KSVO haalde na nieuwjaar amper 2 puntjes uit 4 matchen. Een uitwedstrijd bij het bedreigde KVK Westhoek zou een ideale gelegenheid kunnen zijn om die 1ste zege te behalen, ware het niet dat de West-Vlaamse fusieploeg de goede flow te pakken heeft en een drietal versterkingen binnen haalde. Ondertussen wordt achter de Oudenaardse schermen duchtig gewerkt aan de kern en omkadering voor het volgende seizoen.

Fusie in de Westhoek

KVK Westhoek is het verhaal van een fusie tussen KVK Ieper en BS Poperinge. KVK Ieper speelde jaren lang vrij anoniem in de provinciale reeksen. In het seizoen 2006-2007 begon echter een betere periode voor Ieper met de promotie naar 4de klasse. 2 seizoenen later promoveerde het voor het eerst via de eindronde naar 3de klasse, maar dat was een stapje te hoog voor KVK Ieper. De ploeg degradeerde terug naar 4de en miste 3 opeenvolgende keren op een haar na opnieuw de promotie naar 3de klasse. Telkens werd in de eindronde verloren.
Wat verderop begon ook KBS Poperinge aan een opmars naar het nationale voetbal, iets wat lukte in het seizoen 2008-2009 onder trainer Jerko Tipuric, ex Cercle Brugge en Beerschot.
Beide ploegen speelden telkens geanimeerde derby’s in 4de klasse, met spectaculaire scores zoals een 5-4. In 2013 werd beslist om samen te smelten tot KVK Westhoek, met stamnummer 100 van VK Ieper,” Met de bedoeling om een stevig gestructureerde, financieel gezonde en ambitieuze voetbalclub op nationaal niveau in de Westhoek tot stand te brengen, met respect en bijzondere aandacht voor het jeugdvoetbal in Poperinge en in Ieper”, valt te lezen op hun website. KVK Ieper speelde tot eind seizoen 2007-2008 op het Minneplein, aan de rand van de stad. Vanaf dan verhuisden ze naar het splinternieuwe “Crackstadion”, genoemd naar de hoofdsponsor van de club "Crack"-meubelen. Het stadion was tijdens de derby's tegen BS Poperinge, de openingsmatch tegen Club Brugge en tijdens topaffiches tegen onder andere Mouscron-Péruwelz en Eendracht Aalst in 4de klasse telkens uitverkocht. De nieuwe fusieploeg KVK Westhoek speelt vanaf het ontstaan in 2013 in dit stadion. De ploeg werd meteen een topper in de voormalige 4de klasse, maar miste opnieuw 3 keer op rij nipt de promotie. Het mocht wel aantreden in de in 2016-2017 nieuw opgerichte 2de amateurklasse. Daar verliep het eerder moeizaam met 2 keer nipt het behoud, maar tussendoor toch ook wel een knappe 5de plaats.

Alarmfase rood in Ieper

KVK Westhoek begon dit seizoen met een loodzwaar programma. Op de openingsspeeldag mocht het meteen de weide in tegen RFC Knokke. Het verloor kansloos met 1-4. Op het veld van het ook al ambitieuze KRC Gent Zeehaven werd met 2-0 verloren. Verrassend was wel het eerste puntengewin tegen KSK Ronse (2-1). Hierna volgden echter 3 nieuwe nederlagen. Op Sparta Petegem werd 1-0 verloren en in de derby tegen KRC Harelbeke werd met zware 0-4 cijfers verloren. Het verloor vervolgens kansloos de degradatietopper bij Vigor Hamme met 4-1. KSVO veegde vervolgens ruim een uur de vloer aan met KVK Westhoek, maar moest uiteindelijk nog alles geven om met 3-2 te winnen. Tegen Sint-Niklaas werd de broodnodige driepunter gehaald na een 1-0 zege. Op Zwevezele (3-0) en tegen Merelbeke (1-2) werd opnieuw verloren, maar in de belangrijke match bij SCT Menen werd een belangrijk punt gehaald in de degradatiestrijd na een 2-2. Tegen Dikkelvenne verloor de ploeg echter opnieuw met 1-3, maar de week erna won het wel op Temse met 0-1. Vervolgens haalde Westhoek geen enkel punt uit zijn confrontaties tegen FC Mandel (1-3), RC Gent (1-2) en op Gullegem (2-1) Knokke (3-0) en SK Ronse 3-0. Maar dan sloeg de vlam in de pan. Het won tegen Petegem met 1-0 en op Harelbeke met 0-2. De wedstrijd tegen VW Hamme van vorige speeldag werd afgelast.

De goede flow

KVK Westhoek lijkt in de goede flow te zitten en klom dank zij die 6 op 6 naar een momenteel veilige 13 plaats met 16 punten. Dat zijn er evenveel als KSCT Menen, maar de grensploeg heeft een match meer gespeeld. Sint-Niklaas ligt 1 punt achter en Hamme staat laatste op 3 punten. KVK won 5 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 14 wedstrijden.
KVK Westhoek incasseerde 41 tegentreffers en kan 4 clean sheets voorleggen. Het scoorde tot op heden amper 18 doelpunten. De schutters zijn:

4: Jonas Vandemarliere
3: Matt Demets
2: Armani Decock en Mandi Sahuke
1: Martijn Kirilov 1, Alexandre Jansen da Silva, Nagim Amini, Ousmane Diakho, Jordy Beirlaen, Florian Petitprez en Valentin Mahieu

Bij onze tegenstander vinden we Alexandre Jansen da Silva terug en die speelde enkele maanden bij KSVO in het seizoen 2012-2013 in 2de klasse. Ook Nagim Amini heeft een kort KSVO verleden. Hij speelde in het seizoen 2016-2017 in Oudenaarde, maar verder dan en handvol invalbeurten, kwam hij niet. Hij is samen met Reece Mitchell (afkomstig uit de jeugd van Chelsea FC) en de Kameroener Sorel Chemin nieuw in de kern sinds begin dit jaar. Alle 3 debuteerden ze in de laatste competitiematch, die KVK Westhoek speelde en won op Harelbeke. Amini scoorde trouwens in die wedstrijd.

KSVO op zoek naar 1ste zege in 2020

“In eigen huis wonnen we overtuigend van Westhoek, maar je kan deze ploeg nu niet vergelijken met de ploeg van toen. Ze zijn in de strijd van degradatie en haalden een 6 op 6”, zegt trainer Stijn Meert. “Ze haalden ook nog de nodige versterkingen. Het is een ploeg op dreef, terwijl wij blijven op zoek gaan naar onze eerste overwinning in 2020.”

Het verleden:

KSVO speelde eerder al 2 keer tegen KVK Westhoek, en dat was telkens in Ieper voor de Belgische Beker.
Vorig seizoen verloor KSVO er met 2-1. Vervaecke scoorde de gelijkmaker. In het seizoen 2014-2015 werd met dezelfde cijfers gewonnen, met 2 doelpunten van Alexandre Frutos.
In de heenwedstrijd van deze competitie, won KSVO met 3-2. Habbas zorgde met een hat trick voor de 3-0 voorsprong.

Spelersinfo:

Daan Van Gijseghem blijft gekwetst. Doelman Sören Dutoit traint voluit. Griffin De Vroe sukkelt wat met een contractuur en liet veiligheidshalve de donderdagtraining aan zich voorbij gaan. Jelle Belmans mogen we binnen een 2-tal weken terug verwachten. Lander De Keersmaeker is na ziekte terug fit.
Veel transfernieuws en contractverlengingen vielen er deze week te rapen. Naast Nicolas Gheeraert, keert met Kristof Verspeeten een andere gewezen speler terug. Kristof en Nicolas waren ploegmakkers in het seizoen 2013-2014. Veel vertrouwen is er in de Oudenaardse jeugd en dat loont! Jeugdspelers Michiel Piers en Mano Decuypere tekenden hun 1ste contract en ook kiné Nele Niemegeerts heeft haar contract verlengd

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2019-2020 2de Amateurs VFV A: speeldag 22
Wedstrijd: KVK WESTHOEK(00100) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zondag 16 februari 2020 om 15h00
Plaats: Crackstadion – Terrein 1
Adres: Picanollaan 1 in 8900 Ieper
Wedstrijdleiding: Ref.: Cornelis Arno, AR1: Sanders Thomas, AR2: Delcroix Joline


Wedstrijd

zaterdag 26/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSCT Menen


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart