallende bal werd door Martens meteen op doel getrapt. De bal ging voorbij de kansloze Knipping, maar strandde helaas voor de thuisploeg op het doelkader. KSVO leek de zaak nu toch onder controle te hebben, maar de gelijkmaker viel plots uit de lucht. Lambo kreeg de bal voor de voeten en nam De Vroe te grazen met een schuiver, perfect in het hoekje. Die 2-2 was voor SK meteen het sein tot een sterk slotoffensief. Eerst sneed Thissen door de Oudenaardse verdediging, maar werd afgeblokt. Het gevaar was nog niet geweken en De Vroe moest lijf en leden in de strijd gooien om de ingevallen Lekehal van een doelpunt te houden. Thissen wrong zich vervolgens door de Oudenaardse verdediging, maar besloot te egoïstisch op De Vroe. De winnende bezoekende treffer leek er te komen, na een enorme scrimmage op een vrije trap. Eerst De Vroe en daarna Belmans redden echter de pogingen van Cardon en Lekehal op de lijn. De Oudenaardse doelman had wel wat oplapwerk nodig na de botsing met de spits, maar kon verder. KSVO had al een handvol hoekschoppen toegestaan en op 1 van die corners, pakte Lambo uit met een verrassend indraaiend schot, dat maar net naast de kruising buiten ging. Iedereen leek zich ondertussen al te verzoenen met een 2-2 gelijkspel, toen diep in blessuretijd de bezoekers een nieuwe hoekschop kregen. Deze gleed aan iedereen voorbij tot bij Mazouz die de 2-3 binnen buffelde. Dolle vreugde in het bezoekende kamp, ontgoocheling bij de moegestreden thuisploeg, want veel tijd om te reageren was er niet meer over. Lambo liet na om KSVO het definitieve genadeschot te geven, toen hij de bal mooi voorbij De Vroe krulde, maar helaas voor hem, strandde het grillige ronde ding tegen de binnenkant van de paal. Een laatste wanhoopspoging van de thuisploeg zeilde ver over en naast. Zo eindigde deze spannende, fel betwiste maar sportieve derby op een zege voor de bezoekers.

Wedstrijd met veel kantelmomenten

Na de wedstrijd was iedereen het er over eens, dat SK Ronse uiteindelijk de verdiende winnaar werd. Toch waren er voldoende kantelmomenten in deze wedstrijd, waardoor het anders kon zijn verlopen. Op de persconferentie achteraf, loofden beide trainers vriendschappelijk elkaars team. Trainer Meert zei dat zijn ploeg gewoon verder moet doen, van wedstrijd tot wedstrijd en vooral moet leren uit deze match.
KSK Ronse leverde zijn visitekaartje af en net als in 1990, werd het dus opnieuw een 2-3 zege voor de bezoekers. En net als toen zette SK ook een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong en promoveerde op het einde van het seizoen. Een Déjà Vu?

Wedstrijdinfo:

KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar, Martens, Habbas (88’ D’hoore), Verstraete (78’ Vervaecke) en Heirwegh

KSK Ronse: Knipping, Foucart, Matarrese, Makonga, Dauchy, Thissen, Kyremeh, Junior Lambo, Mazouz, Appiah (67’ Lekehal) en Cardon (90+4’ Pieters).

Doelpunten:

16’ 0-1 Kyremeh
22’ 1-1 Martens (Pen.)
60’ 2-1 Heirwegh (Van Waeyenberghe)
71’ 2-2 Junior Lambo
90+2’ 2-3 Mazouz

Gele kaarten:Vandenheede, Verstraete (KSVO), Thissen en Lekehal (KSKR)

Wedstrijdleiding: Ref: Stove Florian, AR1: Lakiere Glenn, AR2: Decroo Sam


Wedstrijd

woensdag 22/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK. Ronse


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

22/07

19u30

K.S.V.O.

KSK. Ronse

25/07

18u00

Olsa Brakel

K.S.V.O

29/07

19u30

K.S.V.O.

Jong Zulte

01/08

19u00

K.S.V.O.

FC.V.Dender E.H.

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart