Annicq De Zitter  KSVO

KSVO trok naar de Westhoek, op zoek naar de eerste puntenwinst van het seizoen. Ook tegenstander KVK Westhoek begon het seizoen met een nederlaag. Beide ploegen moesten dus iets halen om niet te hoeven spreken over een valse start.

Verspeeten out, Vanwildemeersch terug in

Bij KSVO noteerden we toch wat verrassingen en wijzigingen in de groep. Van Waeyenberghe kwam in de plaats van Vercauteren op links en Cambier verving in de spits Verspeeten, die niet wedstrijdfit was. Op de bank verrassend Jaan Vanwildemeersch, die na nauwelijks wat trainingsarbeid al terug in de kern zit. Alvast een brok karakter erbij voor Stefan Leleu.

KSVO geraakte maar niet in zijn ritme in 1ste helft

De thuisploeg begon met enorm veel drive aan deze wedstrijd en ging heel hoog storen. KSVO probeerde er vanuit de verdediging voetballend uit te komen, maar dat lukt niet tegen de kort opzittende Westhoekers. Dat leidde op het middenveld ook tot veel balverlies. Westhoek speelde “no-nonsense” verticaal voetbal en zocht met de lange pass de snelheid van de flankspelers. Toch was er, ondanks die intensiteit, van echt doelgevaar nauwelijks sprake. Een vrije trap van Luckx, kon Verbrugge niet verontrusten. Cremers draaide zich op de rand van zestienmeter ook eens vrij, maar zijn schot ging enkele meters naast. KSVO kon hiertegen niets inbrengen en moest na 18 minuten een hinkende Heirwegh al vervangen. De Buysscher kwam in zijn plaats. Halverwege de 1ste helft ging de lokale storm toch wat luwen en stak KSVO toch ook eens de neus aan het venster. De Buysscher infiltreerde knap in de zestien, maar Cambier kwam een stapje te kort om gevaarlijk te zijn. Met de rust in zicht, stak de thuisploeg opnieuw een tandje bij. Luckx zag zijn gevaarlijke voorzet naar de 2de paal net met het hoofd gedevieerd worden in hoekschop door Mulliez. Dewilde vond vanop links de opduikende Mahieu aan de 2de paal en die tikte de 1-0 simpel binnen. Rusten deden we op basis van het veldoverwicht en grinta met een verdiende 1-0 voorsprong voor KVK Westhoek.

Afgekeurde gelijkmaker

KSVO zou duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen in de 2de helft en zou dat ook doen. Van Herreweghe kopte een vrije trap van Martens niet zo ver over doel. Na dit 1ste kansje voor KSVO, volgde daarna ook meteen het 1ste schot tussen de palen. Opnieuw Van Herreweghe sneed vanop recht naar binnen. Doelman Colley moest het harde schot van Gilles van onder de lat duwen. Het hoog storende spel van de 1ste helft was nu bij Westhoek zo goed als verdwenen. De ploeg kroop nu in de egelstelling, loerend op de counter. Even later ging doelman Colley totaal de mist in op een voorzet. In de daaropvolgende scrimmage kreeg KSVO de bal niet over de lijn. Het was verdediger De Deygere, die de bal nog ultiem kon wegtrappen. Vanwildemeersch kwam in de ploeg en zorgde meteen voor dreiging. De ook al ingevallen Vercauteren haalde de achterlijn en bediende de aanstormende middenvelder. Jaan kon zijn schot echter niet kadreren. Een kwartier voor affluiten voelde KSVO zich plots bekocht. Van Herreweghe werd diep gestuurd en zijn voorzet werd binnengeduwd door Cambier. De lijnrechter gaf echter buitenspel tot groot ongenoegen van gans KSVO en trainer Leleu in het bijzonder. Hij werd getrakteerd op een gele kaart. Het was duidelijk dat het “niet voor vandaag” zou zijn voor KSVO, want aan de overkant volgde een breed uitgespannen aanval, netjes afgewerkt door Robaeys, die met lage schuiver via de binnenkant van de paal Verbrugge te grazen nam: 2-0 en boeken toe. KSVO ging man-op-man spelen en dat creëerde natuurlijk veel ruimte voor Westhoek. Gantois draaide zijn schot net naast de verste kruising en op een lage voorzet van Robaeys kwam de inlopende Coppin een teenlengte tekort om er nog eentje bij te doen.

Commotie om afgekeurd doelpunt

KSVO start dus met 2 opeenvolgende nederlagen aan het nieuwe seizoen en met een uitwedstrijd op FC Merelbeke, dat het maximum heeft, is het alle hens aan dek. Er was na de wedstrijd heel wat te doen rond het afgekeurde doelpunt van Milan. Net zoals vorige week, mag KSVO zich hier toch wat bekocht voelen. Maar we mogen zeker niet blind zijn over het feit, dat onze jongens vooral in de 1ste helft nauwelijks een poot aan de grond kregen en Westhoek daar al de basis legde voor de zege.

KVK Westhoek: Colley, De Deygere, Mahieu, Robaeys, Himpe, Diakho (79’ Chateau), Cremers, Luckx (71’ Gantois), Degels (65’ Coppin), Dewilde, Simoens.

KSVO: Verbrugge, Coopman, Mulliez, Lekhechine, Van Waeyenberghe (66’ Vercauteren), Vandenheede, Mingiedi (71’ Vanwildemeersch), Van Herreweghe, Martens, Heirwegh (18’ De Buysscher) en Cambier

Doelpunten:
36’ 1-0 Mahieu
83’ 2-0 Robaeys

Geel: Coopmans, Mulliez, Cambier (KSVO), Robaeys, Diakho, Simoens en Himpe (KVKW)

Wedstrijdleiding: Niels Bossuyt – Tom Verheye – Joachim Huyghebaert
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1