Vrijdagavond was het zover! Na bijna een jaar, mochten ook onze beloften de nieuwe competitie aftrappen. KSVO trok naar KVK Westhoek en dat is nooit een plezierwandeling.

Het is toch altijd wat afwachten na lange periode van inactiviteit wat het niveau van de tegenstander, en zeker ook van de eigen ploeg is. De oefenmatchen gaven een wisselend beeld, van zeer goed tegen SK Deinze, tot zoekend tegen Olsa.
Het eerste schot op doel was van Thibo Versmesse - hij zou een cruciale rol spelen in deze match - maar ging over. Beide ploegen begonnen vrij voorzichtig maar na 18 minuten was het toch al raak. Een thuisspeler infiltreerde in de grote rechthoek en werd foutief gestuit. Strafschop en die ging genadeloos binnen: 1-0. Na dat doelpunt nam Westhoek de bovenhand en doelman Gwaeron Verstichelen moest een paar keer zijn klasse tonen. En toen een aanvaller hem voorbij kon gaan besloot die gelukkig over doel, dat was dé kans op 2-0.
Naarmate de rust naderde begon KSVO beter in de match te komen en de bedrijvige Thibo en Arne Lagache zorgden voor dreiging maar een doelpunt lukte alsog niet.

1-0 aan de rust en werk aan de winkel. Trainer Patrick greep in en KSVO ging op zoek naar de gelijkmaker. Nu was het Westhoek dat eerst dreigde maar toen Mano Decuypere zich knap doorzette op rechts zag hij Thibo Versmesse vrijstaan en die moet je zo'n kans niet geven: 1-1. KSVO had de match nu helemaal in handen en nog geen 10 minuten later was het zover: nu kroop Thibo in de rol van aangever, hij stak Robin Van Wambeke diep en die kapte zich slim vrij en besloot met rechts in de verste hoek: 1-2. Nu was Westhoek van slag en Robin kreeg dé kans op 1-3 maar zijn lage schuiver ging maar net voorlangs.
Dat was voor Westhoek het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Gelukkig stond doelman Gwaeron opnieuw pal en toen hij vlak voor tijd toch geklopt was, vond een speler van Westhoek het nodig om de lob nog op de lijn binnen te koppen en hij werd daarvoor terecht afgefloten voor buitenspel. Een gelukje voor KSVO en de verdiende overwinning was binnen. Een eerste feestje in de kleedkamer was het gevolg. Volgende week is KSVO vrij, op 17 september komt SK Ronse naar het Thienpontstadion voor de eerste thuismatch van het seizoen. Supporters op post!