KSVO heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-1 nederlaag, die het opliep bij zijn bezoek aan FC Mandel United. De bezoekers haalden het nipt met 0-1 tegen een door de omstandigheden heel jong KSV Oudenaarde.

Resem afwezigen bij beide teams

KSVO diende voor deze wedstrijd een handvol titularissen te missen. Van Gijsgehem en Sören Dutoit zijn al lang out, Jelle Belmans kan mogelijk binnenkort zijn wederoptreden maken. Kwam daar nog bij dat ook Lander De Keersmaeker ziek moest afmelden en Lorenzo Heirwegh geschorst was. Topschutter Habbas is ondertussen ook verdwenen en kon de strijd met medetopschutter Daan Debouver dus niet meer aangaan. Louis Desmet kwam op de plaats van De Keersmaeker in het centrum van de verdediging en Yves Boguhe verving Heirwegh op de rechterflank. Maar ook bij bezoeker Mandel ontbraken enkele belangrijke pionnen. Oude bekende Tom Raes was geel geschorst en doelman Laleman ligt al een tijdje in de lappenmand. Kristof Verspeeten trok in de Wintermercato naar Winkel Sport.

Furieuze start van KSVO werd niet beloond

Toch was het KSVO dat heel sterk aan de match begon. Vooral Boguhe wou zijn kans grijpen en was echt in zijn sas op de rechterflank. Hij reet meteen die flank open en bediende Vervaecke. Het schot van Dempsey verzeilde in hoekschop. Deze werd nipt naast gekopt door Boguhe. Opnieuw onze zwarte parel werd diep gestuurd, maar zag zijn schot in een nieuwe hoekschop verdwijnen. En het was alweer Boguhe die zijn kopbal op de doelman zag stranden. De bezoekers zagen sterretjes in die openingsfase, maar even later deelden ze een serieuze prik uit. De volledig vrijstaande Pyck kopte een hoekschop nipt naast. Aan de overkant trok Boguhe nog eens een spurtje en gaf een gave voorzet, richting Martens. Onze kapitein kopte de bal pardoes op de doelman. De Oudenaardse storm ging wat liggen en Mandel kreeg een dot van een kans. Clyncke en Pyck vonden echter een sterke De Vroe op hun pad. Even later opnieuw gevaar voor de Oudenaardse kooi. Dhondt vond aan de 2de paal de vrijstaande Pyck, maar de bonkige spits kon zijn doelpoging niet binnen het kader krijgen. Van verveling was in die openingsfase zeker geen sprake, maar uitgerekend in de “Viktor”-minuut scoorden de bezoekers. Een voorzet van op rechts werd door de volledig vrijstaande Debouver in de voeten van Pyck gekopt, die simpelweg de 0-1 tegen de touwen knalde. KSVO leek aangeslagen en de bezoekers gingen door. Beyens knalde op doel, De Vroe ging goed plat. Aan de overkant dan toch opnieuw Oudenaardse dreiging, toen Verstraete de solotoer opging en Jesse Martens vond aan de 2de paal. Onze kapitein knalde echter in 1 tijd over. Mandel had nu de controle over het middenvelden, KSVO probeerde het vooral op spelhervattingen. Martens draaide 2 vrije trappen niet zo heel ver over het doel van Galens. Aan de overzijde kneep Dhondt vanop rechts naar binnen. Maar De Vroe stond alweer sterk te spelen en klemde ook deze doelpoging. Het slotakkoord van een boeiende 1se helft was voor KSVO. Boguhe won een duel aan de cornervlag en Verstraete pikte de bal mee. Hij schakelde enkele mannetjes uit, maar zag zijn schot stranden in het zijnet.

Verstraete miste DE kans op de gelijkmaker

Stijn Meert wisselde aan de rust de ene jongere voor de andere. Gilles Van Herreweghe kwam op de flank voor Piers. De 2de helft kwam moeilijk op gang. De bezoekers leken de wedstrijd “dood” te maken en KSVO kan aanvankelijk geen vuist maken. Het spel werd ook wat bitsiger. De 1ste kans was voor KSVO. Van Waeyenberghe zwiepte een voorzet, richting penaltystip, waar Vervaecke op doelman Galens botste. De rebound van Boguhe werd afgeblokt in hoekschop. Diepe spits Pyck knalde even later in het zijnet. Halverwege de 2de helft behoedde De Vroe KSVO voor een dubbele achterstand, toen Beyens werd diep gestuurd. Griffin won het “man-tegen-man” duel. De hierop volgende hoekschop werd door Mulliez over gekopt. Nadat Pyck nogmaals op De Vroe stuitte, kreeg KSVO een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Verstraete kon alleen op Galens afgaan, maar de doelman redde heel knap de poging van onze blonde aanvaller. Met de inbreng van de jonge De Buysscher, zakte de gemiddelde leeftijd van KSVO aanzienlijk. Dhondt etaleerde zijn snelheid op rechts, maar vond opnieuw De Vroe op zijn weg. In de slotfase trok KSVO nog op zoek naar de gelijkmaker, die het op basis van zijn inzet had verdiend, maar verder dan een kopbal van Boguhe, die ergens onderweg een bezoekend lichaamsdeel tegenkwam, geraakte het niet. Zo verloor KSVO een 2de keer in eigen huis en kon het ook voor het eerst in een thuismatch niet scoren. Het is nog steeds wachten op de 1ste zege in dit kalenderjaar…

Wedstrijdinfo:

KSVO: De Vroe, Piers (45’ Van Herreweghe), Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe (72’ D’hoore), Vandenheede, Jabar Zada, Verstraete, Boguhe), Martens en Vervaecke (78’ De Buysscher)

FC Mandel United: Galens, Mulliez, Bailly, Van Marcke, Lorthiois, Beyens, Tamsin, Clyncke, Dhondt (87’ Van Haecke), Debouver (90+2’ Vancraeyveldt) en Pyck

Doelpunten:
19’ 0-1 Pyck

Gele kaarten:
Lorthiois, Beyens (FCMU) en Van Herreweghe (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref.: Silvrants Sam - Dillen Tom - Munghen Jurgen


Wedstrijd

zaterdag 26/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSCT Menen


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart